• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Aliağa, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı coşkuyla kutladı

Aliağa, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı coşkuyla kutladı
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Aliağa’da coşkuyla kutlandı.

Aliağa Kaymakamlığı koordinesinde, Aliağa Bölge Liman Başkanlığı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi, Aliağa Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER), Aliağa Sualtı Sporları ve Yelken Kulübü’nün katılımlarıyla, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Aliağa’da nefes kesen yarışlar ve birbirinden renkli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

“1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” kutlamaları saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Tören saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma törenine;  Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar,  Aliağa Bölge Liman Başkanı Ahmet Apak, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, Aliağa Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Çağrı Gültekin, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, Oda Başkanları ve vatandaşlar katılım gösterdi. Çelenk sunma töreni bitiminde protokol üyeleri tarafından ‘Deniz Şehitleri’ anısına denize çelenk bırakılmasıyla birlikte tören sona erdi. Tören sonrası yarışmalar ve aktiviteler Aliağa Balıkçı Barınağı’nda devam etti.

“Deniz Temizliği” etkinliği düzenlendi

Resmi törenin ardından saat 14.00’te Aliağa Balıkçı Barınağı’nda, Aliağa Sualtı Sporları ve Yelken Kulübü tarafından “Deniz Temizliği” etkinliği gerçekleştirildi. Yaklaşık bir buçuk saat süren deniz dibi temizliği sonrası denizden 750 kg atık çıkarıldı. Çıkarılan atıklar Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce bertaraf edilmek üzere teslim alındı.

Yarışmalar kutlamalara renk kattı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, kutlamaları saat 17.00’de başlayan yarışmalarla devam etti. Yüzme, halat çekme, motor ve özel tekne yarışları ile el incesi atma yarışlarındaki mücadeleler nefes kesti. Aliağa halkının yoğun katılım gösterdiği yarışlarda dereceye giren kişi ve takımlara çeşitli ödüller ve sertifika takdim edildi. 5 kategoride düzenlenen yarışmalarda dereceye giren kişi ve takımlara ödülleri Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Bölge Liman Başkanı Ahmet Apak, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özkan Orhun, Aliağa Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Hakan Şengül, İMEAK DTO Aliağa Şube Meclis Başkanı İsmail Önal ve Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek tarafından takdim edildi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama programı İMEAK DTO Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa protokolü ve İMEAK DTO üyelerinin katılımıyla gerçekleşen akşam yemeği ile son buldu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı bu yıl coşkuyla kutladıklarını söyleyen İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, “Pandemi sebebiyle 2 yıldır resmi tören dışında bir etkinlik düzenleyemiyorduk. Denizcilik sektörünün can damarı olan Aliağa’mız da bu sene Aliağa Kaymakamlığımızın koordinesinde Odamız ve diğer kurumlarımızın katılımlarıyla birlikte organize etmiş olduğumuz çeşitli etkinlik ve yarışmalarla sektör olarak halkımızla bir araya gelerek bayramımızı coşkuyla kutladık. Katılım ve katkılarından dolayı emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894