• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Yabancı yatırımcıların gözdesi İzmir

Yabancı yatırımcıların gözdesi İzmir
İzmir yabancı yatırımcıların gözde şehri oldu. Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KESİAD) her ay geleneksel olarak düzenlediği Perşembe Kahvaltısı’nda konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, İzmir’in yabancı yatarım alma noktas

İzmir yabancı yatırımcıların gözde şehri oldu. Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KESİAD) her ay geleneksel olarak düzenlediği Perşembe Kahvaltısı’nda konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, İzmir’in yabancı yatarım alma noktasında da Türkiye’den olumlu anlamda ayrıştığına dikkat çekti.

İzmir’in hoşgörülü yapısı, kültürel çeşitliliği ve demokratik değerlere bağlılığının yabancı yatırımcı açısından olumlu olarak değerlendirildiğini söyleyen Günel, “2021 yılında 332 yabancı yatırımcı İzmir’e gelirken, 2022 yılında bu sayı 544’e ve yatırım miktarı da 259 milyon TL’ye ulaştı” dedi.


Kemalpaşa Ramada Otel’de düzenlenen ve Bürotime’in sponsorluğunda gerçekleşen KESİAD Perşembe Kahvaltısı’nda KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Av. Arzu Külahcıoglu Altıntoz KOSBİ Bölge Müdürü Mükremin Zülkadiroğlu ve KESİAD üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonun baz etkisiyle bu seviyelerde devam etmesini beklediklerini söyleyen Günel, 2023 yılında kamu finansmanı hesabı, Kur Korumalı Mevduat etkileri, EYT ile düşen iş gücüne katılma oranında görülecek artış, enflasyon, kur, cari işlemler açığı ve finansmanın seçime kadar takip edilmesi gereken konular olduğuna dikkat çekti.

14 aşamalı KGF paketinin olumlu olduğunu ve şubelere tahsis edilen limitlerin yeterli olmasını temenni ettiğini belirten Günel, “ihracatın artırılması ve cari açığın azaltılması için kilogram başına düşen ihracat değerinin artması gerekli. Bunun yolu da katma değerli üretimden geçiyor” dedi.

Günel: “İzmir’in değerleri yabancı yatırımcıyı cezbediyor”

Türkiye’nin son dönemde yabancı yatırımcı alma noktasında çok zayıf kaldığına vurgu yapan Günel, İzmir’in ise Türkiye’nin genelinin aksine yabancı yatırımcının ilgi gösterdiği bir kent olduğunu söyledi.

İzmir’in farklı kültürlere hoşgörülü yapısı, demokratik değerlere bağlılığı, kültürel çeşitliliği ile yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği kentlerin başında geldiğine dikkat çeken Günel, “2021 yılında 332 yatırımcı kentimize gelirken, 2022 yılında bu sayı 544’e çıkarak 259 milyon TL’lik yatırıma ulaşmış durumda” dedi.

Türkiye’nin yabancı yatırımcı noktasında tercih edilen bir ülke olmasının yolunun da bu değerlerden geçtiğini vurgulayan Günel, “Demokratik değerler, hoşgörülü toplum, kültürel çeşitlik ve farklı yaşam biçimlerine saygı aslında yatırım ikliminin tekrar ülkemize gelmesi için en önemli başlıkları oluşturuyor. Türkiye’nin yabancı yatırımcı noktasında eskisi gibi öne çıkması için bu değerlerini tekrar ön plana çıkarılması şart” diye konuştu. 

Kahraman:“İhtiyatlı olmakta fayda var”

Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Tarım Ekonomisi Başkan Vekili Doç. Dr. Serpil Kahraman da KESİAD üyelerine bir sunum gerçekleştirdi. 2023 yılında gerek Türkiye’de gerekse küresel piyasalarda zor bir yılın bizi beklediğini söyleyen Kahraman, firmaların yatırım araçlarında yüksek volatiliteye dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Doların yukarı yönlü seyrine bu kez ılımlı devam edeceğine işaret eden Kahraman, iyimser tahminlerle yılı 25 TL-28TL bandında kapatmasını beklediğini ifade etti.  Altın’ın 2023 yılında da güvenli liman özelliğini devam ettireceğini belirten Kahraman, “Özellikle FED kararları ile uluslararası finans kuruluşlarının makroekonomik görünüm raporlarını takip etmekte fayda var. Zira gerek ekonomik gerekse ekonomi dışı parametrelerden kaynaklı, arz şokları, enflasyon gibi olgularla yüzleşen piyasalarda, firmaların artan volatiliteye karşı ihtiyatlı tutumlarını sürdürmeleri, risk ve belirsizliği bir nebzede olsa kıracaktır” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Bürotime Ürün Yönetimi Müdürü Birtan Taç da bir sunum yaptı. Toplantı, yeni üyelere plaket takdimi töreni ile sona erdi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894