• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Üç Bin Kişilik Çanakkale Kafilesi Aliağa’ya Döndü

Üç Bin Kişilik Çanakkale Kafilesi Aliağa’ya Döndü
Aliağa Belediyesi’nin organizasyonu ile “Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada” ziyaretinde bulunan üç bin kişilik dördüncü kafile Aliağa’ya döndü.

ÜÇ BİN KİŞİLİK ÇANAKKALE KAFİLESİ ALİAĞA’YA DÖNDÜ

11 BİN ALİAĞALI ŞEHİTLİK ZİYARETİNDE BULUNDU

BEŞİNCİ KAFİLE 27 NİSAN’DA YOLA ÇIKACAK

Aliağa Belediyesi’nin organizasyonu ile “Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada” ziyaretinde bulunan üç bin kişilik dördüncü kafile Aliağa’ya döndü. Çanakkale Zaferi’nin 104.Yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ziyaretler kapsamında bir ayda 11 bin Aliağalı Çanakkale şehitliğini ziyaret ederek büyük destanın ruhunu yerinde yaşama imkânı buldu. 

Aliağa Belediyesi tarafından “Ecdadımıza Gidiyoruz” sloganı ile düzenlenen Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada ziyaretinin dördüncü turu da tamamlandı. Aliağa Cumhuriyet Meydanı’ndan 60 otobüs ile hareket eden 3 bin kişilik dördüncü kafile ziyaret sonrası kente dönüş yaptı. Günübirlik ziyarette daha önce Çanakkale ziyaretlerine katılmamış vatandaşlara öncelik verildi. 

TARİHE YOLCULUK
Aliağalılar günübirlik gerçekleştirilen ziyarette Şanlı Türk Destanın yazıldığı topraklarda tarihe yolculuk yaptı. Çanakkale’de gün boyu süren programda; Kilitbahir Kaleleri, Namazgah Tabyaları, Mecidiye Tabyaları, Mecidiye Şehitliği ve Seyit Onbaşının Görev Yaptığı Top ve Anıt, Gerçek Şehit Mezarlıklarının Olduğu Şahindere Şehitliği, Zığındere Hastane Şehitliği, Seddülbahir Ertuğrul Tabyaları, Ertuğrul Koyu ve Yahya Çavuş Şehitliği, Arıburnu Anzak Koyu, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Bomba Sırtı Bölgesi, 57.Alay Şehitliği ve Kesikdere Şehitliğini ziyaret edildi. Ziyaret süresince Aliağalılara Aliağa Belediyesi tarafından kahvaltılık, öğle ve akşam yemeği ikram edildi. Milletin Ekibi personelince çay, su ve kahve ikramları yapıldı.

Tarihe tanıklık eden Aliağalılar, ziyaretleri boyunca rehberler tarafından anlatılan büyük zaferin öyküsünü büyük bir heyecanla dinledi. Savaş alanlarını gezerek vatan uğruna can veren şehitlerin kahramanlık hikayelerini dinleyen Aliağalılar zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Aliağalılar gün boyu süren ziyaretin ardından Aliağa’ya dönüş yaptı.

BEŞİNCİ KAFİLE 27 NİSAN’DA YOLA ÇIKACAK
Aliağalılar tarafından yoğun ilgi gören Çanakkale Şehitlik ziyaretleri beşinci kafile ile devam edecek. Kontenjanları haftalar öncesinden dolan beşinci kafilede ilk kez gideceklere öncelik verildi. Üç bin Aliağalının yer alacağı beşinci kafile 27 Nisan 2019 Cumartesi günü saat 23.45’te Aliağa Cumhuriyet Meydanı’ndan hareket edecek. Beşinci kafile ile birlikte mart ayında başlayan organizasyonlar ile Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret eden kişi sayısı 14 bini bulacak.  


Aliağa Bld. Link: https://www.aliaga.bel.tr/uc-bin-kisilik-canakkale-kafilesi-aliagaya-dondu-2/

aliaga-canakkale-dorduncu-kafile-(1).jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-(40)-009.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894