• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Yıldırım'dan Dünya Şampiyonuna Ziyaret

Yıldırım'dan Dünya Şampiyonuna Ziyaret
Uluslararası Atıcılık Federasyonu (ISSF) tarafından Azerbaycan'da düzenlenen Tüm Dallar Gençler Dünya Kupası'nda skeet branşında yarışan Genç Kız Milli Atıcılık Takımı, şampiyon oldu.

Uluslararası Atıcılık Federasyonu (ISSF) tarafından Azerbaycan'da düzenlenen Tüm Dallar Gençler Dünya Kupası'nda skeet branşında yarışan Genç Kız Milli Atıcılık Takımı, şampiyon oldu. Dünya şampiyonu takımın 3 atıcısından biri olan İzel Aydın İzmirlilere büyük bir gurur yaşattı. AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ve yönetimi İzmirli atıcı İzel Aydın'ı Toros semtindeki evinde ziyaret ederek plaket ve altın hediye ederek tebrik etti.

Antrenörlüğünü Ali Bilgin'in üstlendiği ve İzel Aydın, Nur Banu Özpak ve Deniz Üstündağ'dan oluşan ay-yıldızlı ekip, toplamda 202 puanlık atış sonucu takım sıralamasında altın madalyaya uzandı. İzmirli İzel Aydın da 75'te 73'lük atış sonucunda Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu. AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ve yönetimi Toros semtinde ailesiyle birlikte yaşayan İzel Aydın'ı ziyaret etti. İzel'in dünya şampiyonu olarak İzmirlilere büyük bir gurur yaşattığını ifade eden Yıldırım, genç atıcıya plaket ve altın hediye etti. İzel'den daha nice başarılar beklediğini söyleyen Yıldırım, "Hırsını annesinden, atıcılık yeteneğini babasından alan İzel kardeşimiz inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda İzmir'e daha nice şampiyonluklar getirecektir. AK Parti olarak her zaman yanındayız, desteğimizi hiç eksik etmeyeceğiz. Böyle gayretli, azimli olduktan sonra kardeşimizin geleceğini çok parlak görüyorum. Annesine ve babasına da böyle başarılı bir evlat ve sporcu yetiştirdikleri için teşekkkür ediyorum" şeklinde konuştu. Babasının da atıcı olduğunu söyleyen İzel Aydın, "Sanırım atıcılık yeteneğimi babamdan aldım. Hırslı olmam da annemden geliyor. Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde okuyorum. 3. sınıftayım. Aynı zamanda 2012 yılından beri atıcılıkla uğraşıyorum. Bebekken 40 gezmesinde poligona gitmişim. Babam da atıcı olduğu için hafta sonları sık sık poligona giderdik. İlk başlarda poligona gidip gelmek istemiyordum. Sonraları sevmeye başladım. Spora 16 yaşında başladım. Çok hırslıydım. İlk başlarda yapamayınca ağlıyordum" dedi. 2015 yılında milli takıma seçildiğini anlatan Aydın, "Atıcılıkta ne kadar büyük başarı elde edilse de çok fazla duyulmuyor. Takım sporlarında yaptığın bir hatayı arkadaşların kapatabiliyor ancak bireysel sporlarda böyle bir şansın yok. Başarı da başarısızlık da sana ait. Takım olarak Azerbeycan'da dünya şampiyonu olduk. Bunun yanı sıra bireysel olarak dünya üçüncüsü ve Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülüğüm var" dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894