• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Palandöken Esnaf Yeni Yıldan Bol Kazançlı Günler Bekliyor

Palandöken Esnaf Yeni Yıldan Bol Kazançlı Günler Bekliyor
Bendevi Palandöken, “Esnafımız her zaman yeni gelen yıldan hep umutlu olmuştur. 2022 yılından da umutluyuz'' dedi.

 
Esnaf ve sanatkârın yeni yıldan umutlu olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkârımız, bu yıl çözülemeyen konuların 2022’de çözülmesini ve bol kazançlı bir yıl olmasını umut ediyor. Tüm esnaf ve sanatkâr camiası adına ülkemizin pandemiden kurtulduğu, sağlıklı huzurlu, bol kazançlı bir yıl diliyorum” dedi.
-“ESNAFIN KAZANCINI ETKİLEYEN NOKTALARDA SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ”
Yeni yılın esnaf için tüm sorunların çözüldüğü bir yıl olması gerektiğine inanan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafımız her zaman yeni gelen yıldan hep umutlu olmuştur. 2022 yılından da umutluyuz. Yalnızca 2021 yılında çözüme kavuşturulamayan ekonomik olarak endişe taşıdığımız geçici sorunların bu yıl çözüme kavuşmasını bekliyoruz. Kuralsızlığın çözüm bulunması, dolayısıyla Perakende Yasası’nın güncellenmesi, esnafımıza ticari akaryakıt sağlanması, sıfır faizli kredi imkanı tanınması, sosyal güvenlik primlerinde ödeme kolaylığı, temel harcama kalemleri olan elektrik su gibi kalemlerde vergi indirimleri sağlanması, esnafımıza geriye dönük borçlanma imkanı tanınması gibi esnaf ve sanatkarımızın işlerini, verimliliğini, kazancını etkileyecek kritik noktalarda çözümler bekliyoruz” şeklinde belirtti.
-“2022 YILINDA KAPANMA OLMA İHTİMALİ ESNAFI TEDİRGİN EDİYOR” 
Tedbir gereği kapanma ihtimalinin bile esnafta huzursuzluğa neden olduğunu hatırlatan Palandöken, “2021 yılının sonunda gelen fiyat artışlarının yeni yıldaki kazançlara etkisi esnafımızı tedirgin etmekle beraber, en önemli diğer konu da Omicron varyantının yayılma hızının artmasyla bir kez daha kısıtlamaların, tam kapanmaların gündeme gelme ihtimali. Bu ihtimali düşünmek bile esnafı son derece endişelendiriyor. Bununla beraber, Aralık ayında gelen fiyat artışları, döviz kurlarının düşmesine rağmen fiyatların düşmemesi kış aylarını zor geçireceğimizin sinyalini veriyor. Diğer taraftan, ikinci yarıdan itibaren yüksek bir büyüme hızına ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Bu da son iki yıldır açılan yaraların bu dönemde kapanacağı yönündeki ümitlerimizi artırıyor. Ekonomimizin temel yapı taşı esnaf ve sanatkarın sorunlarının çözüme kavuşturulması ekonomiyi de büyümeyi de doğrudan etkilediği unutulmamalı” diye konuştu. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894