• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Hafta Sonunu Nasıl Kilo Almadan Geçiririz

Hafta Sonunu Nasıl Kilo Almadan Geçiririz
Hafta sonu uzun uzun tembellik yapmaya veya zengin bir Pazar kahvaltısına “Hayır” demek kolay değil

Hafta sonu uzun uzun tembellik yapmaya veya zengin bir Pazar kahvaltısına “Hayır” demek kolay değil.Herbalife Global Fitness Eğitim Direktörü Samantha Clayton, “Yoğun bir haftanın ardından küçük bir kaçamağın elbette zararı yok; ancak kişisel beslenme ve egzersiz yolculuğunuzun hangi noktasında olursanız olun, hafta sonu kendinizi şımartma meselesini abartmadan önce iki kez düşünün” diyor ve bakın neler anlatıyor…

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Anlık kaçamakların heyecanına kapılıp bunu bir alışkanlık haline getirmek ne yazık ki şaşırtıcı derecede kilo almanıza sebep olabilir. Ve kilo vermek, kilo almak kadar kolay değildir. Bütün bir hafta sonunu kendinizi şımartarak geçirirseniz, bir sonraki hafta aktif yaşama planınızın heba olduğu gerçeğiyle yüzleşmeniz kaçınılmazdır.

Kendi adıma diyet ve egzersiz rutinine her gün ve her koşulda uyulmasından yanayım; zira her ikisini aynı anda boşlamak çoğu zaman bir felaketle sonuçlanıyor. Her ne kadar egzersizin kötü beslenmenin yerine geçmediğini ve haftanın her günü dengeli beslenmenin son derece önemli olduğunu bilsek de, zaman zaman diyet programımızı biraz esnetebiliriz. Yoğun geçen bir haftanın ardından, kendimizi şımartmak için küçük ödüller belirleyebiliriz. Bu gibi durumlarda, hem hafta sonunun tadını çıkarmak hem de sağlık ve fitness hedeflerimize bağlı kalmak için bazı kurallara uymak gerekiyor.

ÖĞÜNLERDEN KISMAYIN

Akşam yemeğinde daha fazla yiyebilmek için diğer öğünlerden kısmamalı veya gün boyu aç kalmamalısınız. Kilo almamak için kahvaltı ve öğle yemeğini atlamak iyi bir fikir sayılmaz. Aksine kan şekerinin düşmesine, enerji seviyesinin azalmasına ve konsantrasyon eksikliğine sebebiyet verir. Ayrıca en sevdiğiniz yemeklere kavuşmak için bütün gün bir şey yemezseniz, akşam olduğunda çok acıkacağınız için normalde yiyeceğinizin iki katı yemek tüketebilirsiniz.

PROTEİN YÖNÜNDEN ZENGİN ATIŞTIRMALIKLAR

Gün içerisinde protein açısından zengin atıştırmalıkları tüketin. Protein içeren sağlıklı atıştırmalıklar, tokluk hissi yaratır ve öğünlerde gereğinden fazla yemenizi engeller.

SOSYALLEŞİRKEN AKTİF OLUN

Hafta sonunda arkadaşlarınızla sosyalleşirken aynı zamanda da aktif kalabilirsiniz. Yürüyüş de bir tür egzersizdir ve akşamüstü doğada yürüyüş yapmak veya mağaza vitrinlerine bakarak dolaşmak mükemmel bir fikir olabilir. Ayrıca hafta içi zaman ayıramadığınız eğlenceli bir egzersiz kursuna giderek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Öte yandan Cumartesi gecesi dans pistinde kurtlarınızı dökerken tahmin ettiğinizden fazla kalori yakabilirsiniz.

SABAH RUTİNİNİZE BAĞLI KALIN

Hafta sonu da olsa sabah egzersizinizi aksatmayın. Sabah geç kalkarak rutininizi bozmanız halinde bütün gün uyuşuk vaziyette dolaşabilirsiniz. Üstelik hepimizin bildiği gibi, yorgunken sağlıksız atıştırmalıklar gözümüze daha çekici görünür. Her zamanki saatte kalkmak, enerjik hissetmenize ve hafta sonundan daha fazla keyif almanıza yardımcı olacaktır.

İÇTİKLERİNİZE DİKKAT!

Şeker seviyesi çok yüksek içecekleri fazla tüketmemeye gayret etmemelisiniz. Kahvede ve alkollü içkilerde bulunan kalori miktarı sandığınızdan çok daha fazla olabilir. Yeterli su içerseniz, şekerli seçeneklerden uzak durmanız kolaylaşacaktır.

KISITLI ZAMANDA HIZLI EGZERSİZ

Hızlı egzersizlerle zamanınızı iyi değerlendirin: Fazla zamanınız yoksa, sabah kalktığınızda ve yatmadan önce 10 dakikalık hızlı bir egzersiz rutini oluşturabilirsiniz. Kısa süreli basit egzersizleri belirli aralıklarla tekrarlamak, daha fazla kalori yakmanıza ve hafta sonunu aktif geçirmenize yardımcı olacaktır.

EGZERSİZİ GÜNLÜK HAYATA ENTEGRE EDİN

Hafta boyunca aktif düşünün. Merdiven çıkın, aracınızı mağazaya en uzak noktaya park edin veya dışarı çıkıp yürüyüş yapın. Bir an önce eve gidip karnınıza doyurmak istiyor olabilirsiniz. Ancak ne kadar aktif olursanız, sağlıksız atıştırmalıklardan o kadar kolay uzaklaşacaksınız.

Hafta sonunun tadını çıkarın, dinlenin ve eğlenin fakat tüm bunları yaparken sağlıklı ve aktif yaşam tarzı planınıza mümkün olduğunca sadık kalmaya ve iyi alışkanlıklarınızı korumaya gayret edin. /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894