• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Yeni Foça’da Cumhuriyet ve Atatürk Coşkusu

Yeni Foça’da Cumhuriyet ve Atatürk Coşkusu
Foça Belediyesi Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ dolayısıyla, Yeni Foça’da coşkulu bir etkinlik gerçekleştirildi.

Foça Belediyesi Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ dolayısıyla, Yeni Foça’da coşkulu bir etkinlik gerçekleştirildi. 

Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kültür, Sanat ve Çalışma Grubu Başkanı Nuray Çiloğlu yönetiminde hazırlanan program, Kadın Meclisi Üyelerince sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan etkinlikte, ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ ve ‘Gençliğin Andı’ okundu. Foça Belediyesi Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri; ‘Cumhuriyet Kuruluyor’, ‘Atatürk’ü Sevmek’, ‘Haklı Savaştan-Güzel Barışa’, ‘Yurt Gezileri’, ‘Atatürk’ün Fikirleri’, ‘Atatürk Ağlıyordu’ ve ‘15. Yıl: Atatürk’ün Son Bayramı’ isimli edebi metinleri ve anıları seslendirdi. İşaret Dili Korosu, ‘Memleketim’ şiiri ve şarkısını işaret diliyle aktardı. Atatürk ve Vatan sevgisini anlatan şiirler okundu ve marşlar söylendi.
Türkiye Cumhuriyeti’ne büyük bir sevgiyle bağlı olduklarını ifade eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘Bizler, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyetimiz için gözünü kırpmadan canlarını feda eden kahramanların çocukları, torunlarıyız. Ulu Önderimize ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarımıza minnet ve şükran borçluyuz. Ulu Önderimizin ilkelerine ve inkılaplarına gönülden bağlıyız. Bu yıl, Cumhuriyetimizin 93. Yıldönümü kutluyoruz. Cumhuriyetimizin varlığına yönelik tehditler ve tehlikeler konusunda daima temkinli olmayız. Bizler şanslıyız bu konuda, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere vermiş olduğu emaneti savunan, bu davaya gönül vermiş birçok kadınımızı burada görüyoruz. Bu anlamda, Foça Kent Konseyi Kadın Meclisimize, siz çok değerli kadınlarımıza; Cumhuriyete ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplara sahip çıktığınız için şükranlarımı sunuyorum. Bu bayrak altında bağımsız, özgür bir şekilde yaşamamızı sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı gazilerimizi, şehitlerimizi ve cepheye silah taşıyan kadınlarımızı sevgi ve minnetle anıyorum. Onların aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyorum’dedi.

Foça Belediyesi Yeni Foça Reha Midilli Sosyal Tesisleri’ndeki etkinliğe, Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclis Üyeleri ve Yeni Foçalılar katıldı.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kültür, Sanat ve Çalışma Grubu Başkanı Nuray Çiloğlu’na teşekkür çiçeği takdim etti. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894