• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Türkiye’de Kaçak Ürün Ticaretinin Ulaştığı Boyut Açıklanıyor

Türkiye’de Kaçak Ürün Ticaretinin Ulaştığı Boyut Açıklanıyor
Türkiye’de yatırım yapan şirketlerin oluşturduğu Marka Koruma Grubu ve Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenecek olan “Türkiye’de Marka Olmak” çalıştayında, Doç. Dr. Ümit İzmen’in Marka Koruma Grubu adına bilimsel bir metodoloji ile hazır

Türkiye’de yatırım yapan şirketlerin oluşturduğu Marka Koruma Grubu ve Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenecek olan “Türkiye’de Marka Olmak” çalıştayında, Doç. Dr. Ümit İzmen’in Marka Koruma Grubu adına bilimsel bir metodoloji ile hazırladığı ve Türkiye’de kaçak, taklit ve sahte ürün ticaretinin büyüklüğünü ortaya koyan 21.Yüzyılın Sorunu Kaçak, Taklit ve Sahte Ürünler isimli rapor ilk kez açıklanacak.

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirleri Odası (İSMMMO) Hizmet ve Kültür Binası’nda 23 Mart 2017 tarihinde düzenlenecek olan çalıştayın açılışında; Marka Koruma Grubu Sözcüsü Dr. Ali Ercan ÖZGÜR, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal TOPRAK, İSMMMO Başkanı Yücel AKDEMİR ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan KADOOĞLU konuşacak.

‘Türkiye’de Marka Olmak’ başlıklı panelde ise Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit İZMEN, “21.Yüzyılın Sorunu Kaçak, Taklit ve Sahte Ürünlerin Ticareti” başlıklı raporunu ilk kez kamuoyuyla paylaşacak. Rapor, Türkiye’de kaçak, taklit ve sahte ürün ticaretinin bugün ulaştığı seviyenin yanı sıra ülkedeki yarattığı istihdam sorunun büyüklüğü ve Türkiye’nin en çok sahte ürün ele geçirilen ülkeler arasındaki konumunu da içeriyor.

Panelde ayrıca MKG Sözcüzü Dr. Ali Ercan ÖZGÜR, Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent DENİZ ve İNVENURA Güvenilir Ürün Platformu Sözcüsü Mert DEMİRCİOĞLU da konuşacak.

MKG ve 800’e yakın üyesi ile medya alanında önemli bir görev üstlenen Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin bir araya gelerek düzenlediği çalıştay ile Türkiye’de tüketicilere iyi tercih hakkı ve değer sunabilmek, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik anlayışı ile markaların etkin korunduğu bir ortam oluşturmak, marka ihlallerinin kamu, tüketici, üretici ve perakendeci üzerindeki olumsuz sonuçlarını önleyerek farkındalık yaratmak ve ortaya çıkan vergi kaçağını gündeme taşımak hedefleniyor. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894