• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Türkiye Gündemi 5 Aralık 2016

Türkiye Gündemi 5 Aralık 2016
Başbakan Binali Yıldırım bugün Rusya'ya gidiyor. İşadamlarının da eşlik edeceği Yıldırım'ın ajandasında turizmden enerjiye ve Suriye dâhil bölgesel gelişmelere kadar pek çok başlık var.

BAŞBAKAN YILDIRIM, RUSYA’YA GİDİYOR

Başbakan Binali Yıldırım bugün Rusya'ya gidiyor. İşadamlarının da eşlik edeceği Yıldırım'ın ajandasında turizmden enerjiye ve Suriye dâhil bölgesel gelişmelere kadar pek çok başlık var.

ADANA'DA ÖZEL ÖĞRENCİ YURDUNDAKİ YANGINLA İLGİLİ 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili adliyeye sevk edilen 5 kişiden, yurt müdürü ve dernek başkanının da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı, diğer şüpheli ise serbest bırakıldı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

MECLİSİN BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR

2017 Yılı Bütçe Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri, TBMM Genel Kurulunda, bugün saat 13.00'te başlayacak.

KILIÇDAROĞLU: EL KALDIRIP İNDİRMEKLE REJİM DEĞİŞMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili "Sanıyorlar ki el kaldırıp indirmekle rejim değişecek. El kaldırıp indirmekle rejim değişmez. Bizim rejimimiz yani Cumhuriyet, yani Cumhuriyet'in kuruluşu el kaldırıp indirmeyle olmadı" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

RUS UZMAN, RUS UÇAĞINI DÜŞÜRME EMRİNİ KİMİN VERDİĞİNİ AÇIKLADI

Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Araştırma Görevlisi Ruslan Kurbanov, "24 Kasım'da Rus uçağını kim düşürdü, kim bu emri verdi? Bu talimatı ne Cumhurbaşkanı ne de Başbakan verdi. Bu talimatı İncirlik Üssü'nde nöbetçi olan bir albay verdi. Fiiliyatta da bu albay Gülen'in adamıydı" dedi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TL AÇIKLAMASI

Kayseri'deki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye’ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları eurosu olanlar, diyorum ki bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk liramız bereketlidir" dedi. 

BES'E OTOMATİK KATILIMDA "KADEMELİ GEÇİŞ" DÜZENLEMESİ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "BES'te otomatik katılım sürecinin daha etkin, sağlıklı ve verimli işlemesi için sisteme kademeli geçiş kararı aldık" dedi. Şimşek, "Bu kapsamda bin ve üzeri çalışanı olan özel sektör 1 Ocak 2017'de, memurlar ve 250-1000 çalışanı bulunan özel sektör 1 Nisan 2017'de sisteme geçecek. Mahalli idareler ve KİT'ler ise 1 Ocak 2018'den itibaren bu sisteme dâhil olacak" diye konuştu.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

KASIMPAŞA 1-2 GALATASARAY

Spor Toto Süper Lig 13. hafta maçında Galatasaray deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894