• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye Gündemi 21 Şubat 2017

Türkiye Gündemi 21 Şubat 2017
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'taki Zap bölgesine dün düzenlenen 2 ayrı hava harekâtında 34 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ZAP BÖLGESİ'NE 2 HAVA HAREKÂTI: 34 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'taki Zap bölgesine dün düzenlenen 2 ayrı hava harekâtında 34 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

YILDIRIM: RAKKA'DA, EL BAB'DAKİ MÜCADELE STİLİMİZ NEYSE AYNISI OLACAK

Başbakan Yıldırım, "Rakka'da, El Bab'daki mücadele stilimiz neyse aynısı olacak. Bölgede zaten Özgür Suriye Ordusu'na destek veren askeri unsurlarımız var. Muhtemelen onlar destek verecekler." dedi.

NUMAN KURTULMUŞ: PYD'Yİ DEAŞ KADAR TEHLİKELİ GÖRÜYORUZ

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkiye olarak, bizim dışımızdaki ülkeler ne yaparsa yapsın, terör örgütlerine karşı eşit mesafede durma pozisyonumuz hiç değişmeyecektir. DEAŞ da PYD de terör örgütü olarak kabul edilecektir." dedi

HSYK, FETÖ İLE BAĞLANTILI 227 HAKİM VE SAVCIYI İHRAÇ ETTİ

HSYK 2.Dairesi FETÖ/PDY ile bağlantısı tespit edilen 227 hâkim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti. Meslekten ihraç edilen hâkim ve savcı sayısı toplam 3 bin 886 oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUİKAST GİRİŞİMİ DAVASI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan FETÖ'nün suikast timi hâkim karşısına çıktı. Davanın 2 numaralı sanığı Sönmezateş, suikast görevini kendisine darbeci Semih Terzi'nin verdiğini söyledi.

MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ KUNDAKLANDI

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde çıkan yangında maddi hasar meydana gelirken, güvenlik kamerası görüntüleri olayın kundaklama olduğunu ortaya çıkardı. Hedef gösterildiklerini belirten Müjdat Gezen, kendisine iki koruma verildiğini ifade etti. 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

AK PARTİ'DEN REFERANDUM İÇİN "3İ" FORMÜLÜ

AK Parti, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini "3i" olarak belirlediği "İstikrar, istiklal, istikbal" formülü ile halka anlatacak. AK Parti'de kampanya sürecine yönelik detaylar, 25 Şubat Cumartesi günü Ankara Spor Salonunda Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklanacak.

CHP'Lİ ENGİN ALTAY'DAN, AK PARTİ SEÇMENİNE ÇAĞRI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, anayasa değişikliği referandumunda, ''Evet'' oyu kullanacak olan AK Parti'lilere seslenerek, "Erdoğan'ı seviyorsanız siz de 'Hayır' deyin'' ifadesini kullandı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE FİGEN YÜKSEDAĞ AİHM'E BAŞVURDU

HDP'nin tutuklu eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu.

SAADET PARTİSİ, 'HAYIR' DİYECEK AMA 'HAYIR' KAMPANYASI YÜRÜTMEYECEK

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, referandumda 'Hayır' oyu kullanacaklarını açıkladı. Ama gerilimi arttırmamak için kampanya yürütmeyeceklerini söyledi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

FEHRİYE ERDAL'A 15 YIL HAPİS CEZASI

Belçika Mahkemesi, gıyabında yargılanan Sabancı suikastı faillerinden terör örgütü DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'a Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı 15 yıl hapis cezası ile 10 yıl sivil ve siyasi haklardan mahrumiyet cezası verdi.

'RUSYA VE TÜRKİYE, S-400 FÜZE SAVUNMA SİSTEMLERİ İÇİN GÖRÜŞÜYOR'

Rus devlet teknoloji şirketi Rostech Genel Müdürü Sergey Çemezov, Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemlerinin satışı konusunda görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ 65,7 OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 oranında azaldı. Ocak ayında 66,9 olan endeks değeri şubat ayında 65,7 oldu.

OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATI 2016'DA YÜZDE 13 ARTTI

Otomotiv Sanayi Derneği 2016 yılı dördüncü çeyrek dönemi otomotiv sanayii dış ticaret raporunu açıkladı. Buna göre; 2016 yılında Türkiye toplam ihracatı yüzde 1 oranında azalırken, otomotiv endüstrisi ihracatı yüzde 13 oranında artış gösterdi ve toplam ihracat içerisinde yüzde 16,8'lik pay ile ilk sıradaki yerini korudu.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU ARTAN İŞSİZLİĞİN SEBEBİNİ AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, artan işsizliğin sebebi için 2016 yılındaki olumsuz gelişmeleri işaret etti. Terör olayları, turizmde yaşanan kriz ve darbe girişimi, işsizliğin ana sebepleri olarak öne çıkıyor

TÜRKİYE'NİN İKİNCİ BÜYÜK RÜZGÂR SANTRALİ DEVREDE

Güriş Holding'e ait ve 200 megavat kapasite ile Türkiye'nin ikinci büyük rüzgâr enerjisi santrali (RES) olma özelliğini taşıyan Dinar RES tamamlanarak devreye alındı. Santral yıllık 235 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak.

KİPA'NIN DEVRİ ONAYLANDI

Rekabet Kurulunca, Tesco Overseas Investments Limited kontrolündeki Tesco Kipa AŞ hisselerinin belli oranının Migros tarafından devralınması işlemi uygun bulundu.

SABANCI HOLDİNG CEO’SU İSTİFA ETTİ

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul görevinden istifa etti. Kurtul’un yerine Mehmet Göçmen’in atanmasına karar verildi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

AZİZ YILDIRIM ‘ŞİKE DAVASI’ İÇİN KONUŞTU: BEŞİKTAŞ NEREDE

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 'Futbolda şike' soruşturmasında kumpas kurulduğu iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Beşiktaş Kulübü'ne serzenişte bulunarak, "Niye gelip şikâyetçi olmuyorlar" dedi.

FENERBAHÇE 3-1 BEŞİKTAŞ

Fenerbahçe, Voleybol Efeler Ligi 16.hafta maçında Beşiktaş’ı 3-1 yendi.

//EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894