• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Gaziler Günü Aliağa’da Kutlandı

Gaziler Günü Aliağa’da Kutlandı
Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e, 19 Eylül 1921′de ‘Mareşal’ rütbesi ile ‘Gazi’ unvanı verilişinin 101. yıl dönümü Aliağa’da düzenlenen törenle kutlandı.

Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e, 19 Eylül 1921′de ‘Mareşal’ rütbesi ile ‘Gazi’ unvanı verilişinin 101. yıl dönümü Aliağa’da düzenlenen törenle kutlandı.

Aliağa Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutan Vekili Oktay Bingöl, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Cumhuriyet Meydanında kaymakamlık, garnizon komutanlığı, belediye başkanlığı ve gazilerin Atatürk Anıtına çelenklerini sunması ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Gazi İslam Doğan Kılıç yaptı. Gaziler Günü’nün 101.yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Kılıç, “Asil Türk Milletinin bağrından çıkmış, şanlı, şerefli Türk ordusu, dün olduğu gibi bugün ve yarın da vatanımızın bölünmez bütünlüğünün en büyük güvencesi olmayı sürdürecektir. İnanıyoruz ki, kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır” dedi

Kılıç’ın konuşmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik ve mareşallik rütbesinin verilmesinin meclis tutanaklarını Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Rüzgar Elyas okudu. Atatürk’ün TBMM’ye teşekkür mesajını ve orduya mesajını Göktuğ Aşkaroğulları, ‘Gazilerimize’ adlı şiiri ise Miray Kalkan seslendirdi.

‘Gaziler Günü’ kutlama programı, Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde gaziler, gazi yakınları, şehit aileleri ile Aliağa Mülki Erkânını bir araya getiren yemek programı ile devam etti. Türk Milleti’nin tarih boyunca hiçbir zaman devletsiz kalmadığını ifade eden Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “Türk Milleti en zor şartlarda dahi küllerinden doğmayı bilmiştir. Bu da şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde olmuştur. Ne yapsak gazilerimizin hakkını ödeyemeyiz. Bugüne kadar hep birlikte olduk, bundan sonra da birlikte olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Gaziler Günü kutlama programı merkez camiinde öğlen namazı öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlid programı ile son buldu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894