• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye Gündemi 28 Ekim 2016

Türkiye Gündemi 28 Ekim 2016
Hakkâri, Diyarbakır, Bingöl ve Batman'daki PKK saldırılarında 5 asker şehit oldu, 3 asker ise yaralandı.

4 İLDE PEŞ PEŞE PKK SALDIRILARI: 5 ŞEHİT, 3 YARALI

Hakkâri, Diyarbakır, Bingöl ve Batman'daki PKK saldırılarında 5 asker şehit oldu, 3 asker ise yaralandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EL BAB'DAN SONRA MÜNBİÇ'E, RAKKA'YA YÖNELECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bab'a kadar ilerleneceğini söyledi ve ekledi:  "Ondan sonra Menbiç’e, Rakka’ya ilerleyeceğiz. Sayın Obama ile görüşmelerimiz oldu. Bu tür adımlar atacağımızı kendileri ile paylaştık. PYD, YPG gibi örgütlere ihtiyacımız yok, Rakka’da sizle atalım biz birlikte hallederiz, Bu gücümüz var."

BAKAN IŞIK: RAKKA OPERASYONUNDA YPG GÜÇLERİ OLMAMALI

Milli Savunma Bakanı Işık, Rakka operasyonunda YPG güçlerinin bulunacağı iddiasına dair, "Bunun olmaması gerektiğini söylüyoruz. Bu konuda da sonuna kadar ısrarcı olacağız. “dedi.

BAKAN BOZDAĞ: GÜLEN, BAŞKA BİR ÜLKEYE KAÇIŞ ARAYIŞI İÇİNDE

NTV canlı yayınına katılan Adalet Bakanı Bozdağ, Fetullah Gülen'in başka bir ülkeye kaçış arayışı içinde olduğuna dair ellerinde güçlü istihbarat bilgileri olduğu söyledi ve 4 ülke saydı: ''Kanada, Belçika, Norveç, Brezilya.''

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN GÜVENLİK UYARISI

ABD Büyükelçiliği’nden yapılan 'ABD Vatandaşları İçin Güvenlik Mesajı' başlıklı iletide İzmir'de Kordonboyu ve Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak 29 Ekim etkinlikleri için ‘Barışçıl gösterilerin çatışma ve şiddete evrilebileceği' uyarısına yer verildi. 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: TERECİYE TERE SATACAK DEĞİLİZ

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye son 14 yılda çok önemli işler başardı. Türkiye'deki ekonomik göstergeleri ilişkin rakamları tek tek saymayacağım. Siz her şeyi biliyorsunuz. Tereciye tere satacak halimiz yok" diye konuştu.

AK PARTİLİ ÖZDAĞ: KIŞANAK'IN KESİNLİKLE ŞOV YAPMASINA MÜSAADE ETMEDİK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, "Kışanak'ın gözaltına alınmasıyla ilgili komisyona verdiği ifadelerin ve dinlenmesinin hiçbir bağı yok" dedi.

BÖKE'DEN HÜKÜMETE: SİZ İMZA ATTINIZ, GÜLÜYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Başbakan Binali Yıldırım’ın, ‘FETÖ AK Parti döneminde palazlanmadı’ sözlerini hatırlatan bir gazeteciye, "İsterseniz kahkaha atayım. Hakikaten Başbakan’dan beklediğimiz biraz ciddiyet. Şu gerçeği de anımsatmamız gerekiyor. MGK’nın 2004’de yaptığı bir uyarı var. Kendi imzaları var. Onun için gülüyoruz zaten" dedi.

DEMİRTAŞ: KIŞANAK VE ANLI SERBEST KALANA KADAR 81 İLDE EYLEM VAR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin gözaltındaki eş başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı serbest bırakılıp görevlerinin başına dönene kadar 81 ilde demokratik eylem haklarını kullanacaklarını söyledi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

PUTİN'DEN FETÖ AÇIKLAMASI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Valday düşünce kuruluşunun Soçi'deki toplantısında konuştu. Rus lider, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin "Hangi yöntemle olursa olsun başka bir ülkenin iç siyasi sürecine müdahale kabul edilemez" dedi.

BARZANİ VE HEKİM'DEN ORTAK BASIN TOPLANTISI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve Şii Ulusal Koalisyonu lideri Ammar el Hekim, Musul'da kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. El Hekim, Türk askerinin Başika’da bulunmasına ilişkin soruyu yanıtlarken, "DEAŞ'a karşı operasyona katılan herkese teşekkür ediyoruz ancak bu yardımların Irak ile anlaşmalı olması önemlidir" dedi.

ABD: MUSUL OPERASYONUNDA 800'DEN FAZLA IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'u IŞİD'den geri almak için 17 Ekim'de başlatılan operasyonda şu ana dek örgütün "800-900 civarında savaşçısının" öldürüldüğünü söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

MERKEZ BANKASI’NIN 2017 ENFLASYON TAHMİNİ YÜKSELDİ

Merkez Bankası 2016 enflasyon tahminini değiştirmedi, 2017 enflasyon tahminini yarım puan yükseltti. TCMB Başkanı Çetinkaya, para politikasındaki temkinli duruşumuzu süreceğini söyledi.

'7 TEMEL SEKTÖRDE ÖZEL TEŞVİK YÜRÜRLÜĞE GİRECEK'

Başbakan Yıldırım, katma değer katkısı yüksek olan sektörlerin destekleneceğini belirterek, "Bilişim sektörüdür, kimya sektörüdür, lojistiktir, buna benzer 7 temel sektörde ayrıcalıklı özel teşvik uygulamaları da yürürlüğe girecek." dedi.

KREDİ TALEBİNDE ZAYIFLAMA YAŞANIYOR

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “Bankaların kredi verme iştahındaki zayıflamadan bahsediliyor ama kredi talebinde de bir zayıflama var. Kredi talebi eğer böyle devam ederse, Türk bankacılık sisteminin gelecekle ilgili kârlılıkta ciddi problemleri olabilir” dedi.

BEZCİ İSTİFA ETTİ, GÖKÇEK ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Ankara Ticaret Odası (ATO)  Başkanı Salih Bezci istifa ettiğini duyurdu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, Bezci'nin istifası üzerine aday olacağını açıkladı.

ANADOLU SİGORTA'DA BAYRAK DEĞİŞİMİ

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İlhami Koç bu görevinden ayrılarak, Anadolu Sigorta'da genel müdür görevini üstlendi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ-ANADOLU EFES: 79-84

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 4. haftasında Darüşşafaka Doğuş ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Maçı Anadolu Efes 84-79 kazandı.

FAMİLA SCHİO: 73 - FENERBAHÇE: 75

Basketbolda, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu'nda, Fenerbahçe deplasmanda İtalyan rakibi Famila Schio'yu normal süresi 64-64 biten maçın uzatma bölümünde 75-73 mağlup etti. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894