• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Kapatılan Yeni Foça Semt Polikliniği Meclis Gündeminde

Kapatılan Yeni Foça Semt Polikliniği Meclis Gündeminde
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Yeni Foça Semt Polikliniği’nin 12 ay açık kalması ve hizmet vermesi için Sağlık Bakanı’na çağrıda bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Yeni Foça Semt Polikliniği’nin 12 ay açık kalması ve hizmet vermesi için Sağlık Bakanı’na çağrıda bulundu.

Yiğit, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi.
“Foça’daki eski belediye binası Foça Devlet Hastanesine bağlı semt polikliniği olarak hizmet vermesi amacıyla Foça Belediyesi tarafından tadilatı yapılmış ve Sağlık Bakanlığına devredilmiştir.  Poliklinik 31 Ekim 2013 tarihinde törenle açılmış, ancak 23 Ağustos 2016 tarihinde kapatılmıştır. Alınan bilgilere göre yaz aylarındaki nüfus artışına bağlı olarak sadece 4 ay hizmet verecektir. Bu durum 25 bin nüfusun yaşadığı Yeni Foça’da sağlık açısından sorun oluşturmakta, genellikle orta yaş grubu vatandaşlarımızın tedavi amaçlı devlet hastanesine gidip gelmeleri, maddi manevi mağduriyet oluşturmaktadır. Bu mağduriyetin giderilmesi açısından polikliniğin 12 ay boyunca hizmet vermesi, hasta yoğunluğuna göre doktor ve sağlık çalışanı uygulamasına geçilmesini Foçalılar adına Sağlık Bakanlığından talep ediyorum.  

Yiğit, konuyla ilgili olarak TBMM Başkanlığına sunduğu önergede de Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle şu sorulara yer verdi.

1.    2013 yılında açılan ve 2016 Ağustos ayı sonuna kadar hizmet veren Yeni Foça Semt Polikliniği’nin 1 Ekim 2016 tarihi itibarıyla kapatılmasının gerekçeleri nedir?
2.    Yeni Foça Semt Polikliniği, hizmete girdiği 31 Ekim 2013’ten kapatıldığı 1 Ekim 2016 tarihine kadar kaç kişiye sağlık hizmeti vermiştir? Söz konusu tarihlerde polikliniğe gelen hastaların aylara göre dağılımı nasıldır? 
3.    Kış nüfusu 25 bin olan Yeni Foça’da yaşayan vatandaşlarımız tedavi olmak amacıyla 25 kilometre mesafedeki Eski Foça Devlet Hastanesi’ne gitmek zorunda kaldıkları için mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir önlem alınacak mıdır?
4.    Anayasal hak olan sağlıklı yaşama hakkının gereği olarak Yeni Foça’da yaşayan vatandaşlarımızın tedavisine yönelik Semt Polikliniğinin tekrar açılması ve hasta yoğunluğu ölçüsünde doktor ve sağlık çalışanı bulundurulması konusunda bir adım atılacak mıdır?  

//EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894