• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Türkiye’nin İlk Çocuk Müzesi Karşıyaka’da Yapılıyor

Türkiye’nin İlk Çocuk Müzesi Karşıyaka’da Yapılıyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, vizyon projeleri arasında yer alan ve geçtiğimiz aylarda temeli atılan Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü ile ilgili proje sürecini değerlendirdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı  Hüseyin Mutlu Akpınar, vizyon projeleri arasında yer alan ve geçtiğimiz aylarda temeli atılan Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü ile ilgili proje sürecini değerlendirdi. Alanında; Türkiye’nin ilk ve dünyanın en kapsamlı eğitim projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Akpınar “Aile, çocuk ve okul üçgeninde örnek bir eğitim modelini hayata geçiriyoruz” dedi.
 
AKADEMİSYENLER DE KATILDI
Karşıyaka Belediyesi tarafından geçen Ekim ayında temeli atılan Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nün yapım aşaması hızla sürerken, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, projenin içeriğini ve gelinen noktayı değerlendirdi. Proje alanında gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme toplantısına, danışman akademisyenler Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Bıkmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Müzecilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan ile Çocuk Kültürü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Müge Artar da katıldı.
 
ÖRNEK BİR EĞİTİM MODELİ HAYATA GEÇECEK
Alanında Türkiye’nin ilk ve dünyanın en kapsamlı projesi olarak tasarlanan Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü hakkında bilgi veren Başkan Akpınar “Belediyecilik sadece yol kaldırım yapmak değil, insan yaşamının her anına dokunabilmektir. Evrensel Çocuk Müzesi de bu projelerimizin başında yer alacak. Sadece Karşıyaka’nın değil İzmir’in, Ege Bölgesi’nin hatta Türkiye’nin en önemli cazibe merkezi haline gelecek. Bu proje ile ‘aile, çocuk ve okul’ üçgeninde örnek bir eğitim modelini hayata geçiriyoruz. Çocuklarımız tarihi, bilimi ve kültürü yaşayarak ve görerek öğrenecekler. Oyun, bilim ve eğlence bir arada olacak” dedi.
 
AKPINAR’A TEŞEKKÜR
Projeye danışmanlık yapan Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Bıkmaz “Böyle güzel, anlamlı ve kapsamlı projeyi hayata geçirdiği için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımız eleştirel düşünme, sorgulama ve anlamlı öğrenme imkanı bulacak” dedi.

HAYALİMİZİ KARŞIYAKA GERÇEKLEŞTİRDİ
Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Müzecilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan “Yıllardır hayalini kurduğumuz projeyi Karşıyaka Belediyesi hayata geçiriyor” derken, Çocuk Kültürü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Müge Artar da “Çocuklara ve eğitime yapılan her projeyi önemsiyor ve destekliyoruz. Bu anlamda Karşıyaka Belediyesi’nin yanındayız” diye konuştu.
 
EVRENSEL ÇOCUK MÜZESI VE EĞİTİM KAMPÜSÜ
Yalı Mahallesi’nde 7 bin 200 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen proje, Türkiye’de ilk ve tek olacak. 11 adet dinozor maketinin yer alacağı parkta; doğada sıkça rastlanmasına karşın gözle görülmeyen canlıların büyük halleri, çocukların kazı yapabileceği fosil alanı, biyolojik gölet ve süs havuzu, sinevizyon salonu, uçak simülatörü, küçültülmüş inşaat makineleri bulunacak. Evrensel Çocuk Müzesi’nde yardımseverlik, dostluk, doğruluk, sorumluluk, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerleri anlatan sergiler ile eğitim alanları yer alacak. Yeşil alanlar ve oyun alanları oluşturulacak, modern bir kafe açılacak. Hızla ilerleyen proje, kısa süre içinde tamamlanacak. // EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

İzmir, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894