• BIST 9596.13
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

ALOSBİ İtfaiye İstasyonu açılıyor

ALOSBİ İtfaiye İstasyonu açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organize sanayi bölgelerine itfaiye merkezleri kurulmasına yönelik projesinin ikinci adımı Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) hayata geçiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organize sanayi bölgelerine itfaiye merkezleri kurulmasına yönelik projesinin ikinci adımı Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) hayata geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ALOSBİ arasında imzalanan protokol kapsamında yapımı tamamlanan ALOSBİ İtfaiye İstasyonu, 7 Temmuz Perşembe günü törenle hizmete girecek. Açılışa Başkan Tunç Soyer de katılacak.

Tüm inşaat ve tefrişat işlerinin yanı sıra; 4x4 arama ve kurtarma itfaiye aracı, 42 metre yüksekliğe sahip tam otomatik hidrolik mafsallı merdivenli itfaiye aracı, 18 bin litre su tanklı endüstriyel yangın söndürme itfaiye aracı ve çok maksatlı ilk müdahale itfaiye aracı da ALOSBİ tarafından alınan istasyon 2 bin 100 metrekare alan üzerine kuruldu. Çevreye duyarlı akıllı bina özelliği taşıyan istasyonda 9 yatakhane, 1 spor salonu, eğitim salonları, 5 ofis, yemekhane-lokal ve sadece ALOSBİ istasyonuna özel olarak hazırlanan karanlık ve dumanlı ortamlarda müdahale için eğitim odası ve psikolojik direnç kazandırma eğitim odası da buluyor. İstasyonun dışında ise özel olarak tasarlanan bir eğitim kulesi yer alıyor.

ALOSBİ başta olmak üzere Aliağa’daki birçok yerleşimin afet ve yangın güvenliğini de sağlayacak olan merkezde 3 vardiya halinde hizmet verilecek. Başlangıçta her vardiyada en az 5 kişi bulunmak üzere üç vardiyada toplam 15 personel görev yapacak. Planlamayla araç sayısı ve imkanlar dahilinde değerlendirme yapılarak Büyükşehir Belediyesi tarafından ek personel tedariki sağlanacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894