01 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

UZAY ME­RAK­LI­LA­RI­NIN TATİL AD­RE­Sİ YİNE İZMİR OLA­CAK

Prog­ram­la­rın­da ağır­la­dı­ğı bin­ler­ce öğ­ren­ci­ye uzay sev­gi­si­ni aşı­la­yan, Tür­ki­ye’nin ilk ve tek uzay kampı, Uzay Kampı Tür­ki­ye bu ya­rı­yıl ta­ti­lin­de de ço­cuk­la­ra özel “uzay ma­ce­ra­sı” prog­ram­la­rı ha­zır­la­dı.

Uzay Me­rak­lı­la­rı­nın Tatil Ad­re­si Yine İzmir Ola­cak

17 Ocak 2023 Salı 11:05

Prog­ram­la­rın­da ağır­la­dı­ğı bin­ler­ce öğ­ren­ci­ye uzay sev­gi­si­ni aşı­la­yan, Tür­ki­ye’nin ilk ve tek uzay kampı, Uzay Kampı Tür­ki­ye bu ya­rı­yıl ta­ti­lin­de de ço­cuk­la­ra özel “uzay ma­ce­ra­sı” prog­ram­la­rı ha­zır­la­dı.

Açıl­dı­ğı 2000 yı­lın­dan bu yana 7- 15 yaş ara­sın­da­ki öğ­ren­ci­ler ve aile­le­ri için NASA’nın ast­ro­not eği­tim­le­rin­de kul­lan­dı­ğı araç­la­ra ben­ze­yen si­mü­la­tör­ler­le bir­bi­rin­den il­ginç ve eği­ti­ci ko­nak­la­ma­lı prog­ram­lar sunan kamp, yine ben­zer­siz bir tatil prog­ra­mı sun­mak için geri sa­yı­ma baş­la­dı. İzmir’de ku­ru­lu uzay tek­no­lo­ji­le­ri eği­ti­mi mer­ke­zi ya­rı­yıl ta­ti­li kap­sa­mın­da; 9-15 yaş arası öğ­ren­ci­ler için; 2 gün­lük Yıl­dız­lar ve Ge­ze­gen­ler Ma­ce­ra­sı, 5 gün­lük Uzay Yol­cu­la­rı ve Robot Ak­ti­vi­te­li Uzay Yol­cu­la­rı prog­ram­la­rı su­na­cak.

Ay’da Yü­rü­yüş, Sanal Uzay Uçuşu ve Daha Faz­la­sı
Ast­ro­not si­mü­la­tör­le­riy­le ver­di­ği eği­tim­ler­le uzay me­rak­lı­sı ço­cuk­la­rın göz­de­si olan kamp­ta te­les­kop­la gök­yü­zü göz­le­mi, Hur­ri­ca­ne 360 VR si­mü­la­tö­rün­de sanal ger­çek­lik de­ne­yi­mi, di­ji­tal yıl­dı­ze­vin­de ast­ro­no­mi ders­le­ri gibi bir çok et­kin­lik su­nu­lu­yor. Sanal ger­çek­lik göz­lü­ğü ile en­teg­re­li Ay’da yü­rü­yüş de­ne­yi­mi­nin de ya­şa­tıl­dı­ğı prog­ram­la­rın ka­tı­lım­cı­la­rı; takım ça­lış­ma­sı, zaman yö­ne­ti­mi gibi yet­kin­lik­le­ri­ni ge­liş­ti­re­cek­le­ri grup ça­lış­ma­la­rı­na da ka­tı­lı­yor­lar.
Uzay tek­no­lo­ji­le­ri­ne merak duyan, ço­cuk­la­rıy­la hayat boyu unu­ta­ma­ya­cak­la­rı ortak anı­lar edin­mek is­te­yen ebe­veyn­le­re özel içe­rik­ler de ha­zır­lan­dı. Ebe­veyn­le­rin 7-10 yaş arası ço­cuk­la­rıy­la be­ra­ber ka­tı­la­rak bir­lik­te­lik­le­ri­ni pe­kiş­ti­re­cek­le­ri 2 gün sü­re­li Aile-Ço­cuk Uzay Kampı prog­ra­mın­da; Dis­co­very Uzay Me­ki­ği ile sanal uzay uçuşu, si­mü­la­tör kul­la­nı­mı gibi takım ça­lış­ma­sı ge­rek­ti­ren et­kin­lik­ler yer alı­yor.


Gün­lük Zi­ya­ret­çi­le­re Özel Prog­ram
Ko­nak­la­ma­lı prog­ram­lar dı­şın­da sı­nır­lı kon­ten­jan­la açı­lan gün­lük ge­zi­le­re de ka­tı­la­rak Uzay Kampı Tür­ki­ye’yi zi­ya­ret etmek müm­kün. Aile­le­rin ço­cuk­la­rıy­la bir­lik­te ka­tı­la­bil­dik­le­ri Si­mü­la­tör­lü Aile Turu prog­ra­mın­da “uzay­da” bitki ye­tiş­tir­me, pla­ne­tar­yum­da ast­ro­no­mi dersi, “eğ­len­ce­li de­ney­ler­le bi­li­min temel kav­ram­la­rı” gibi et­kin­lik­ler su­nu­la­cak.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.