• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Kınık Kuru Domatesi Artık Bir Marka

Kınık Kuru Domatesi Artık Bir Marka
İzmir'in Kınık İlçesi'nde düzenlenen 6. Hasat Festivalinin son gününde Coğrafi İşaret Tescil Belgesi töreni gerçekleştirildi.

İzmir'in Kınık İlçesi'nde düzenlenen 6. Hasat Festivalinin son gününde Coğrafi İşaret Tescil Belgesi töreni gerçekleştirildi.

Bakırçay havzasının kendine has aroması ile iç ve dış pazarlarda tercih edilen lezzetlerinden Kınık kuru domatesi için Kınık Belediyesi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Türk Patent Enstitüsü'ne markalaşmak için müracaat etmiş ve Kınık kuru domatesi 25 Nisan 2022 itibariyle Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret almıştı.

Kınık 6'ncı Hasat Festivali'nin son gününde ise Türkiye ve Avrupa'da markalaşan Kınık kuru domatesinin Coğrafi İşaret Tescil Töreni yapıldı. 
Hem iç hem de dış pazarda Kınık'ın kent ekonomisine önemli katkı sağlayacak Kuru Domatesin Coğrafi İşaret Tescil töreni, Nostalji Kraliçesi Muazzez Ersoy, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Erzincan Refahiye Belediye Başkanı  Çakmak Paçacı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi'nin katılımıyla gerçekleşti.

 Kınık Kuru Domatesi Coğrafi İşaret Tescil Töreninde konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Kuru domatesimiz Kınık'ımız için çok kıymetli çok önemli ve kuru domatesimizin Coğrafi işaretini almış bulunuyoruz yani kuru domates Kınık ile müsemma olmuş oluyor bu sayede . Hamdolsun Sadık Başkan ile beraber tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte önceki dönemlerde de bu dönemlerde de çok önemli hizmetler gerçekleştiriyoruz. "dedi.

Tescil törenini onurlandıran Ünlü sanatçı Muazzez Ersoy ise konuşmasında Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer'i tebrik ederek Coğrafi işaret alarak artık bir marka olan Kınık kuru domatesinin tescil töreninin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Törende Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan Kınık halkına bir müjde daha geldi . Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, coğrafi işaret alan Kınık Kuru domatesinden sonra yakın zamanda kendine has aroması ve kokusu ile meşhur olan Kınık Sucahlı Kavununa da Coğrafi İşaret alacaklarının müjdesini verdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894