• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Zeytinyağı Sektörünün Parlayan Yıldızı Korudağ

Zeytinyağı Sektörünün Parlayan Yıldızı Korudağ
Türkiye’de madencilik ve limancılık sektörlerinin önde gelen firmalarından olan “İPM Grubu” yeni bir sektörde

Türkiye’de madencilik ve limancılık sektörlerinin önde gelen firmalarından olan “İPM Grubu” yeni bir sektörde dev yatırım gerçekleştirdi. İş dünyasının yakından tanıdığı “İper Ailesi”nin üçüncü kuşak temsilcisi Alican İper, Korudağ Zeytin Çiftliği’ni kurdu. Yeni şirket ilk markası “Harvena” ile zeytinyağında bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor

Doğaya artı değer katacak bir sektöre yatırım yapma fikrinden yola çıkarak, muhteşem doğası ve Çandarlı Körfezi’nden gelen tertemiz havasıyla denizden 240 metre yükseklikte zeytine hayat veren, yemyeşil doğasıyla görenleri kendine hayran bırakan Zeytindağ Bozköy’de 500 dönüm arazi üzerinde kurulan Korudağ Zeytin Çiftliği’nde bugüne kadar özel olarak üretilen 20 bin zeytin fidanı dikimi gerçekleştirildi.

HEDEF HER TÜRE BAŞKA BİR MARKA

Korudağ’da yetiştirilen her türün ayrı bir marka ile piyasada olacağını ve satışa sundukları ilk markanın Harvena olduğunu dile getiren Alican İper, “Harvena’dan 5 yıl içinde 100 bin şişe üretmeyi hedefliyoruz. İlerleyen süreçte farklı zeytin türlerinden elde edeceğimiz yağları da Korudağ Zeytin Çiftliği şemsiyesi altında farklı markalarla tüketicilerin beğenisine sunmayı, ürünlerimizi satacağımız mağazalar kurmayı hedefliyoruz. Bir başka planımız da yurtdışı pazarlar. Dünyanın birçok yerinde ticari bağlantılarımız var. Lojistik imkanlarımız güçlü. O nedenle ana hedefimiz dünya zeytinyağı pazarında ülkemizi temsil etmek” dedi. Hasatını gerçekleştirdikleri ağaçlardan elde ettikleri zeytinyağının 0.1 asit olduğunun altını çizen İper, “Modern tarıma uygun olarak tasarlanan çiftlikte sulama ve likit gübreleme işlemlerinin tamamı otomasyon sistemleri vasıtasıyla yapılıyor. Muhtelif bölgelere yerleştirilen pH ölçüm cihazlarından ve tansiyometrelerden gelen günlük veriler doğrultusunda toprağın nemlilik ve tuzluluk oranları incelenerek bitkilerin ihtiyaçlarına yönelik programlar oluşturuluyor. Günlük analizlerin yanı sıra düzenli periyotlarda akredite kuruluşlar tarafından toprak ve su analizleri de gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.

TÜM MAKİNELER İTALYAN PİERALİSİ

Korudağ Zeytin Çiftliği’nde iki farklı yöntemle zeytinyağı üretimi yaptıklarını vurgulayan İper, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bunlardan birincisi soğuk sıkım yöntemi. İtalyan firması Pieralisi tarafından üretilen SPI 111 S model iki fazlı çalışan çevre dostu kontinü sistemle el değmeden soğuk sıkım zeytinyağı üretiyoruz. Diğeri ise ağırlıklı olarak zeytin sütü üretimine yönelik olarak hazırlanmış olan sulu baskı yöntemi. Hasat sonrası elde edilen zeytin meyveleri dalından koparıldıktan sonra 4-6 saat içinde soğuk sıkım kontinü veya 60 yıllık sulu baskı tesislerinde hijyenik koşullarda işlenerek zeytinyağına dönüştürülüyor. Her iki yöntemle üretilen zeytinyağları fermantasyona uğramadan tesisin iklimlendirme alanında bulunan krom dinlenme tanklarına aktarılıyor ve ilk günkü tazelikleri korumaları için azot gazı ilave edilerek hava ile olan temasları kesiliyor. Bir süre uygun koşullarda dinlendirildikten sonra da dolum ünitelerinde paketlenip sofralara hazır hale getiriliyor.”

İLK SATIŞLAR “korudag.com.tr”den

E–ticaretin öneminin her geçen gün arttığına dikkat çeken İper, Ocak 2018 itibari ile Korudağ Zeytin Çiftliği’nde üretilen eşsiz lezzetteki zeytinyağlarına dünyanın her yerinden www.korudag.com.tr adresi üzerinden ulaşılabileceğini belirtti.   /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.trA

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894