• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Denizin Kırçiçeklerine Coşkulu Karşılama

Denizin Kırçiçeklerine Coşkulu Karşılama
Kırçiçeği desteğiyle “Yurtta Barış Dünyada Barış” sloganıyla Akdeniz'de yelken açan 4 denizci kadın

Kırçiçeği desteğiyle “Yurtta Barış Dünyada Barış” sloganıyla Akdeniz'de yelken açan 4 denizci kadın, 44 günlük yolculuklarını Kabotaj Bayramı'nda tamamladı. Denizin Kırçiçekleri, Bodrum'da coşkuyla karşılandı. 

Denize ve yelkene gönül veren dört kadından oluşan “Deniz Tutkusu Seyirde” ekibi Neşe Hasipek, Ceyda Güleçyüz, Şule Kükrer ve Ferda Volkan'ın Kırçiçeği desteğiyle çıktıkları barış yolculuğu mutlu sonla bitti. Bodrum Milta Marina'dan başlayan, Türkiye’nin tüm Akdeniz kıyılarını kapsayan ve 12 Haziran’da Kıbrıs-Girne’ye ulaşan 4 Kadın, 44 günde bin 430 Deniz Mili yol yaptı. 23 limana uğrayan ekip, rotayı zamanında ve eksiksiz bitirdi. Deniz Tutkusu Seyirde ekibine seyir süresince dönüşümlü olarak 28 kadın da destek verdi. Uğranılan limanlarda büyük ilgi gören ekip, yolculukla ilgili yaşadıklarını anlatan sunumlar gerçekleştirdi. 13 Haziranda Girne'de yolculukla ilgili açtıkları fotoğraf sergisi ise büyük beğeni gördü. 

Deniz Tutkum Seyirde ekibi, 44 gün süren yolculuklarını 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda Bodrum Milta Marina'ya giriş yaparak tamamladı. Coşkuyla karşılanan ekip adına konuşan Kaptan Neşe Hasipek, kadının sosyal hayatta ve iş hayatındaki yeri kadar deniz hayatında ve spor hayatında da yeri olduğuna dikkat çekti. Kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek hedefiyle yola çıktıklarını ve ekip üyelerinin 50 yaş üstü kadınlardan oluştuğunu hatırlatan Hasipek, “Tüm kadınlara seslenmek istiyoruz, 'Biz bunu yapabiliyorsak, siz neler neler başarabilirsiniz'  Amacımız barış. Çünkü dünyaya barış geldiğinde her şey daha güzel olacak” dedi. 

DÜNYANIN EN GÜZEL ARMAĞANI

Deniz Tutkusu Seyirde ekibini Kırçiçeği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpbaş ve Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad İpbaş karşıladı. Genel Müdür Meryem Dilşad İpbaş  “Deniz, hiçbir hatayı affetmez ve böylesine zorlu bir yolculukta 4 cesur kadın,  gittikleri 23 limana bu dünyanın en güzel  hediyesi, en güzel duygusu ve en güzel talebini götürdü. Onların yükü sevgi ve barıştı, her limana bu duygularla gittiler ve büyük ilgi gördüler. Üstelik bu yükü kadınların götürmesi çok daha büyük anlam taşıyor. Denizler, kadını sever. Kadın da denizi sever. Denizin Kırçiçekleri artık hem barışın hem de Türk kadının neleri yapabildiğinin sembolü oldu. Kendilerini gönülden kutluyoruz” diye konuştu. 

ROTA

19 Mayıs 2018'de Bodrum’dan yelken açan Deniz Tutkusu Seyirde; Datça, Marmaris, Göcek, Fethiye, Kalkan, Kaş, Kekova, Finike, Kemer, Antalya, Gazipaşa, Anamur- Bozyazı, Aydıncık, Taşucu, Mersin, Karataş, İskenderun, Kıbrıs Karpaz, Kıbrıs Girne, Side ve  Palamutbükü gibi liman ve marinalara giriş yaptı.

BODRUM'DA ÇİFTE SERGİ

Yurtta Barış Dünyada Barış seyrinin ikinci fotoğraf sergisi ise 16 Temmuz'da Turgutreis D-Marin’de, üçüncü sergi ise 6 Ağustos’ta  Bodrum Hakan Aykan Sanat Galerisinde açılacak.

YENİDEN YELKEN AÇACAKLAR

Geçen yıl 70 günde 3 Deniz, 3 Ülke gezip, Adriyatik’e de yelken açan Deniz Tutkusu Seyirde ekibi, kısa süre sonra 30. Bodrum Cup yarışlarına kendi tekneleriyle misafir olarak katılacak. Ayrıca Yunan Adalarına yönelik bir seyir yapacak ekip,  burslu okuyan 4 kız öğrenciyi her ay teknelerinde misafir ederek, onlara deniz yaşantısını ve yelken yapma fırsatını tattıracak. Ekip, 19 Mayıs 2019’da Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 100. yılı kapsamında Samsun'a yelken açacak.  /EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894