• BIST 9714.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Türkiye Gündemi 11 Nisan 2017

Türkiye Gündemi 11 Nisan 2017
TÜRKİYE GÜNDEMİ 11 NİSAN 2017

BAKAN IŞIK: 20 AYDA 10 BİN TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanı Işık, "Terörle yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Sadece 23 Temmuz 2015'ten bugüne kadar 10 bin 91 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi." dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, İTALYA'DA DÜZENLENECEK 'SURİYE' TOPLANTISINA KATILACAK

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bugün İtalya'nın Lucca kentinde yapılacak Suriye Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'na katılacak.

25 HÂKİM VE SAVCI İÇİN 15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

“Ergenekon”, “Futbolda şike”, “MİT TIR’ları”, “17/25 Aralık” gibi soruşturmalara bakan hâkim ve savcılara yönelik iddianame kabul edildi. Şüpheliler için 15 yıla kadar hapis istendi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KILIÇDAROĞLU, SEN NİYE KAÇIP GİTTİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu ben tüm milletime çağrıyı yaptım, meydanlara davet ettim. Senin geldiğin havalimanında on binler vardı, sen niye kaçıp gittin. Orada vatandaşınla beraber olsaydın ya." dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: HİÇ KİMSE TÜRKİYE'NİN KURDUĞU CUMHURİYETİ DEĞİŞTİREMEZ

Başbakan Yıldırım, "Biz devlet sistemi değil, rejim değil, hükümet sistemini değiştiriyoruz. Devletin sistemi cumhuriyettir. Hiç kimse Türkiye'nin kurduğu cumhuriyeti değiştiremez, hiç kimse cumhuriyete el uzatamaz, dil uzatamaz." dedi.

KILIÇDAROĞLU: NE YAPTIM BEN SİZE?

İzmit'te konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hükümete seslendi: ''Ne yaptım ben size? Devletin parasını uçaklarını arabalarını kullanıyorsunuz bunların hiçbirisini kullanmıyoruz. Onlar, onlara güveniyorlar yer gök yazılmış 'Evet.' Neye 'Evet?' Biz de milletimize Allah'ımıza güveniyoruz'' dedi.

ÖNDER: ALANLARDAN 7 HAZİRAN ÖNCESİ 'KOKUSU' GELİYOR

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 'Hayır' ve 'Evet' oylarının başa baş olduğunu ve alanlardan 7 Haziran seçimleri öncesi 'kokusu' geldiğini söyledi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

KIBRIS'TA MÜZAKERELER BUGÜN YENİDEN BAŞLIYOR

Kıbrıs’ta Rumların adanın Yunanistan’a ilhakı ülküsü Enosis’in okullarda kutlanması kararı yüzünden kesilen müzakere süreci, 2 ay aranın ardından bugün yeniden başlıyor.

BEYAZ SARAY: SURİYE'YE YÖNELİK YENİ OPERASYON OLABİLİR

Beyaz Saray Sözcüsü Spicer, "Yeni kimyasal saldırılar olursa karşılık veririz. Suriye'ye yönelik yeni operasyon olabilir" dedi. Spicer, Suriye Devlet Başkanı "Beşar Esad'ın iktidarda olduğu bir Suriye'de, istikrar ve barışın hâkim olmasını düşünemiyorum," dedi.

SURİYE SALDIRISI, ABD’NİN RUSYA İLE İŞBİRLİĞİ ARZUSUNDA OLMADIĞINI GÖSTERDİ

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD’nin Suriye’nin Humus kentindeki Şayrat hava üssüne düzenlediği saldırının, Washington’un Moskova ile işbirliği yapma arzusunda olmadığını gösterdiğini ifade etti.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

KDV İNDİRİM SÜRESİ UZUYOR

Başbakan Binali Yıldırım “Esnaf ve işverenler için, vergi indirimine gideceğiz. Mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimini eylül sonuna kadar uzatıyoruz” dedi. Maliye Bakanı Naci Ağbal ise, söz konusu düzenlemenin vergi gelirlerine etkisinin 800 milyon TL olmasını beklediklerini açıkladı.

BAKAN ÖZHASEKİ: HER YIL 500 BİN KONUT YENİLENMELİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Bilim adamları 2030'a kadar büyük deprem olacak gibi söylemlerde bulunuyorsa bizim hazırlıklı olmamız lazım. Her yıl 500 bin civarında konutu yenilememiz icap ediyor" dedi.

KANAL İSTANBUL’DAN ÖNCE KÖPRÜLER YAPILACAK

Kanal İstanbul’da güzergâhla ilgili nihai aşamaya gelindiğini bildiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, trafiğin aksamaması için kanal açılmadan önce üzerindeki köprülerin inşa edileceğini söyledi.

SANAYİ ÜRETİMİ ŞUBATTA YÜZDE 1 ARTTI

Büyümenin öncü göstergesi olan sanayi üretiminde şubat ayına yönelik veriler piyasa beklentilerini karşılamadı. Ocakta yüzde 2,6 artan üretimin şubat ayındaki artışı yüzde 1'de kaldı.

İSTANBUL'UN TARİHİ CADDESİ TRAFİĞE KAPANIYOR

Tarihi Yarımada'nın en önemli caddelerinden biri olan ve üzerinden geçen tramvay hattı ile Aksaray'dan Beyazıt Meydanı'na uzanan Ordu Caddesi'nin, araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılması için proje hazırlanacak.

FİLODA TİCARİYE İZİN

Ticari araçların kiralanmasını yasaklayan Karayolları Yönetmeliği değiştiriliyor. Otomotiv sektörünün en büyük sıkıntılarından olan ve dünyada yalnızca Türkiye’de kiralanamayan ticari araçlar için yeni bir taslak hazırlanıyor. 'Özmalı' olması kaydıyla kişi/kuruma 10 kat kadar ticari araç kiralama izni üzerinde çalışılıyor.

BİR MAİL ALDI, AFRİKA’NIN ENERJİ KRİZİNE ÇARE OLDU

Aksa’nın Bangladeş’ten gelen bir mail sonrası yatırım kararı aldığı Gana’daki santral üretime başladı. Ülkenin yüzde 15’ini aydınlatacak ilk santralini kuran şirket, Madagaskar ve Mali’de de elektrik üretmek için gün sayıyor.

VESTEL'DEN TOSHİBA AÇIKLAMASI

Vestel, Toshiba TV biriminin satışıyla ilgili habere ilişkin olarak konuyu değerlendirme aşamasında bulunduklarını ve büyüme stratejileri doğrultusunda görüşmelerde bulunulduğunu belirtti.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 4-0 GALATASARAY

Spor Toto Süper Lig'in 27.haftasında Medipol Başakşehir evinde Galatasaray'ı 4-0 mağlup etti.

PINAR KARŞIYAKA-ANADOLU EFES: 100-96

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde 25. haftanın son maçında normal süresi 89-89 biten karşılaşmada Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes’i 100-96 yendi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894