• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Estetik Diş Yapımında Zirkonyum Kaplama Çığır Açtı

Estetik Diş Yapımında Zirkonyum Kaplama Çığır Açtı
Diş problemlerinin giderilmesinde kullanılan diş kaplama yöntemlerinde teknoloji ile birlikte kullanılan malzemeler

Diş problemlerinin giderilmesinde kullanılan diş kaplama yöntemlerinde teknoloji ile birlikte kullanılan malzemeler de değişiyor. Diş Doktoru Sertaç Kızılkaya, diş estetiğinde zirkonyum diş kaplama devrinin başladığını söyledi. Dr. Kızılkaya, “Estetik diş hekimliğinde zirkonyum kaplamalar çığır açtı. Zirkonyum diş sayesinde, metal porselen kaplamaların dezavantajlarını giderilebiliyor” dedi. 

ZİRKONYUM DİŞ KAPLAMA UZUN YILLAR KULLANILABİLİR

Zirkonyum kaplama fiyatları piyasadaki diğer ucuz diş kaplamalara göre yüksek fiyatlı olmasına rağmen daha çok tercih ediliyor. Fiyatın yüksek olmasının hastalarda zaman zaman soru işaretlerine sebep olduğunun altını çizen Dr. Sertaç Kızılkaya, zirkonyum dişin diğer kaplamalara göre daha uzun yıllar kullanıldığını ve yaptıran hastaları rahat ettirdiğini de sözlerine ekledi. Dr. Kızılkaya, “Hastalar kaplama yapılacağı zaman ücretin yüksekliğinden dolayı bazı zamanlarda zirkonyum yerine daha ucuz kaplamaları tercih edebiliyorlar. Ancak bir zaman sonra yine şikayetler başlıyor. Zirkonyum kaplama piyasadaki diğer kaplamalara göre pahalı olsa da uzun yıllar hastaları rahat ettirdiği için zaman içerisinde bu fiyatın çok üzerinde bir kalite sunduğu gerçeği ortaya çıkıyor. O sebeple hastaların fiyattan çok sağlıklarını düşünmeleri yönünde kendilerine tavsiyelerde bulunuyorum” dedi. 

ESTETİK VE DAYANIKLILIĞI BİR ARADA SUNUYOR

Estetik ve dayanıklılığı ile ön plana çıkan zirkonyum kaplamanın diğer ucuz kaplamalara göre daha çok avantajı olduğunun üzerinde duran Dr. Sertaç Kızılkaya, sözlerine şöyle devam etti, “Zirkonyum kaplama oldukça güzel bir görünüm sağlamaktadır. Sadece bununla da kalmıyor aynı zamanda diş sağlığı açısından son derece etkili bir kaplamadır. Metal içermedikleri için ağızda tat bozukluğuna neden olmazlar. Isı iletkenlikleri diş ile yakın olduğu için soğuk sıcak hassasiyeti daha az olur. Vücut ile biyolojik uyumlu olduklarından uzun süre kullanılabilirler. Işığı doğal diş gibi yansıttıklarından estetik görünüm kolaylıkla sağlanabilir. Üretim aşamaları bilgisayar destekli yapıldığından hata payı yok denecek kadar azdır bu nedenle daha uzun ömürlü kullanılabilirler. Diş eti çekilmesi yapmaz. Alerjik reaksiyon oluşturmazlar. Gri metal renk yansıması olmaz. Bu durum estetik açıdan sizi rahatsız etmez. Kırık dişlerin onarımında kaplama yapılacak ise zirkonyum diş kaplama yapılabilir.”

METAL KAPLAMALAR IŞIĞI YANSITMIYOR

Metal kaplamaların ışığı yansıtmadığını dile getiren Dr. Sertaç Kızılkaya, kişilerin metale alerjik reaksiyon da gösterebileceğini belirtti. Dr. Kızılkaya, “Metal kaplamaların birçok eksi yönü var. Teknolojinin gelişmesiyle bu yönler daha net ortaya çıktı. Metalde kişi alerjik reaksiyon gösterebilir. Ayrıca metalin ışığı yansıtmaması diş etinde koyu renklenmelere sebep oluyor. Bu nedenlerle zirkonyum kaplamalar son dönemde hem estetik açıdan hem de metal porselen kaplamaların eksi taraflarından dolayı daha çok tercih ediliyor” diye konuştu. 

Türkiye özellikle İstanbul diş estetiği, laminate veneer diş kaplamalar, implant diş yapımı konularda bütün dünyanın dikkatlerini üzerine topluyor. Yutdışından birçok hasta diş estetiği ve implant yapımı için İstanbul u tercih ediyor. Hem zirkonyum fiyatları hem implant fiyatları dünyadaki emsal fiyatlar ile karşılaştırıldığında hastalar için büyük tasarruf sağlamaktadır diyen Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya diş estetiği ve implant tedavisi ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin kişisel web sayfası  www.drsertac.com adresinde bulunan makalelerden faydalanabileceklerini söyledi.  /EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894