• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye İklim Değişikliği Konferansı'na Talip

Türkiye İklim Değişikliği Konferansı'na Talip
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansıiçin gittiği Fas’ta programlarıma devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı için gittiği Fas’ta programlarıma devam ediyor.

Bakan Özhaseki, Avrupa Birliği İklim Komisyoneri Miguel Arias Canete ve heyeti ile ikili görüşmelerde bulundu.
 
Paris Anlaşmasını onaylayan Avrupa Birliği’nin anlaşmayı uygulamaya yönelik çalışmalarının yakından takip edildiğini dile getiren Bakan Özhaseki, Türkiye’nin ulusal katkısında belirlemiş olduğu sera gazı emisyon azaltımını gerçekleştirebilmesi amacıyla iklim finansmanı kaynaklarına erişmek istediğini ifade etti.
 
Türkiye’nin, Paris Anlaşmasının erken yürürlüğe girmesini memnuniyetle karşıladığını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin finansman kaynaklarına erişimine yönelik lehine alınacak bir karar akabinde Paris Anlaşması’nın parlamentoda onaylayacağını vurguladı.
 
Paris Anlaşması uyarınca üstlenilen yükümlülükleri yerine getirmeye yönelik çabaların, imkânların ve sağlanacak olan uluslararası desteklerin ölçüsünde zaman içerisinde artarak devam edeceği ifade edildi.
 
Bakan Özhaseki, gelişmekte olan bir ülke olarak Türkiye’nin önemli bir sera gazı emisyon azaltım potansiyeli bulunduğunu, bu potansiyeli değerlendirebilmesi için başta enerji yoğun sektörler olmak üzere önemli altyapı, inovasyon ve Ar-Ge yatırımlarına ihtiyacı bulunduğunu belirtti.
 
Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadele konusunda elinden gelen tüm çabaları sarf ettiğini ifade eden Bakan Özhaseki, 2020 yılında gerçekleştirilecek olan 26. İklim Değişikliği Konferansı'na ev sahipliği yapılmasına yönelik başvuru yapıldığını ve bu konuda Avrupa Birliğinden destek beklendiğini dile getirdi.
/ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894