• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Kemeraltı'nda güzel şeyler oluyor

Kemeraltı'nda güzel şeyler oluyor
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği'nin yeni hizmet binası bugün İzmir Valisi Sayın Yavuz Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ve Konak Belediye başkanı Sayın Abdül Batur tarafından törenle hizmete açıldı.

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği'nin yeni hizmet binası bugün İzmir Valisi Sayın Yavuz Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ve Konak Belediye başkanı Sayın Abdül Batur tarafından törenle hizmete açıldı.

Muhteşem açılışa elince; hep birlkte bina girişinde kesilen kurdela ile başlayan tören İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin'in konuşması ile devam etti.

"İlk önce çuvaldızı kendimize batırdık" diye Girgin bundan sonra başlayacak olan altyapı çalışmalarında esnafın eğitimlerine ağırlık vereceklerini kaydetti. Girgin şunları söyledi;
"Biz göreve geldiğimizde bir ricada bulunmuştuk Kemeraltı’na ne yapılırsa yapılsın esnafın haberi olsun diye. Çünkü ne yapılırsa yapılsın esnaf istemediği, inanmadığı sürece sürece işler yürümüyor. Sayın Valimiz, Kemeraltı için inanılmaz derecede Kamu desteği sağladı.  Bir tane Kemeraltı’mız var, dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi diyoruz. Ama gün geldiği zaman eksiklerimizi kabul etmediğimiz zaman bir adım sonraya taşıyamıyoruz. Bizim ticari, siyasi bir beklentimiz yok. Biz STK olarak sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz.

Biz burayı kamu ve yerel ile nasıl kurtaracağız? Bize düşen nedir? Biz öncelikle bize düşen sorumluluğu alma düşüncesindeyiz. Biz Kemeraltı’nı 35 bölgeye böldük, 35 bölgeye de temsilcilikler verdik. Buradaki temsilci arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Merkeze bağlı olarak tüm sorunlardan haberdar olup birlikte çözmeye çalışacağız. Kemeraltı’nda biz birbirimize sahip çıkmayı unuttuk. Eğitim bizim olmazsa olmazımız, bu konuda ciddi çalışmalar yaptık."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise konuşmasında şunları söyledi;
"Evet Kemeraltı dünyanın en eski en büyük açık hava alışveriş merkezi. Bu kriterler tek başına dünya markası yaratmaya yeter. Bu aks İzmir’i ileriye taşıyacak bir alandır. Bize göre Kemeraltı İzmir’in kalbidir, can damarıdır. İzmir büyüyecekse de, küçülecekse de Kemeraltı’na bağlıdır. Kemeraltı’nı güçlendirirsek İzmir de güçlenir. Kemeraltı olağan üstü bir zenginlik ve gelecek kuşaklara aktarılacak bir hazine. Biz gereken altyapı ile ilgili ne varsa yapmaya hazırız. Anafartalar, Mimar Kemaleddin gibi alanlarda hem aydınlatma hem sokak sağlamlaştırma çalışmalarını başlatacağız. Kemeraltı’nı restoranlarıyla kafeleriyle cıvıl cıvıl bir mekan haline getireceğiz. Son olarak biz binayı çimentoyu asfaltı yaparız; ama o kültürü yaşatacak olan sizsiniz. Size sormadan hiçbir şey yapmayacağız, sizinle beraber karar vereceğiz. Eğer esnafın onayı yoksa o iş yanlıştır. El birliği ile bir iş yapıyorsak da onu korumak kollamak sizin işiniz"

Son olarak İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'de konuşmasında şöyle dedi;
"Burası tarihi öneme sahip bir alan. İzmir’in tarihte oynadığı rolde önemli rolü olan Kemeraltı. İzmir, Anadolu’nun İzmir’e açılan kapısı Avurpa’nın da penceresi, İzmir’in kalbi de Kemeraltı. Burada çok dinamik, canlı bir ticari hayatı olmuş. Son yıllarda belki biraz irtifa kaybetti; ama burada yakaladığımız hava umarım eski günlere, hem İzmir’i hem de Kemeraltı’nı döndürecek. Merkezi hükümet ve valilik olarak bize tanınan imkanlar çerçevesinde Kemeraltı’nın tarihi dokusunu ortaya çıkartmak için ciddi işler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

İzmir, şu anda hak ettiği konumda değil. İzmir’i ben Türkiye’deki herhangi bir şehir karşılaştıramam. Biz İzmir'i Milano Barcelona gibi şehirlerle karşılaştırabiliriz. Onların ağırladığı turist sayısı 50 milyon, biz İzmir’de ancak 1 milyon turist ağırladık. Demek ki daha katedecek çok yolumuz var. Bütün şehri masanın üstüne yatırıp sektörlerin uyum içinde çalışacağı bir şekilde kurgulamamız lazım. Bir tek bir kurumla olmaz iş birliği içinde herkes kendisine düşeni yapmalı. Kavga etmeye vaktimiz yok, yapacağımız çok iş var. Bu binanın açılışının da bunun başlangıcı olmasını diliyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894