• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Uluslararası Bilim Projesi 20 Yılda 5 Bin Öğrenciye Ulaştı

Uluslararası Bilim Projesi 20 Yılda 5 Bin Öğrenciye Ulaştı
Uzay Kampı Türkiye, 2002 yılında başlattığı Kardeş Okullarla Bilim Programının 20. yılını kutladı.

Uzay Kampı Türkiye, 2002 yılında başlattığı Kardeş Okullarla Bilim Programının 20. yılını kutladı. İki farklı haftaya yayılan kutlamalara toplamda 255 öğrenci ve öğretmen katıldı. Proje uygulandığı 20 yılda ise toplamda 5 bini aşkın öğrenciye ulaştı.
 

Türkiye’deki öğrencileri farklı ülkelerden öğrencilerle eşleştirerek; fen ve uzay teknolojileri konularında ortak çalışmalar yapmalarını sağlayan, yeni arkadaşlıklar kurulmasına katkıda bulunan Kardeş Okullarla Bilim Programı 20’nci yılını tamamladı. Projenin başlangıcından beri 1600 videokonferans bağlantısıyla 5 binin üzerinde öğrenciye ulaşan programın 20’nci yılı iki ayrı haftada düzenlenen kamp etkinlikleriyle kutlandı. 19 Haziran-3 Temmuz tarihlerinde düzenlenen ve “E-Pal Haftası” olarak bilinen Galaktik Yaz Kampı programlarına Türkiye’nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İngiltere, Kazakistan, Polonya, Romanya, Slovenya ve Ukrayna’dan çocuklar katıldı.

YABANCI KATILIMCILARDAN UZAY KAMPINA ÖVGÜ

Kardeş Okullarla Bilim Programına Polonya’dan katılan öğretmen Dr. Anna Bigos, Uzay Kampı Türkiye için “Tüm öğrencilerimiz için eğlenceli, eğitici ve kesinlikle unutulmaz bir deneyim” sözlerine yer verirken, öğrenci Amelia Domeradzka proje boyunca Türkiye’den eşleştikleri arkadaşlarıyla videokonferanslarla iletişim kurduklarını ve ortak projelerde çalıştıklarını kampa katılarak da tanıştıklarına vurgu yaptı. Domeradzka “Uzay Kampı Türkiye beklediğimden çok daha güzel bir yer, uzayla ilgiili birçok araç ve alan gördük. Buradaki herkes harika, burada olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Yaşları 9 ile 15 arasında değişen katılımcılar; altı gün süren program boyunca özel etkinliklere katıldılar. Programda sunulan astronot simülatörleriyle eğitim, Uzay İstasyonu entegrasyonunda Discovery Uzay Mekiği Modeliyle sanal uzay uçuşu görevi, sanal Mars gezisi, özel etkinlikler gecesi, barbekü partisi gibi birbirinden eğlenceli ve eğitsel aktiviteler büyük ilgi gördü. Bu haftaya özel düzenlenen bilim fuarında yıl boyunca çalıştıkları projelerini paylaşan katılımcılar; Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti İzmir Şubesi aracılığıyla bir profesyonel telsiz bağlantısıyla nasıl iletişim kurulduğunu uygulamalı olarak öğrendiler, Biyoteknoloji Uzmanı Arno Den Toom’dan videokonferans sunumuyla “uzayda tarım” konusunda ders aldılar.

UZAY MACERASI YAZ BOYUNCA DEVAM EDECEK

Tatillerini verimli geçirmek isteyenlere benzersiz bir ortamda uzay teknolojileri eğitimi vadeden Uzay Kampı Türkiye’nin yaz kampı programları ağustos sonuna kadar devam edecek. Programa katılan öğrenciler astronot eğitimleri hakkında uygulamalı eğitimler alırlarken farklı ülkelerden gelen katılımcılarla arkadaşlıklar kurup kültür paylaşımı etkinliklerine katılacaklar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894