• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 19 °C

Türkiye Gündemi 23 Mart 2017

Türkiye Gündemi 23 Mart 2017
TSK'dan yapılan açıklamada, Hatay'da Suriye'nin PYD/PKK kontrolündeki bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi sonucu bir askerin şehit olduğu bildirildi.

SURİYE'DEKİ PYD BÖLGESİNDEN KESKİN NİŞANCI ATEŞİ: 1 ŞEHİT

TSK'dan yapılan açıklamada, Hatay'da Suriye'nin PYD/PKK kontrolündeki bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi sonucu bir askerin şehit olduğu bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BÖYLE GİDERSE HİÇBİR AVRUPALI GÜVENLE SOKAĞA ÇIKAMAZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk bakanların anayasa referandumu kapsamındaki toplantılarını engelleyen Avrupa ülkelerine tepki göstermeyi sürdürdü ve "Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz" dedi.

BAKAN BOZDAĞ: 'FETULLAH GÜLEN ENİNDE SONUNDA TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK'

Adalet Bakanı Bozdağ, "Fetullah Gülen eninde sonunda Türkiye'ye getirilecek ve Türk yargısının önüne çıkarılacaktır. Bu, bugün olur, yarın olur. Bunun kaçışı yok." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM: CHP HİÇ BU KADAR KÖTÜ BİR DÖNEM YAŞAMADI

Başbakan Yıldırım, "CHP hiç bu kadar kötü bir dönem yaşamadı. 16 Nisan, Türkiye'yi değiştireceği gibi ana muhalefeti de değiştirecek. Artık öyle korkutarak, endişe yayarak oy toplamak yok. Gerginlik çıkararak işi idare etmek yok." dedi.

BAKAN AKDAĞ: AVRUPA 16 NİSAN'DAN SONRA YANLIŞINDAN DÖNECEK

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin bakanlarının konuşmasına izin vermeyen ama PKK paçavraları ile mitingler yaptıran Avrupa ülkelerinin 16 Nisan'da yapılacak referandumdan sonra yanlışından döneceğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN HÜKÜMETE 'SURİYE' ELEŞTİRİSİ

Habertürk TV’ye konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu ve Suriye politikası iflas etmiştir. Neresinden bakarsanız bakın tutarsız bir politikadır" diye konuştu.

HDP'Lİ AYHAN HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Şanlıurfa 7. Asliye Ceza Mahkemesi, HDP Milletvekili İbrahim Ayhan hakkında savunmasının alınmasına yönelik "yakalama" kararı verdi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

STEİNMEİER: ERDOĞAN, TÜRKİYE'NİN İNŞA ETTİĞİ HER ŞEYİ TEHLİKEYE ATIYOR

Almanya'nın yeni cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, ilk konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Steinmeier, Türkiye'nin tüm kazanımlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

İNGİLTERE'DE PARLAMENTO BİNASI ÖNÜNDE TERÖR SALDIRISI

İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiliz Parlamento binası önünde saldırı yaşandı. Otomobilini yayaların üzerine süren saldırgan daha sonra bıçakla polise saldırırken etkisiz hale getirildi. Saldırıda biri polis dört kişi hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi yaralandı.

RAKKA YAKINLARINA ASKER İNDİRİLDİ

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Suriye'de Rakka vilayetine bağlı Tabka yakınlarına paraşütle Amerikan askeri ve SDG'lileri indirdiği bildirildi. Pentagon sözcüsü ise indirilen güçlerin, SDG bünyesindeki Suriye Arap Koalisyonu'ndan olduğunu açıkladı.

İSRAİL'DEN SURİYE AÇIKLAMASI: HAVA SALDIRILARI DEVAM EDECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rus lider Putin'le yaptığı görüşmesinde, İsrail jetlerinin Suriye'de hava saldırılarına devam edeceğini söylediğini açıkladı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAKAN AĞBAL: BÜYÜME 2016'DAN İYİ OLACAK

TGRT'de gündeme dair açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Ağbal, ilk çeyrek büyümesinin geçen yılın son çeyreğinden iyi olacağını söyledi.

TEŞVİKTE NİSAN YAĞMURU

Yabancılara indirimli konut satışından, genel sağlık sigortasında yeni döneme, zorunlu emeklilikte kamu uygulamasından kayıt dışı işçi çalıştırana verilecek teşvike kadar birçok düzenleme 1 Nisan’dan itibaren uygulamaya girecek.

RUSYA TÜRK ÜRÜNLERİNİN İTHALATININ KISITLANMASINI ONAYLADI

Rusya Tarım Bakanlığı, Mart ayının başında bazı Türk ürünlerinin ithalini yasakladı. Rusya Tarım Bakanlığı Basın Müdürü Yuiya Melano, Rusya Tarım Bakanlığı’nın, Türk ürünlerinin ithalatı ile ilgili kısıtlamaları kaldırmak niyetinde olmadığını ifade etti.

SANAYİ DEVRİMİNDE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin aylık olağan toplantısında "4. Sanayi Devrimi ve Akıllı Fabrikaların Sanayimizin Geleceği Açısından Önemi” konuşuldu. Toplantıda konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 4. Sanayi Devriminin, geleneksel iş yapma biçimlerini radikal bir biçimde değiştirdiğine dikkat çekti.

VODAFONE TÜRKİYE'YE 1 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPACAK

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Deegan, Türkiye'ye güvenmelerinin bir kanıtı olarak, 2017-2018 mali yılında ülkeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım yapacaklarını bildirdi.

AKBANK'IN SENDİKASYONUNA REKOR TALEP

Akbank’ın 1,2 milyar ABD Doları tutarındaki sendikasyon kredisine yüzde 100’ün üzerinde talep geldi; kreditörlere sekiz yeni banka katıldı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

TFF'DE ANA SPONSORLUK ANLAŞMASI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile beyaz eşya üreticisi Arçelik arasında milli takımlar ana sponsorluğu anlaşması imzalandı.

GALATASARAY ODEABANK 75–67 UNICS KAZAN

Galatasaray Odeabank, Turkish Airlines EuroLeague 27. hafta maçında UNICS Kazan’ı Abdi İpekçi Arena'da 75-67 yendi. Oynanan diğer karşılaşmada Darüşşafaka Doğuş, CSKA Moskava'ya 95-85 mağlup oldu. Darüşşafaka Doğuş'un yenilmesiyle, Fenerbahçe, Baskonia ve Panathinaikos Superfoods play-offa kalmayı garantiledi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894