• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Dto Aliağa Haziran Ayı Meclistoplantısı Gerçekleşti

Dto Aliağa Haziran Ayı Meclistoplantısı Gerçekleşti
İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Önal’ın başkanlığında; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım ve şube meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Önal’ın başkanlığında; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım ve şube meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantının gündeminde oda faaliyetleri, Posidonia 2022 fuarı, Aliağa Limanları ile Türkiye genelinde gerçekleşen yük ve konteyner istatistikleri yer aldı.

İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım ve Şube Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla İMEAK DTO Aliağa Şubesi toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında geçen ayın toplantı zabıtları onaylandı. Nisan ayı mizanları onaya sunuldu, oy birliğiyle onaylandı.

Mayıs ayı faaliyet raporunun da üyelerle paylaşıldığı İMEAK DTO Aliağa Şubesi Olağan Meclis Toplantısı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım’ın konuşmasıyla devam etti.

Pençe-Kilit ve terör örgütüne karşın düzenlenen operasyonlara değinerek konuşmasına başlayan İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım, “ Hain terör örgütlerine karşın düzenlenen operasyonlarda vatanı ve milleti için şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı olan askerlerimize acil şifalar diliyorum.” Dedi.

Dikili’de kıyı ve deniz temizliği

Meslek Şehitlerini Anma ve Kılavuz Kaptanlar Haftası sebebiyle şube olarak bölgede kılavuzluk faaliyetinde bulunan Uzmar, Ditaş ve Socar firmalarını ziyaret ettiklerini belirterek konuşmasına devam eden Yıldırım şunları ifade etti. “İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 5 Haziran Çevre Günü ve Haftası Etkinlik programı kapsamında şubemiz koordinesinde 7 Haziran Pazar günü, Dikili Balıkçı Barınağı’nda kıyı ve deniz temizliği yapıldı. Katılım gösteren ve dalgıçlarıyla katkıda bulunan üyelerimiz Derin Dalgıç, Akvatek Su Ürünleri, İlknak Su Ürünleri ve Ertuğ Balık Üretim tesislerini tekrar teşekkür etmek isterim.  Yaklaşık 750 kg atık toplanarak geri dönüşüme gönderildi. Bunun yanı sıra yine şubemizin katkılarıyla 09-12 Haziran tarihleri arasında üyemiz Yeni Foça Rüzgâr Sörfü ve Yelken Spor Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Yelken Federasyonu Windsurf Slalom Türkiye Ligi 1. Ayak Yarışları yoğun katılımla ve güzel bir organizasyonla tamamlandı. Tüm sporcularımızı tekrardan tebrik ederim.” 

“Sektörümüzün gücü Posidonia 2022 fuarına yansıdı”

06-10 Haziran tarihleri arasında Yunanistan’da gerçekleştirilen Posidonia 2022 Fuarı’na oda olarak katılım gösterdiklerini söyleyen Başkan yardımcısı Yıldırım, “Sektörün buluştuğu bir ortam haline gelen Posidonia 2022 Fuarı’na İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Tamer Kıran, Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Şube Yönetim Kurulu Başkanlarımız birlikte katıldı. Ülkemizden de birçok katılımcının yer aldığı fuar da sektörümüzün gücünü bir kez daha gösterdiğimize inanıyorum.” Dedi.

Aliağa ve Türkiye genelinde limanlarda kaydedilen 2022 yılının ilk 5 aylık döneminde konteyner ve yük istatistiklerine değinen Yıldırım şunları söyledi: “2022 yılının ilk 5 ayında Aliağa limanlarında elleçlenen konteyner miktarı, bir önceki yılın aynı dönemine oranla artış göstererek 620 bin TEU olarak gerçekleşti. Bu dönemde Aliağa limanlarında elleçlenen yük miktarı 47,6 milyon groston, Netton olarak ise 34,7 milyon ton olarak gerçekleşti. Türkiye toplamı ise 228 milyon netton olarak gerçekleşirken, Aliağa yüzde 15 pay ile 2. sırada yer aldı. Aliağa Limanlarına gelen gemi adedi sayısına baktığımızda bu yılın ilk 5 aylık dönemiyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artış göstererek 2 bin 508 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde elleçlenen konteyner miktarını TEU bazlı olarak değerlendirdiğimizde ise 2022’in ilk 5 ayının,  geçen yılın aynı dönemine oranla çok az bir artışla 5,3 milyon TEU olarak gerçekleşmiştir. Elleçlenen konteyner miktarında yüzde 5 pay ile Aliağa, Türkiye sıralamasında 5. sırada yer aldı.” dedi.

Konuşmasını Babalar Günü’nü kutlayarak sonlandıran Yıldırım:“ Ailenin birlikteliği, güvencesi, sağlıklı bir toplum yapısının oluşturulmasına katkı sağlayan babalarımız hayatımızın her döneminde en değerli varlıklarımızdır. Bu düşüncelerle tüm babalarımızın babalar gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş babalarımızı saygı hürmetle anıyorum.” Toplantı dilek ve temennilerin dinlemesiyle son buldu.

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894