• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Kınık'ta Hasat Bisiklet Turu Düzenlendi

Kınık'ta Hasat Bisiklet Turu Düzenlendi
İzmir'in Kınık ilçesinde Hasat mevsimi sonrası "Hasat bisiklet turu '' düzenlendi. Etkinlikte katılımcılar İklim krizi ve tarımın önemine dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi.

İzmir'in Kınık ilçesinde Hasat mevsimi sonrası "Hasat bisiklet turu '' düzenlendi. Etkinlikte katılımcılar İklim krizi ve tarımın önemine dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi. Vatandaşlar , bisikletlerini kuru domates, patlıcan, biber, mısır ayçiçeği ve pamuk ile süsledi. Hasat ürünleriyle süslenmiş bisikletleriyle sokakları turlayan vatandaşlara ilgi yoğundu.

Tarımın önemine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte gencinden yaşlısına 60'a yakın bisikletli pedal çevirdi. Kınık ilçesinin en önemli tarım ürünleri ile süslenmiş bisikletler şehirde renkli görüntülere sahne oldu. Bisikletiyle tura katılanlar arasında tarım ile uğraşanlar da vardı, tarlada yevmiyeli çalışan da. Herkesin ortak noktası tarımın önemine dikkat çekmekti.

Bu yıl ilki düzenlenen Hasat Bisiklet Turu'na gösterilen yoğun ilgiden memnun olan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, " Bugün arkadaşlarla birlikte bisikletlerimizi Kınık'ın yöresel tarımsal ürünleri ile süsledik . Ben de mısır var arkadaş da biber var diğer arkadaş da domates var pamuk var. Hep birlikte farkındalık turuna çıkıyoruz. Küresel iklim krizi ve pandemiden sonra aslında tarımın ne kadar önemli olduğunu ve tüketimden çok üretime ne kadar çok önem vermek gereksinimi olduğunu zor bir deneyimle anladık bunun farkındalığını yaratmak için tüm arkadaşlarımızla birlikte hasada yakışır bir biçimde bisiklet turuna çıkıyoruz ."dedi.

Bisiklet turuna katılanlardan biri ise yevmiye işçisi Feride Makinist oldu. Feride Makinist,  "Kuru biberimiz, ayçiçeğimiz , pamuğumuz var.  Tarlada yevmiyelere gidiyorum . İlçe tarıma katkım olsun diye buradayım bir şeylere katkım olduysa ne mutlu ." Diye belirtti.

Aile boyu tarım ile uğraştıklarını belirten Gülben Çelik , "Bizim ailemiz de tarımla uğraştığı için tarlamızda mısırlar buğdaylar ekildiği için bir farkındalık yarattık . Bisikletlerimizi bütün ekilen tarım ürünleri ile süsledik . Ben patlıcan ile süsledim . Bu ilk oldu inşallah devamı olur." Dedi. Bu yıl Hasat Festivali etkinlikleri kapsamında ilki düzenlenen Hasat bisiklet turunun sonraki yıllarda da devam etmesi bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894