• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Ege Üniversitesi dünyaya açılmaya devam ediyor

Ege Üniversitesi dünyaya açılmaya devam ediyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde yürütülen “Filipinler ve Türkiye Arasındaki Akademik ve Değişim Programlarını Geliştirme” projesi kapsamında Ege Üniversitesinin ikili anlaşma sağladığı üniversitelerin yetkilileri, EÜ’yü ziyaret etti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde yürütülen “Filipinler ve Türkiye Arasındaki Akademik ve Değişim Programlarını Geliştirme” projesi kapsamında Ege Üniversitesinin ikili anlaşma sağladığı üniversitelerin yetkilileri, EÜ’yü ziyaret etti. Filipinler yükseköğretim kurumlarının rektör, rektör yardımcıları ve üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 26 kişiden oluşan Filipinler heyeti, özellikle ikili anlaşmada mutabakat sağlanan alanlardan olan Su Ürünleri konusundaki çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu.

Uluslararası paydaşlarını Ege Üniversitesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yeni dönem hedeflerimizden olan uluslararasılaşma misyonumuz kapsamında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta YÖK himayesinde gerçekleştirilen Filipinler ve Türkiye Arasındaki Akademik ve Değişim Programlarını Geliştirme Projesi kapsamında ikili anlaşma sağladığımız Filipinlerde bulunan eğitim kurumlarının temsilcilerini üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Heyetimize üniversitemizin olanakları, laboratuvar altyapımız ve özellikle iş birliği alanlarımızdan olan su ürünleri alanında yaptığımız çalışmalar hakkında bilgiler verdik. İki ülke arasındaki eğitim alanında yapılan bu iş birliğinin artarak devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

“Ege Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’ne de katıldılar”

İlk olarak Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde gerçekleşen Ege Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılan Filipinler heyeti, daha sonra iş birliği anlaşmasına dâhil olan fakültelerden Su Ürünleri Fakültesini ziyaret etti. Ege Üniversitesi Yeni Senato Salonunda senato üyeleri tarafından karşılanan heyete Ege Üniversitesinin, Su Ürünleri Fakültesinin ve Filipinler’deki eğitim kurumlarının tanıtım sunumları izletildi. Heyet ile EÜ senato üyeleri arasında gerçekleştirilen toplantıda;  ortak proje konuları, öğrenci değişimi, fakülte bazlı değişim hareketliliği, protokoller, ortak-çift diploma programları, kısa dönemli stajlar, yaz kursları. sandviç program, uluslararası konferanslar ve laboratuvar etkinlikleri konuları masaya yatırıldı. Toplantı kapsamında su ürünleri alanında yapılacak iş birlikleri ise ayrıca konuşuldu.

Filipin heyeti programlarının ikinci gününde Turizm Rehberi eşliğinde Efes Antik Kenti’ni ve Meryem Ana Evi’ni ziyaret etti.

“Filipinler’den 7 üniversite ile akademik iş birliği”

Ege Üniversitesinin ikili iş birliği anlaşmasına vardığı eğitim kurumları arasında; Mindanao Devlet Üniversitesi- Naawan, Filipinler Üniversitesi- Visayas, Mindanao Devlet Üniversitesi- Marawi, Iloilo Devlet Su Ürünleri Koleji, Batı Filipinler Üniversitesi, Güney Filipinler Tarımsal İşletme ve Deniz ve Su Teknolojisi Okulu, Zamboanga Devlet Deniz Bilimleri Koleji ve Teknolojisi bulunuyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894