• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Araç Değer Kaybında Yeni Dönem!

Araç Değer Kaybında Yeni Dönem!
Ülkemizin en köklü derneklerinden birisi olan Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, araç değer kaybı süreçlerini kolaylaştıracak yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülkemizin en köklü derneklerinden birisi olan Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, araç değer kaybı süreçlerini kolaylaştıracak yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu. 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla hayata geçen platform, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi bünyesinde uygulamaya girmeye başladı. "Düzenlemeyle birlikte hak sahipleri ve sigorta şirketleri, trafik kazasının ardından ortaya çıkan değer kaybı taleplerine ilişkin atama işlemlerini SBM bünyesindeki yeni platform üzerinden gerçekleştirebiliyor." açıklamasını yapan TÜSED Başkanı Ahmet Nedim Erdem "Değer kaybı süreçlerini belirli bir standarda kavuşturan platform, hak sahiplerinin değer kayıplarını hesaplama ve raporlama süreçlerinin tamamını kendisinin yönetebilmesine olanak sağlayarak, süreci şeffaf ve kolay bir hale getirecek." dedi.

Araç sahipleri için kritik düzeyde önem taşıyan araç değer kaybı süreçlerinde yeni bir döneme girildi. 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayımlanan 2022/12 sayılı "Değer Kaybı Taleplerinde Ekspertiz İşlemlerine İlişkin Genelge", yürürlüğe girmiş oldu. Düzenleme sayesinde yeni bir platformun hayata geçtiğini belirten TÜSED Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği Başkanı Ahmet Nedim Erdem, "Hak sahipleri, herhangi bir trafik kazası sonrasında değer kaybı taleplerine ilişkin eksper atamalarını SBM bünyesindeki platform üzerinden gerçekleştirebiliyor. Ayrıca eksper atama işlemleri dışında, sigorta eksperlerinin platform üzerinden hazırlayacağı rapora itiraz edilebilecek, itiraz eksperi ve hakem eksperi de atanabilecek." şeklinde açıklamada bulundu.

Süreç şeffaf ve hızlı hale geliyor

Hak sahiplerinin lehine bir düzenleme olduğunu kaydeden TÜSED Başkanı Ahmet Nedim Erdem, "Değer kaybı hesaplama, raporlama süreçlerinin tamamını hak sahiplerinin yönetebilmesine ve ekspertiz raporuna kolayca ulaşmasına olanak tanıyan platform, süreci daha şeffaf ve hızlı hale getirmektedir. Araç değer kaybı tespitlerinde yeni standartların ortaya konulmasında önemli bir yere sahip olan uygulama sayesinde, kaza sonrasında hak sahiplerinin araçlarında oluşan değer kaybına ilişkin tazminat ödemeleri hızlanmış olacak." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894