• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Üretimde Yüzde 15 Verimlilik Yerli Teknolojiyle Sağlanacak

Üretimde Yüzde 15 Verimlilik Yerli Teknolojiyle Sağlanacak
Türkiye'nin stratejik hedeflerinde kilit rol oynayan üretimde verimliliği artırmak, StartersHub XO 2018 programının

Türkiye'nin stratejik hedeflerinde kilit rol oynayan üretimde verimliliği artırmak, StartersHub XO 2018 programının başarılı girişimlerinden Proente'nin yerli dijital dönüşüm çözümleriyle kolaylaşıyor. Üretim hattındaki makineleri anlık olarak takip eden Proente'nin yeni nesil teknolojisi kayıpları önleyerek, bir yılda %15 verim artışı sağlıyor.

Üretim odaklı bir kalkınma hareketini gerçeğe dönüştürmenin yolu, üretim tesislerini teknolojiyle güçlendirerek süreçleri daha verimli hale getirmekten geçiyor. StartersHub 2018 XO programı girişimlerinden Proente, dijital dönüşüm çözümleriyle üretim hattındaki makineleri anlık olarak takip ederek kayıpları önlüyor, makinelerin daha uzun ömürlü olmasını sağlayarak verimliliği artırıyor.

Proente'nin tümüyle Türkiye'de geliştirdiği platform, üretim hattında kullanılan makinelerin performansını yüksek hassasiyetle ölçüyor. Makinelere ilişkin tüm parametreleri anlık olarak takip ederek, kayıpların önüne geçiyor. Böylelikle hem hammaddenin verimliliği artıyor hem de makinelerin kullanım ömrünü uzatılıyor. Kullanıcıların üretime ve makinelere ilişkin parametrelerdeki anlık dalgalanmaları anında tespit edebildiği platform üzerinde yapılan senaryo tanımlamaları, elektronik kontrollü pek çok eylemin otomatik olarak tamamlanmasına olanak tanıyor. Bu sayede insana bağlı hatalar önleniyor, gözden kaçma riski olan anlık sorunlar otomasyonla çözülüyor.

KULLANICI DOSTU ÇÖZÜMLER İLE KOBİ'LERİN REKABET GÜCÜ ARTIYOR

Yerli bir çözüm olarak yeni nesil yazılım ve donanım teknolojiyle geliştirilen Prowmes platformunun hızlı kurulum ve kolay konfigürasyon sayesinde tüm üretim tesislerine kolayca uygulanabileceğini kaydeden Proente Kurucu Ortağı Erçin Temel, "Tümüyle Türkiye'de geliştirdiğimiz platform, makine veya operatörden kaynaklanabilecek sayısız sorunu yüksek hassasiyetle analiz ederek, üretim süreçlerindeki verimsizliğin önüne geçiyor. Anlık oluşan anomalilerin fark edilmesi için kritik göstergeleri üreticiye sağlıyoruz. Bu sayede, sürdürülmesi imkansızlaşan insan odaklı kontrol süreçlerini dijitalleştiriyoruz." dedi.

KOBİ'lerin dijital dönüşüm trendine adapte olabilmek için kullanıcı dostu çözümlere ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Temel, "Prowmes platformuyla bu ihtiyacı karşılayarak, KOBİ'lerimizin rekabette daha rahat hareket edebilmelerini ve üretimlerini daha etkin yönetmelerini sağlıyoruz. Bakım maliyeti başta olmak üzere pek çok gider kaleminde kayda değer azalma sağlıyoruz. Proente ürünlerini kullanan tesislerde birinci yılın sonunda en az %15 verim artışı gözlemliyoruz." diye ekledi.

ÜRETİM TESİSLERİ DAHA VERİMLİ İŞLİYOR

Proente’nin sunduğu çözümler arasında üretim hattı üzerindeki makinelerin takip edilmesi, operatörlerin verimliliklerinin ölçülmesi, kalite kontrol süreçlerinin verimliliğini artırma ve üretim planlarının canlı takip edilmesi gibi bir çok özellik yer alıyor. Dijital dönüşüm çözümlerinin kullanımıyla birlikte elde edilen raporlar doğrultusunda tesis içerisindeki makine kullanımları daha efektif bir hale geliyor.

Proente, makine parametrelerinin yüksek frekans ile takip edip yeni nesil makine öğrenmesi algoritmalarını kullanarak, firma bazlı özel modellemeler tasarlıyor. Şirkete özgü bu modellemeler ile öngörüye dayalı bakım ve iyileştirici kalite süreçlerini müşterilerine sağlıyor. Böylelikle olası arızalar henüz meydana gelmeden öngörülüyor, anlık olarak ortaya çıkan bakım maliyetleri ve üretimin durmasından kaynaklı kayıplarının önüne geçiliyor. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894