• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Uşak Fuarı'na Tam Destek

Uşak Fuarı'na Tam Destek
Uşak Fuarı'na Tam Destek

Uşak 3. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı, sektörden tam destek gördü. Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, fuarın hem üretecinin yeni teknolojiyle buluşmasına hem bilinçlenmesine katlı sağlayacağını belirterek, “Ayrıca Uşak'ın tanıtımı için de önemli bir lokomotif olacak. Uşak Fuarı herkese kazandıracak” dedi.

GL Platform Fuarcılık'ın düzenlediği Uşak 3. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı 24-27 Ağustos tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Karakıran Mahallesi Kemal Öz Çok Amaçlı Kapalı Fuar Alanı’nda yapılacak fuarda çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikleri, yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıkacak.

Fuarın ulaşım açısından uygun bir bölgede yapıldığını söyleyen Uşak Ticaret Borsası Başkanı Sezer “Fuar bölge çiftçisinin gelişimine katkı sağlayacak. Panayır havasında geçecek, bir arada olacağımız bir etkinlik düzenliyoruz. Fuarımızı son derece uygun bir alanda yapacağız. Çevre il ve ilçelerden rahat ulaşılabilecek şehrin tüm bağlantılarına uygun bir yerde kurulacak” dedi.

“HEDEF İŞLETMELERDEKİ ÜRETİMİNİ ARTIRMAK”
Uşak’ın tarımda istenen seviyeye yükselmesi için fuar ve tanıtım çalışmalarının da önemli olduğunu dile getiren Sezer, “Uşak Türkiye’nin ekilebilir tarım arazisi sıralamasında büyük yer teşkil etmiyor. Yüzde 0.09’u burada. Bu 237 bin hektar tarım arazisine sahibiz anlamına geliyor. Bunun yüzde 80'ine yakınında kuru tarım yapılıyor. Bu da çok rantabl değil. Küçükbaş hayvancılığın verimli olduğu bir coğrafyadayız. Uşak'ta tarımın desteklenmesi ve yönlendirilmesi gerekiyor. Bu yüzden fuar, insanların önünü açacaktır. Ortalama büyük baş havyan sayısı işletmelerde 8. Bu sayının 50’lere çıkarılması gerekiyor” diye konuştu.

“YENİ FUAR İÇİN GÖREVE HAZIRIZ”
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir de Uşak’ın en büyük ihtiyaçlarından birinin daha iyi bir fuar alanı olduğunu belirterek, projelendirilmesi ve uygulaması için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi. Kandemir, “Uşak’ın en büyük ihtiyacı bir fuar alanı. Biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak güzel bir fuar alanı oluşturulması konusunda katkı sağlayacağız. Önceki yıl Uşaklı tarım işletmecileri açısından fuarda tarım ve hayvancılık konusunda yeni uygulamaları ve gelişmeleri izleyerek farkındalık yaratıldı. Bu güzel bir gelişme. Yansımalarını ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Fuarlar her sene tekrarlandıkça katılımcılar da artacaktır. Önemli olan bu fuarın ulusal ve uluslararası bazda ses getirmesi. Uşak’ın tanıtımına katkıda bulunması” diye konuştu. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894