• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Türkiye Gündemi 21 Ocak 2017

Türkiye Gündemi 21 Ocak 2017
Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde, terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerce gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında 5 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı.

FIRAT KALKANI HAREKÂTI’NDA 5 ASKER ŞEHİT OLDU
Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde, terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerce gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında 5 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı.

BİR HAFTADA 78 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Güvenlik güçlerince, son bir hafta içinde Şırnak, Hakkâri, Mardin, Diyarbakır, Tunceli, Bitlis, Ağrı ve Iğdır'da düzenlenen operasyonlarda 78 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TÜM VALİLERE 'KARGO' UYARISI
İçişleri Bakanlığı, son zamanlarda Türkiye'de yaşanan terör olayları ile birlikte bazı suç unsurlarının kargo yoluyla naklinin gerçekleştirildiğinin gözlemlenmesi üzerine posta gönderilerine ilişkin güvenlik tedbirlerinin artırılması gerektiğini değerlendirerek, 81 ilin valiliklerini uyardı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: “MÜTTEFİKİZ DİYE ABD’NİN İSTEKLERİNİ KABUL ETMEMİZ Mİ GEREKİYOR? HAYIR”
Washington Post'a konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Müttefikiz diye ABD'nin istediği ya da söylediği şeyleri kabul etmemiz mi gerekiyor, hayır" ifadelerini kullandı.

HÜSNÜ MAHALLİ TAHLİYE OLDU
"Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçlarından tutuklu bulunan ve hakkında 1 yıl 4 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenen Gazeteci Hüsnü Mahalli, İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi.

POLİTİKA                                                    

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ
AK Parti'nin 18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, 339 oyla kabul edilerek yasalaştı.

BAŞBAKAN YILDIRIM:  “SAYIN DEVLET BEYİ TANIYAMAMIŞLAR”
Başbakan Binali Yıldırım, MHP'li vekil iddiaları için, "Siyasi etik diye bahsedenler sanırım Sayın Devlet Beyi tanıyamamışlar. Yakın siyasi tarihimizde önemli kriz anlarındaki duruşu bunun en anlamlı ispatıdır" dedi.

KILIÇDAROĞLU: VEKİLLER ÖZGÜR İRADESİYLE OY KULLANSAYDI PAKET GEÇMEZDİ
CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu, "Vekiller özgür iradesiyle oy kullansaydı paket geçmezdi. Referandum sürecinde herkesle hareket edeceğiz. Demokrat, Mütedeyyin fark etmez, vatanı seven herkese sesleneceğiz. AYM'ye başvuracağız, hazırlıklarımız devam ediyor." dedi.

HDP'Lİ VEKİL GÖZALTINA ALINDI
HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında açılan soruşturma kapsamında ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

DEVLET BAHÇELİ: EL BAB’A TÜRK’ÜN DEMİR YUMRUĞU İNMELİ
MHP lideri Devlet Bahçeli, "MHP Türk askerinin başarısı için her türlü desteği vermeye her zamanki gibi hazır ve heyecanlıdır. "El Bab’a Türk’ün demir yumruğu inmeli, kuşatma zaferle taçlandırılmalı" dedi.

DÜNYA

ESAD'DAN ASTANA TOPLANTISI AÇIKLAMASI
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenecek Suriye konulu toplantıda önceliğin ateşkesi sağlamak olacağını iddia etti.

DAEŞ, PALMİRA'DAKİ ANTİK TİYATRO VE ANITI YIKTI
Terör örgütü DEAŞ, Suriye'deki Palmira antik kentinde Roma Tiyatrosu'nun bir bölümünü yok etti. Reuters'ın Suriye Devlet Televizyonu'ndan aktardığına göre DEAŞ bununla birlikte Palmira'nın meşhur dört sütunlu yapısı Tetrapylon'u da yerle bir etti.

ABD'DE DONALD TRUMP DEVRİ BAŞLADI
ABD'nin 45. Başkanı seçilen milyarder iş adamı Donald Trump, Washington'da yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan törende yemin ederek göreve başladı.

EKONOMİ

TÜRK AKIMI ANLAŞMASI DUMA’DA KABUL EDİLDİ
Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşma, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da kabul edildi.

EMEKLİLERE VERİLECEK PROMOSYON MART AYINDAN İTİBAREN DAĞITILMAYA BAŞLANACAK
SGK emeklilere verilecek promosyonlarla ilgili bankalarla yapılacak olan protokolü hazırladı. Promosyon ödemeleri Mart ayı itibariyle başlayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 11.7 milyon emekliye verilecek promosyonla ilgili olarak bankalarla yapacağı protokolü hazırladı.

KURULAN ŞİRKET YÜZDE 5 AZALDI, KAPANAN YÜZDE 9 ARTTI
Aralık ayında kapanan şirket kasım ayına göre yüzde 61 artış gösterdi. 2016 yılının tamamında ise 63 bin şirket kuruldu, 11 bin şirket faaliyete son verdi.

26 BDDK ÇALIŞANI FETÖ'DEN TUTUKLANDI
BDDK'daki FETÖ yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gerçekleştirilen üçüncü operasyonda, şifreli mesajlaşma programı "Bylock" kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 28 kişiden 26'sı tutuklandı.

HİSARLAR MAKİNA HİNTLİLERE SATILDI
Hintli endüstri topluluğu Mahindra & Mahindra Türkiye'de bayi ağına sahip olmak ve Avrupa'daki tarım makinaları ürünlerinin sayısını artırmak için tarım makinaları üreticisi Hisarlar Makina'nın yüzde 75.1'ini satın aldı.

SPOR      

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ-UNİCS KAZAN: 71-64
Darüşşafaka Doğuş, Turkish Airlines EuroLeague’de Rus temsilcisi Unics Kazan’ı 71-64 mağlup etti.

KERİM FREİ RESMEN BİRMİNGHAM'DA
Siyah-beyazlı kulüpten yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamaya göre; Beşiktaş bu transfer için 2 milyon 250 bin euro alacak. Birmingham Premier Lig'e yükselirse siyah-beyazlı takıma 500 bin euro daha ödeyecek.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894