• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Menemen’de Ahilik Haftası Kutlandı

Menemen’de Ahilik Haftası Kutlandı
Bu yıl 12-18 Eylül tarihleri arasında 35.’incisi kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla, Menemen Belediyesi ve ilçedeki meslek odaları işbirliğinde, Yeni Sanayi Sitesi’nde kahvaltı programı düzenlendi.
Bu yıl 12-18 Eylül tarihleri arasında 35.’incisi kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla, Menemen Belediyesi ve ilçedeki meslek odaları işbirliğinde, Yeni Sanayi Sitesi’nde kahvaltı programı düzenlendi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıya Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, esnaf ve sanatkârlar, muhtarlar ve basın mensupları katıldı. 
 
Törende ilk sözü alan Menemen Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, “Ahilik Haftamızda düzenlemiş olduğumuz programımızın oluşmasında emeği geçen başta Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Toplumun yaşatılması gereken değerleri vardır. Ahilik bu değerlerden biridir. Harama bakma, haram yeme, haram içme, doğru, sabırlı, dayanıklı ol, yalan söyleme, büyüklerden önce söze başlama, kimseyi kandırma, kanaatkâr ol, dünya malına tamah etme, yanlış ölçme, eksik tartma, kuvvetli ve üstün durumdayken affetmesini, hiddetli iken yumuşak davranmasını bil ve kendin muhtaç iken bile başkalarına verecek kadar cömert ol. Yüzyıllar için söylenen bu sözler, ne güzel ki bugün için de geçerli. Esnaf ve sanatkârlarımıza bu sözlerin doğrultusunda hayırlı kazançlar diliyorum. Etkinliğimize gelen herkese de teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
 
PEHLİVAN: ESNAFIMIZ AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ EN İYİ ŞEKİLDE YANSITIYOR
 
Tüm esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftası’nı kutlayan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Siz değerli kardeşlerimle, büyüklerimle bugün bu sofrada bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum. Hepiniz bu yıl 35’incisi düzenlenen Ahilik Haftası Kahvaltı Programımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz… Ahilik; yiğitlik, doğruluk, cömertlik ve kardeşlik demektir. Kültürümüzü taşıyan kıymetli bir mirastır. Bizim için önemli olan bu mirasa sahip çıkmak, ondan istifade etmek, gereklerini yerine getirmek ve dahası onu gelecek nesillere aktarmaktır. 
 
Ahilik teşkilatındaki en önemli vasıf ise iş ahlakı ve dürüstlüktür. Ne mutludur ki, Menemenimizdeki siz değerli esnaf ve sanatkârlarımız Ahilik duruşunu her zaman gösteriyor, bizleri her zaman onurlandırıyorsunuz. Rabbim hepinizden razı olsun. Sivil toplum örgütlerimizle, esnaf ve sanatkârlarımızla, muhtarlarımızla, geçen yıl olduğu gibi Menemen’in bir birlik, bütünlük içinde olduğunu görüyoruz. Bu yıl 35.’sini kutladığımız Ahilik Haftası’nın, başta esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere Menemenimize hayırlar, bereketler, bol ve helal kazanç getirmesini dilerim. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı. Menemen’deki esnaf ve sanatkârları buluşturan Ahi Sofrası, İlçe Müftüsü Mehmet Seven’in dua okumasıyla sona erdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894