• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Türkiye’deki fabrika yangınları yüzde 49 arttı

Türkiye’deki fabrika yangınları yüzde 49 arttı
Türkiye’de yayınlanan bir rapora göre 2022 yılında ülkemizde 587 adet endüstriyel yangın ve patlama meydana geldiği, fabrika yangınlarının sayısının bir önceki yıla göre yüzde 49 arttığı belirlendi.

Türkiye’deki fabrika yangınları yüzde 49 arttı

Türkiye’de yayınlanan bir rapora göre 2022 yılında ülkemizde 587 adet endüstriyel yangın ve patlama meydana geldiği, fabrika yangınlarının sayısının bir önceki yıla göre yüzde 49 arttığı belirlendi.

Türk Ytong Genel Müdürü Tolga Öztoprak, “Türkiye’nin sanayi hamlesi büyüdükçe fabrikalardaki yangınların sayısı artıyor. Ytong olarak geliştirdiğimiz yangına dayanıklı duvar, çatı ve döşeme panelleriyle fabrikaların yangından en az derece zarar görecek şekilde yapılmasını sağlayarak ülkenin ekonomik değerlerinin yok olmasının önüne geçmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve yenilikçi şirketi Türk Ytong tarafından üretilen Ytong Panel, hızlı ve kolay bir şekilde monte edilerek fabrika inşaatlarının kısa sürede ve ekonomik biçimde tamamlanmasını sağlıyor. Ytong Panel ayrıca yüksek ısı yalıtımı ve yanmazlık özellikleriyle, ülke ekonomisine büyük zarar veren fabrika yangınlarının ortaya çıkardığı zararları en aza indirmeyi hedefleyen iş insanlarının ve yapı sektörü profesyonellerinin de ilk tercihi arasında yer alıyor. Bu özelliği ile ülkemizde artan organize sanayi bölgesi yatırımlarında ve fabrika yapılarında Ytong Panel tercih ediliyor.

Fabrika yangınları yüzde 49 arttı

Türk Ytong Genel Müdürü Tolga Öztoprak, Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin yayınladığı ‘Endüstriyel Yangınlar ve Patlamalar 2022 Yılı Raporu’nda yer alan verileri yorumladı. “Raporda, ülkemizde 2022 yılında 587 fabrika yangını meydana geldiği, fabrika yangınlarının bir önceki yıla oranla yüzde 49 arttığı yer alıyor. Sanayimiz büyüdükçe ve geliştikçe yıllar içerisinde meydana gelen fabrika yangınlarının da arttığını kaygıyla görüyoruz. Ülke ekonomisine büyük zarar veren bu yangınların sayısını ve fabrikalarda ortaya çıkan zararı hızlı bir şekilde aşağıya düşürmemiz gerekiyor. Türk Ytong olarak ürettiğimiz yanmaz özellikteki duvar ve çatı panelleri, yangınların yayılmasını önlüyor, yapısal hasarların, kayıpların ve oluşan zararın azaltılmasına yardımcı oluyor. A1 sınıfı yanmaz özelliğe sahip Ytong Paneller 360 dakika yani yaklaşık 6 saat süresince yangını başladığı yerde tutarak yangının büyümesini ve sıçramasını önlüyor, müdahale için zaman yaratıyor.”


Fabrika yangınlarının konutlara sıçrama tehlikesi

Tolga Öztoprak raporda yer alan bir başka önemli tespitin ise daha kaygı verici bir konuyu gündeme getirdiğine vurgu yaparak, “Başta İstanbul olmak üzere birçok büyükşehirde yangın ve patlamaların önemli bir kısmının artık yaşam alanlarının yanı başında hatta içinde kalan tesislerde gerçekleştiği görülüyor. Bu durum plansız yerleşim ve sanayileşmenin bu kentlerde yaşayan insanlar için çok önemli bir risk olduğunu ortaya çıkarıyor. Tesislerde yaşanan yangınlar yalnızca tesis için bir risk unsuru değildir. Çevresindeki yapılar ve yasayanlar için de benzer riskler söz konusudur. Yangının etkisiyle çevredeki yapılar zarar görmekte ve can kaybı ya da maddi kayıplar yaşanmaktadır. Mevcut tesislerde komşu yapılarıyla aralarına set oluşturabilecek şekilde güvenlik önlemi alınması bir zorunluluktur.” dedi.


Ytong yangına koruyucu kalkan

Tolga Öztoprak sözlerini şöyle tamamladı: “Ytong Paneller sanayi yapılarının duvar, çatı ve döşemelerinde, yangın duvarı veya yangından kaçış noktalarında güvenle kullanılır. Çünkü bu paneller A1 sınıfı hiç yanmaz yapı malzemeleri sınıfındadır. Yangın esnasında yanmaz, tutuşmaz, duman veya zararlı gazlar ortaya çıkarmaz, 360 dakikaya ulaşan sürelerde yapısal bütünlüğünü korur. Yangınların yayılmasını engeller ve böylece hasar miktarını önemli ölçüde azaltır. Yanıcı malzemelerin depolandığı alanlar veya mobilya, tekstil, kimya endüstrisi gibi yüksek yanıcılığa sahip sektörlerin üretim tesislerinde bu çok büyük avantajdır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894