• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Vodafone Business IoT Day Etkinliğine Büyük İlgi

Vodafone Business IoT Day Etkinliğine Büyük İlgi
Vodafone Business IoT Day etkinliğinde makineleri birbirine ve insanlara bağlayan nesnelerin interneti teknolojisini ve trendlerini konuşuldu.

VODAFONE BUSINESS IOT DAY ETKİNLİĞİNDE YENİLİKÇİ TRENDLER İŞİN

UZMANLARI TARAFINDAN ELE ALINDI

Vodafone Business’ın, MEXT’te gerçekleştirdiği  Vodafone Business IoT Day etkinliğinde perakendeden üretime, otomotivden finansa kadar pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren kurumların yöneticileri, makineleri birbirine ve insanlara bağlayan nesnelerin interneti teknolojisini ve trendlerini konuştu. Etkinliğin açılış konuşmalarını Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu ve MEXT Teknoloji Merkezi Grup Direktörü Efe Erdem gerçekleştirdi.

İşletmelerin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone Business, dünyanın en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi olan MESS Teknoloji Merkezi, MEXT’te Vodafone Business IoT Day etkinliğini gerçekleştirdi. Perakendeden üretime, otomotivden finansa kadar pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren kurumların yöneticilerinin yer aldığı Vodafone Business IoT Day’de sektör liderleri nesnelerin birbirine bağlandığı akıllı dünyayı ve bu teknolojinin işaret ettiği yeni dünyada trendleri konuşmak üzere bir araya geldi. Etkinliğe 400’ün üzerinde kişi katılım gösterdi.

Etkinlikte sektörel 11 tane kullanım senaryosu yer aldı. Vodafone Business 5G altyapısı ile çalışan yapay zeka ile resim çizen robotik koldan uzaktan liman kontrolüne, artırılmış gerçeklik kullanılarak gerçekleştirilen makyaj uygulamasından görüntü işleme ile stok takibi yapılan dondurma dolabına, sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak e-şarj demonstrasyonundan, otonom hareket eden araçlara kadar çeşitli kullanım alanları katılımcıların büyük ilgisini çekti.  

1682426725_zlem_kestio__lu.jpg

Etkinliğin açılışında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, şunları söyledi;

“Dünyada yaşanan dijital dönüşümde en önemli enstrümanlardan biri makineleri birbirine ve insanlara bağlayan nesnelerin interneti. Nesnelerin interneti denilince aslında POS makinelerinden insansız çalışan fabrikalara ve akıllı şehirlere kadar uzanan kocaman bir evrenden bahsediyoruz. Fabrikalarda enerji verimliliği, üretim optimizasyonu, iş sağlığı ve güvenliği bu teknoloji ile sağlanıyor. Aynı şekilde araç takip ve forklift takibi gibi bütün bu cihazları akıllı hale getirdiğimizde merkezden yönetimini sağlayabiliyoruz. Birçok işletme operasyonlarını iyileştirmek ve rekabet avantajı elde etmek için nesnelerin interneti çözümlerini kullanıyor. Biz de Vodafone Business olarak Türkiye’de nesnelerin interneti pazarına yön vermeyi en önemli misyonlarımızdan biri olarak görüyoruz. Özellikle son dönemde yatırımlarımızı yoğunlaştırdığımız nesnelerin internetini farklı açılardan, sektörünün uzman isimleriyle bir araya gelerek değerlendirmek istedik. 5G sağlayıcısı olduğumuz Türkiye'nin ilk uçtan uca entegre dijital üretim tesisi MEXT’te gerçekleştirdiğimiz IoT Day etkinliğinde, sektöründe deneyimli isimleri ile bir araya gelerek nesnelerin birbirine bağlandığı akıllı dünyayı, bu teknolojiye yönelik trendleri, sürdürülebilirliğe sağladığı katkıyı farklı başlıklar altında konuştuk. Bu etkinliklerimize farklı konu ve konuklarla devam etmeyi hedefliyoruz.”

MESS Teknoloji Merkezi Grup Direktörü Efe Erdem ise şu açıklamalarda bulundu: 

“Nesnelerin interneti sayesinde işletmelerimizin ihtiyaçlarına yönelik terzi usulü çözümler geliştirerek kalite, üretkenlik ve sürdürülebilirlik gibi parametrelerde önemli iyileşmeler sağlamak ve işletmeleri daha sürdürülebilir hale getirmek mümkün. MEXT bünyesinde Vodafone iş birliği ile hayata geçirdiğimiz 5G ‘mobil özelleştirilmiş şebeke’ ile iş sağlığı güvenliğinden stok yönetimi ve otonom taşıma sistemlerine pek çok farklı kullanım senaryosu ile nesnelerin interneti çözümlerinin sağladığı katma değeri sanayimize gösterebiliyoruz. Diğer yandan, sektör ve şirket büyüklüğünden bağımsız olarak sunduğunuz dijital dönüşüm olgunluk değerlendirmesi hizmetimiz ile işletmelerin temel nesnelerin interneti ihtiyaçlarını tespit ederek en doğru nesnelerin interneti çözümlerinin uygulamaya alınması konusunda da işletmelerimize destek sağlıyoruz. Sanayimizin uçtan uça dijitalleşmesinin önemli unsurlarından olan nesnelerin interneti alanında yenilikçi trendlerin ele alındığı Vodafone IoT Day etkinliğine ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Liderler nesnelerin interneti teknolojilerini konuştu

Açılış konuşmalarının ardından, Eczacıbaşı Topluluğu CIO’su Hilmi Koçak, Hilmi Beken İcra Kurulu Başkanı Semih Beken, Unilever IT Direktörü Ulaş Işık ve Vodafone Türkiye Kurumsal Satış Direktörü Cansu Çebi, nesnelerin interneti ile işlerini nasıl dönüştürdüklerini anlatırken, Vodafone Global, Bulut, Uç Nokta ve Özelleştirilmiş Mobil Şebeke Direktörü Jennifer Didoni ve Ford Otosan CDO’su Hayriye Karadeniz, “Özelleştirilmiş Mobil Şebeke ile Yüksek Bağlantılı Fabrikalar” panelinde bir araya geldi.

Teknoloji İletişimcisi Dr. Sertaç Doğanay’ın “Teknoloji ve İnovasyon” konuşması ile devam eden etkinlik, “Otomotiv Sektöründeki Yeni Trendler”, “Yükselen Enerji Maliyetleri ile Baş Etme Yöntemleri”, “IoT Platform ile İhtiyaca Özel Uygulama Tasarlamak”, “MPN ile Üretim Sektöründe Operasyonel Verimlilik”, “Üretim Hattını Aksiyon Alınabilir Veriler ile Takip Etmek” ve “SIRI ile Dijital Fabrikalar” workshoplarıyla son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894