• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

ASKON İzmir Şubesi İftarda Buluştu

ASKON İzmir Şubesi İftarda Buluştu
ASKON İzmir Şubesi İftarda Buluştu

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) İzmir şubesi geleneksel olarak düzenlenen iftar buluşmalarının bu yıl 5.’sini düzenledi.
 
Yaklaşık 300 davetlinin katıldığı programa Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Nesim Tağlay, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık, İzmir İl Müftü Yardımcısı Şakir Kırgız, ASKON Genel Sekreteri Orhan Aydın,  SP. Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, SP İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, STK’ların temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda iş adamı yer aldı.
 
Programı Türk Tasavvuf Müziği Dinletisi ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İftar yemeği sonrası konuşan ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü; Konuşmama başlamadan önce15Temmuz’da ve bu cihanın her yerinde, vatanımız ve milletimiz uğruna hayatını feda eden yüce şehitlerimiz için rabbimden rahmet niyaz ediyor, Milletimize baş sağlığı diliyorum.

ASKON olarak biz kurucularımızdan en yeni üyemize kadar “ahlaklı” ticaret yapma kuralını hiç bir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz. Yalnızca ticaret yaparken değil kurduğumuz bütün ilişkilerde ahlakı, erdemi birinci sırada tutuyoruz. Biliyoruz ki dünyadan para ile mal ile göçen yok ama arkamızdan ne işler yaptığımızı, kul hakkı yemeden kimseyle vahşi bir yarışa girmeden başarılarımızı anlattıklarında asıl serveti edineceğimizi biliyoruz

Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var: İktisadi büyüme, bizim gibi bir iş adamları derneği için önemli bir konu; fakat bu tek başına yeterli değil. Asıl olan, iktisadi büyümenin yanı sıra, bunun adil paylaşımı ve toplumsal refah artışıdır

Dünyanın neresinde olursa olsun kim tarafından yapılırsa yapılsın ve gerekçesi ne olursa her türlü zulmün “insanlık suçu” olduğuna inanıyor ve sömürgeci emperyalist ülkelerin mazlum topraklara yaptığı zorbalığı şiddetle kınıyoruz.

Bu saldırılar olurken gerek bizimle aynı kutsal değerlere sahip İslam dünyası gerekse evrensel hukuk kurallarının bağlayıcılığınainan dünya ülkeleri suskunluğunu bozarak insanlık adına gerekli adımları atmalı, insan olmanın verdiği sorumluluk adına her türlü desteği vermelidir.

Ortadoğu kaynayan bir kazan ve Üstad Sezai Karakoç şöyle sesleniyor, “Siz Fırat ve Dicle’yi bıçakla kesebilir misiniz ? Orası senin burası benim diyebilir miyiz? Oysa Fırat ve Dicle kendi mecralarında akarken bize diyor ki sen nasıl parçalanmazsan bir bütünsen bende bir bütün olarak yalnız Türk’ün yalnız Arap’ın yalnız kürdün değilim. Hiç kimse bana tek başına sahip çıkmasın. Ben İslam Milletinin suyuyum onun can damarıyım sizde benden ibret alın parçalanmayın bölünmeyin diyor. Bunun için birlik olmalıyız bir olmalıyız.

Programda Konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç; Özellikle Türkiye, İslam Coğrafyası ve Ortadoğu üzerinde oynanan oyunlar bizleri birlik olmaya tek yürek olmaya mecbur kılıyor. İşte Katar’daki hadise bunlardan bir tanesidir 11-12 Ülke Katar’a boykot uyguluyor kim bu ülkeler İslam Ülker’i Müslüman Ülkeler. Peki bu Müslüman ülkeleri karşı karsıya getiren bu oyunun senaryosunu kuranlar kimler büyük Ortadoğu projesi için yani büyük İsrail projesi için 100 yıldır aleni bir şekilde uğraşanlardır. Bu projesi uygulamak için İslam devletlerini yalnız bırakıp birbirlerine düşürme politikası izliyorlar. Ben inanıyorum Başta Türkiye’miz ve İslam ülkeleri bu oyuna alet olmayacakladır.

Değerli dostlar bugün Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli bir gün bir araya gelemez denilen sekiz tane İslam ülkesinden oluşan D-8 20. Kuruluş yıldönümü hem Müslüman ülkelerin içinde bulunduğumuz durumu hem de ülkelerin arasında ticareti artıracak bir kuruluştur. Bunun için D-8’i daha aktif hale getirip İslam Birliği genişletilmedir. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894