• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye’nin İlk İlçe Atlası Aliağa Coğrafya Atlası Okuyucu İle Buluştu

Türkiye’nin İlk İlçe Atlası Aliağa Coğrafya Atlası Okuyucu İle Buluştu
Türkiye’nin ilk ilçe atlası olma özelliğine sahip ‘Aliağa Coğrafya Atlası’ okuyucu ile buluştu

Türkiye’nin ilk ilçe atlası olma özelliğine sahip ‘Aliağa Coğrafya Atlası’ okuyucu ile buluştu. 

Aliağa Kent Kitaplığı adı altında yayımladığı eserlerle Aliağa’nın 8 bin 500 yıllık tarihini, arkeolojisini, kültürel mirasını, coğrafyasını ve sosyo ekonomik durumunu gelecek kuşaklara aktarma vizyonuyla hareket eden Aliağa Belediyesi, serinin 10.yayını ‘Aliağa Coğrafya Atlası’nı okuyucularının beğenisine sundu. 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Okuyucusuna ücretsiz olarak dağıttığı dörtlü ve altılı kültür setleriyle cumhuriyet tarihinde kültür rekoruna imza atan Aliağa Belediyesi, Türkiye’nin ilk ilçe atlasını okurlarla buluşturarak bir ilke daha imza attı.

Aliağa Belediyesi’nin kültür yayınları kapsamında hazırlanan “Aliağa Coğrafya Atlası” Doç. Dr. Emre Özşahin ve Dr. Öğr. Üyesi İlker Eroğlu tarafından hazırlandı. 120 sayfalık büyük boy eser Aliağa ile ilgili coğrafi verilerin toplanması, görselleştirilmesi, analizi ve dağıtımı bakımından da büyük önem taşıyor.

HARİTA VE FOTOĞRAF İÇERİĞİYLE DESTEKLENDİ

Kritik analitik düşünce perspektifinde ve ortak hafıza ekseninde hazırlanan “Aliağa Coğrafya Atlası”, ilçenin jeolojik, jeomorfolojik, iklim, hidrografya, toprak, bitki örtüsü, nüfus ve yerleşme, tarım ve hayvancılık, arazi kullanımı, sanayi ve ticaret ile turizm özelliklerini okuyucuya tanıtıyor. Ayrıca yayın zengin bir harita ve fotoğraf içeriğiyle desteklendi. 

BİLİMSEL ÇALIŞMALARA IŞIK TUTACAK

Aliağa Belediyesi’nin destekleriyle hazırlanan çalışma Aliağa ve coğrafya bilimi adına önemli bir görsel başvuru kaynağı olacak. Diğer yandan bu çalışma sayesinde üretilen yazılı ve görsel veriler başta yöre insanı olmak üzere turistlere, yatırımcılara ve bilimsel çalışma yapacaklara ışık tutacak. “Aliağa Coğrafya Atlası” Türkiye’nin diğer ilçeleri başta olmak üzere çeşitli büyüklükteki diğer idari yapılara da örnek olacak.

ALİAĞA’NIN TANITILMASI AMAÇLANDI

Atlasın içinde yer alan bilgiler, farklı kişi, kurum ve kuruluşlardan alınan tematik haritalar veya istatistiksel verilerin arazi çalışmaları eşliğinde toplanan yersel verilerle birleştirilip, bilgisayar ortamında işlenmesi sayesinde elde edildi. Stratejik konumu, köklü arkeolojik ve tarihi değerleri, zengin doğal kaynakları, yüksek katma değerli ürün üretimi odaklı sanayi yapısı ile hem bölge hem de ülke genelinde yüksek potansiyel taşıyan Aliağa coğrafyasının görsel açıdan okuyucuya sunulması ve ilçenin mekânsal olarak haritalanabilen yönlerinin tanıtılması amaçlandı.

KİTABI HİLAL MASADAN ÜCRETSİZ EDİNİN

Türkiye’nin ilk ilçe atlası “Aliağa Coğrafya Atlası”na sahip olmak isteyen okurlar, kitabı Aliağa Belediyesi merkez binasında faaliyet gösteren Hilal Masadan, Yeni Mahalle, Yeni Şakran ve Helvacı Hizmet Birimleri ile Nadir Nadi Kütüphanesinden ücretsiz edinebilirler. Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sayfasından E-Belediye-Yayınlarımız bölümünden pdf olarak indirebilir ya da dinleyebilirler.

Aliağa Bld. Link: https://www.aliaga.bel.tr/turkiyenin-ilk-ilce-atlasi-aliaga-cografya-atlasi-okuyucu-ile-bulustu/

/EGE BASIN GRUBU

aliaga-cografya-atlasi-(1).jpgaliaga-cografya-atlasi-(3).jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-foto-7_edited-004.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894