• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Yeni Üniversitelilere İkçü Anlatıldı

Yeni Üniversitelilere İkçü Anlatıldı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ‘2018-2019 Akademik Yılı Oryantasyon Programı’ hazırlık sınıfı öğrencilerinin katılımıyla tamamlandı.

Yeni öğrencilerinin üniversite hayatına geçişini kolaylaştırmak için hazırlanan uyum programlarında; kampüs hayatı, sportif faaliyetler, öğrenci toplulukları, psikolojik danışma ve rehberlik imkânları, ders programları, spor tesisleri, ERASMUS gibi yurt dışı eğitim fırsatları, kütüphane, yönetmelikler ve genel kurallar hakkında ilgili birimlerce bilgilendirmelerde bulunuldu.

İKÇÜ Dans Topluluğu öğrencileri tarafından hazırlanan Halk Oyunları gösterisi ile başlayan program,  ev sahibi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Akif Savaş’ın açış konuşmasıyla devam etti. 

“SKS DAİRE BAŞKANLIĞI ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYOR.”

Gençlere İKÇÜ’de dopdolu geçecek bir lisans hayatı geçirmeleri temennisinde bulunan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Akif Savaş, SKS bünyesinde yer alan tüm birimlerin öğrencilerin her öneri görüş ve talebine açık olduğunu kaydetti. Başkan Savaş, “Sizlere eşsiz sosyal, kültürel deneyimi kazandıracak öğrenci topluluklarımız katılımlarını bekliyor. Spor kurslarımız, oluşturulan spor takımlarımız sizlerin katılımını bekliyor. Bu yıl açılan spor kompleksimiz, olimpik yüzme havuzumuz, fitness salonumuzu da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Başkanlık olarak sizlerin her zaman yanındayız. Aramıza katılmanız bizleri mutlu etti. İKÇÜ’ye hoş geldiniz.” dedi.

“UYUM SORUNU YAŞAMANIZ OLDUKÇA NORMAL.”

Genel Sekreter V. Öğr. Gör. Nurettin Memur ise üniversitenin ilk zamanlarında yaşanan uyumla ilgili endişelerin oldukça normal olduğunu ve çok kısa zamanda atlatılacağını söyledi. Memur, “ Her biriniz farklı şehirlerden, Türkiye’nin farklı yörelerinden belki de hayatınızda hiç görmediğiniz bir şehre gelerek yepyeni bir hayata adım attınız. Emin olun, İKÇÜ’yü kazanarak gelecek başarıda olan sizler; uyumla ilgili yaşadığınız kaygıları da çok kısa zamanda geride bırakacaksınız. Bundan emin olun. Göz açıp kapayıncaya kadar mezun olduğunuzu göreceksiniz. Önemli olan bu süreçteki eğitim ve kültürel boşluklarınızı doldurabileceğiniz kadar yoğun bir donanımla doldurarak İKÇÜ’den ayrılmak. Bu noktada, eğitim kadroları ve idari kadrolar olarak bizler sizlerin her zaman yanınızdayız. Bizlerin kapılarını çalmaktan çekinmeyiz. Telefonlarımız sizlere her zaman açık.” diye konuştu.

“AKADEMİK VE İDARİ KADROMUZ SİZLER İÇİN VAR.”

Rektör Vekili olarak toplantıya katılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Deliktaş da akademik ve idari faaliyetlerin birbirini tamamlayan unsurlar olduğunu söyledi. Hedeflenen amaçlara ulaşmak için bu iki unsurun etkin bir şekilde çalışması önemlidir. Eğitimle ve idari kısımla ilgili karşılaşabileceğiniz sorunlarınızı doğru zamanda ve doğru biçimde aktardığınız takdirde çözümsüz kalmayacaktır. İKÇÜ’nün oldukça donanımlı bir akademik ve idari yapısı var. Sizler bizlere ailelerinizin emanetisiniz, ülkemizin de geleceğisiniz. Bizler bu emanetin ne kadar değerli olduğu bilincindeyiz. Sizler de geleceğimize sahip çıkma sorumluluğuyla amaçlarınıza en başarılı şekilde ulaşmak için çok çalışmalısınız. Sizlerin birer İKÇÜ’lü olarak eğitim hayatınızı başarılı bir şekilde tamamlamanız bizleri mutlu edecektir. Hepinize başarılı bir eğitim hayatı diliyorum.” dedi.

Öğrencilerin yoğun olarak katılım gösterdiği program SKS’ye bağlı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi Şube Müdürü Servet Kankaya, Beslenme Hizmetleri Birimi Şube Müdürü Yahya Gülle, Spor Birimi Şube Müdürü Turgay Avcı, Kültür Birimi Sorumlusu Murat Atmaca’nın sunumlarıyla devam etti.

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa Kaya ise başkanlığına bağlı yürütülen çalışmaları öğrencilere aktardı. Öğrenci Konseyi Başkanı Sayın Enes Hoyladı ile topluluk üyesi öğrenciler de topluluklar ve üniversite hayatıyla ilgili tecrübelerini paylaşarak tavsiye ve önerilerde bulundu.  İKÇÜ’lü gençler, İKÇÜ’ye yeni katılan gençlerden tüm çalışmalarda katılımcı bir ruhla kendilerine destek vermeleri ricasında bulundu. 

Ayrıca, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Doç.Dr. Melih Kağan Sözmen, Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü’nden Dr. Öğr. Üyesi Zümrüt Gedik, Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Öğr.Gör. Ahmet Uran, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan Kemal Tut,Musa Alper Vural, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’ndan Şahinde Özgülük, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden Ömer Yılmazer ile Kızılay Kan Merkezi’nden Uzman Özge Dalgıç’ın sunumları da ilgiyle takip edildi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894