• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Türkiye Gündemi 27 Ekim 2016

Türkiye Gündemi 27 Ekim 2016
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine karşı mücadelede kararlılık mesajı verdi. Fırat Kalkanı Harekâtı’na değinen Cumhurbaşkanı, "Münbiç'i en kısa zamanda PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MÜNBİÇ'İ PYD'DEN TEMİZLEMEKTE KARARLIYIZ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine karşı mücadelede kararlılık mesajı verdi. Fırat Kalkanı Harekâtı’na değinen Cumhurbaşkanı, "Münbiç'i en kısa zamanda PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız" dedi.

BAKAN IŞIK: SAVAŞ UÇAKLARIMIZ GÖREVE HAZIR

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamındaki temaslarının ardından Musul operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sonrasında bir açıklama yapan Bakan Işık, "Hava Görev Yönergesi'ne ülkemizin de eklenmesinden memnunuz. Uçaklarımız göreve hazırdır" dedi.

BAKAN AÇIKLADI: EL BAB'A GİDENE KADAR OPERASYON DEVAM EDECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  "Suriye rejimi, DEAŞ ile mücadele eden güçlere saldırıyor. Rejim ve destekçilerinin ajandasında ne olduğunu açıkça görüyoruz.  Rejim güçlerinin ÖSO'ya saldırısı operasyonu durdurmaz.  Fırat Kalkanı Harekâtı devam edecektir. El Bab'a gidene kadar devam edecektir" dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

HÜKÜMETTEN GÜLTAN KIŞANAK'IN GÖZALTINA ALINMASI İLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasına ilişkin, "Türkiye'nin terörle mücadelesi kapsamında atılmış adımlardan biridir. Biz de mahkemenin atacağı adımları bekliyor ve izliyoruz. Bizim de siyaset olarak söyleyeceğimiz bir şey yok." dedi.

KILIÇDAROĞLU: SEN İNSANLARI SOKAKLARA ÇAĞIRMADIN MI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı yeminine ihanet eden birine başkanlık yetkisi vermek, Türkiye'yi uçuruma sürüklemektir" dedi.

'TÜRKİYE'NİN 'BAŞKANLIK SİSTEMİ' TARTIŞMASINA İHTİYACI YOK'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Türkiye’de bir ‘başkanlık sistemi’ tartışmasına ihtiyaç yok” dedi.

KIŞANAK VE ANLI'YA BEŞ GÜN AVUKAT YASAĞI

Gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın beş gün boyunca avukatlarıyla görüşmeleri yasaklandı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

ADALET BAKANI BOZDAĞ: SUNDUĞUMUZ DELİLLER GEÇİCİ TUTUKLAMA İÇİN KÂFİ

FETÖ elebaşı Gülen’in iadesiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, ABD’li mevkidaşı Lynch ile görüştü. Bozdağ, görüşme sonrası, "Sunduğumuz deliller geçici tutuklama için kafi" açıklamasında bulundu.

KORKUTAN ZEHİRLİ GAZ AÇIKLAMASI

Terör örgütü DEAŞ, Musul'da çevre felaketine sebep oldu. Teröristler kentin güneyinde bulunan El Misrak kükürt üretim tesisini ateşe verdi. Gelen son dakika haberine göre ortaya çıkan zehirli gazın Türkiye sınırına kadar ulaştığı belirtiliyor. 

ALPLERİN ZİRVESİNDE TOPRAK PAZARLIĞI

Kıbrıslı liderler, müzakerelerin sondan bir önceki aşaması olan toprak pazarlığı için İsviçre’ye gidecek. İsviçre hükümetinin ev sahipliğinde gerçekleşecek toprak pazarlıkları, 7-11 Kasım tarihleri arasında Cenevre’nin Mont Pelerin kasabasında yer alacak.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAKAN ZEYBEKCİ'DEN BANKALARA UYARI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: Faizleri çok üst seviyelere çıkararak, bankacılığa yakışmayan, tefeci mantığı ile insanların zayıf anlarında onların zafiyetlerinden faydalanma şeklinde bir yaklaşım içinde olabildiklerini duyduk ve görüyoruz. Bunun gereği yapılır, hem de şiddetli bir şekilde yapılır.

MALİYE BAKANI'NDAN 'ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ' UYGULAMASI AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bir kişinin gelirinin ekim ayından itibaren herhangi bir şekilde bin 300 liranın altına düşmesi halinde, düşen kısım kadarlık ilave asgari geçim indirimi getireceklerini belirtti. 

BAKAN ALBAYRAK'TAN ''TÜRK AKIMI'' AÇIKLAMASI

Enerji Bakanı Albayrak, "Türk Akımı, Türkiye'nin özellikle Batı Hattı özelinde yaşanabilecek krizleri elimine etmek için önemli bir proje. 2017 itibarıyla inşaatın başlaması planlanıyor, projenin ilk kısmının 2019'a yetişmesi konusunda bir gecikme öngörmüyoruz" dedi.

YERLİ OTOMOBİLİN İLK MODELİ BELLİ OLUYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Önümüzdeki günlerde ilk yerli otomobille ilgili modeli açıklayacağız. Türkiye bir savaş uçağı projesi üzerine çalışıyor. Takvimle ilgili açıklamalarımız yakında olacak." dedi.

BAKAN ARSLAN'DAN MAHMUTBEY'İ RAHATLATACAK DEVLET YOLU AÇIKLAMASI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mahmutbey gişelerindeki sıkışıklığı gidermek için Serbest Geçiş Projesi uygulamasına geçeceklerini belirterek, "Bu konuda çalışmalara başlandı. Sistem gelecek ay hizmete alınacak. Trafik yüzde 30 rahatlayacak." dedi.

SPOR                                                                                                                                                 ___         ______                

TBF'DE HİDAYET TÜRKOĞLU DÖNEMİ

Hidayet Türkoğlu'nun tek aday olarak girdiği olağan seçimli genel kurul, Ankara'da yapıldı. Hidayet Türkoğlu federasyon başkanı seçildi.

FENERBAHÇE 82-68 ZALGİRİS KAUNAS

Turkish Airlines Euroleague 3. hafta maçında Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas’ı ağırlayan Fenerbahçe mücadeleyi 82-68 kazandı.

MACCABİ TEL-AVİV 98-92 GALASARAY ODEABANK

Turkish Airlines Euroleague 3. hafta maçında Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, Maccabi FOX Tel Aviv ile Nokia Arena’da karşı karşıya geldi. Galatasaray maçı 98-92 kaybetti. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894