• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Tatil Rezervasyonlarında Kart Ve Kimlik Güvenliğini Elden Bırakmayın

Tatil Rezervasyonlarında Kart Ve Kimlik Güvenliğini Elden Bırakmayın
Hayalini kurup rezervasyonunu yaptığınız tatiliniz yılın en sıkıntılı dönemine dönüşebilir

Hayalini kurup rezervasyonunu yaptığınız tatiliniz yılın en sıkıntılı dönemine dönüşebilir. Dünyanın önde gelen siber güvenlik şirketlerinden McAfee, seyahat severlere yönelik siber güvenlik önerileriyle keyifli bir tatile yardımcı oluyor.

Yaz mevsiminin kapıyı çalmaya başladığı şu dönemde tatil rezervasyonları da tamamlanmaya başlandı. Ancak uygun fiyat her zaman doğru kişisel bilgi güvenliği anlamına gelmiyor. McAfee, kartlı ödemelerde yaşanan bir siber hırsızlık olayından hareketle kullanıcıların dikkat etmesi gereken noktaları sıralıyor.

Tanınmış online seyahat acentesi Orbitz.com’un 2016 yılında yaşadığı bir siber saldırı olayı, online alışverişlerde kart ve kişisel bilgilerin ne kadar önemli olduğunu gösteren yakın geçmişe ait çarpıcı bir örnek oluşturuyor. Şirket olayın tespit edilmesini takiben yaptığı iki açıklamada siber saldırganların yaklaşık 880 bin kart bilgisini ele geçirdiğini duyurmuştu. Bu tip olaylar, online hizmet sunan kurumların siber güvenliğe neden daha fazla önem vermesi gerektiğini kanıtlarken, tüketicilerin de daha dikkatli olması gerektiğini ortaya koyuyor.

McAfee EMEA Pazarlama İletişimi Direktörü Jessica Brookes, Orbitz.com’da yaşanan olayın kart bilgileriyle sınırlı olmayabileceğine dikkat çekiyor. Yaz dönemiyle birlikte artan online tatil rezervasyonlarının siber saldırganların iştahını artırdığını kaydeden Brookes, bu olayda siber saldırıyı gerçekleştirenlerin kart bilgileri haricinde müşterilerin tam ismi, doğum tarihleri, telefon numaraları, e-posta adresleri, cinsiyet bilgileri ile fatura adreslerinin de ele geçirilmiş olabileceğinin altını çiziyor. Benzer vakaların yalnızca turizm değil, hemen her online hizmet ya da alışveriş platformu için geçerli olabileceğini ifade eden Brookes, konunun genel çerçevesinin kişisel veriler ve gizlilik olması gerektiğini belirtiyor.

Bu tip olayların yalnızca kurumlar değil, tüketiciler tarafında da bilinçlendirici bir başlangıç olması gerektiğini kaydeden Brookes, McAfee’nin tüketicilere yönelik sunduğu güvenlik önerilerini ise şu şekilde sıralıyor:

Bilgilerinizi düzenli olarak kontrol edin: Tatil rezervasyonunuzu belki de yılda bir kez yapıyor olabilirsiniz. Bu durum, online acentenizin sitesine sadece rezervasyon öncesinde girmeniz anlamına gelmemeli. Düzenli aralıklarla üye olduğunuz sitelere giriş yaparak kayıtlı e-posta adresiniz ve diğer kişisel bilgilerinizin değişip değişmediğinden emin olun.

Uyarı mekanizmaları oluşturun: Kişisel verilerinizin ele geçirilme olasılığına karşı alabileceğiniz önlemlerden biri de kredi kartınız üzerinde bir uyarı mekanizması tanımlamak. Bankaların çoğu işlem sonrası bir bilgilendirme SMS’i ile bu hizmeti veriyor. Eğer böyle bir hizmet yoksa çalıştığınız kurumlardan bunu talep edin. Şüpheli bir durumla karşılaşmanız durumunda hiç beklemeden bunu hizmet aldığınız kuruma, ürün ya da servisi aldığınız platforma ve yasal mercilere iletin.

Kimlik bilgilerinizi koruyun: Kimlik bilgileri başta olmak üzere siber dünyada paylaşıp kullandığınız bilgilerinizin güvende olduğuna emin olun. Sahte bağlantılar, SPAM gibi yöntemlerle kimlik bilgilerinizi çalmaya çalışanlara karşı McAfee’nin geliştirdiği güvenlik araçlarını kullanın. Bu tip ürünler tehlikelere karşı proaktif bir şekilde önlem almanızı sağlar ve kişisel verilerinizi çalmaya yönelik siber saldırıları boşa çıkarır. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894