• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye Bıçak Sırtı Bir Süreçten Geçiyor

Türkiye Bıçak Sırtı Bir Süreçten Geçiyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumuna ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumuna ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. 

Tanrıkulu, son olarak Manisa’da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘Anayasa Referandumu ve Siyasi Gelişmeler’ konulu toplantıya konuşmacı olarak katıldı.

MHP Manisa İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde yapılan toplantı Şehzadeler Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Akgül, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda partililere hitap eden MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, jeopolitik risklerin, siyasi, ekonomik gelgitlerin Türkiye’nin önünü tıkayarak potansiyel gücünü tükettiğini söyledi. Türkiye her alanda bıçak sırtı bir süreçten geçtiğinin altını çizen Tanrıkulu, “Ülkemiz özellikle 2016 yılının ikinci yarısından itibaren çok ciddî anlamda, iç ve dış siyasî krizlerle birlikte, terörle mücadele, Suriye ve Irak’ta meydana gelen gelişmeler, AB ile ilişkilerde tıkanma sürecine girmiştir” dedi.

“EKONOMİDE İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR”
Son aylarda döviz kurundaki anormal oynaklıkların refah standartlarını düşürdüğünü belirten Tanrıkulu ekonomik gidişata da değindi. Türkiye’de yaşanmakta olan ekonomik bunalımın ana nedeni olarak yabancı fon ve yatırımcıların ülkeden çıkmasına bağlayan Tanrıkulu, “Türk Lirası benzer ülke para birimlerine göre daha fazla değer ve irtifa kaybetmektedir. 2016’da dolara karşı TL’deki değer kaybı yüzde 18’i aşmıştır.3. Boğaz Köprüsü ve otoyol geçişleri, 3. havaalanı, şehir hastanelerine döviz bazında geçiş ve hasta garantisi veren iktidar, tüm umudunu geçtiğimiz Ağustos’ta kurulan ‘Varlık Fonu Yönetimi A.Ş.’ye bağlamıştır. Türkiye’nin çok sayıda köklü kuruluşu ve hatta turistik arazileri bir gecede fon bünyesine alınmış, konu ile daha önce tecrübesi bulunmayanlar yönetimine atanmıştır. MHP; 57’nci Hükûmet döneminde 69 fonu kapatarak tek Hazine, tek kasa sistemini benimsemişken, şimdi tekrar hazineye alternatif ve rakip kasalar oluşturulmaktadır. 2016 yılında uluslararası doğrudan yatırım girişi yüzde 31 azalırken, yatırımlar ise yüzde 44,3 azalışla 12 milyar dolardan, 6,7 milyar dolara düşmüştür. Oysa Türkiye’nin döviz girişine ihtiyacı bulunmaktadır. Bu da 3 kalemden yani ihracat, turizm gelirleri ve yabancı yatırımlardan oluşmaktadır. Türkiye bu 3 kalemde 2016 yılında kayıplar yaşamıştır. Ülkemizde döviz yükselirken Türk Lirası erimekte, başta vatandaşımız olmak üzere girişimcilerimizi vurmaktadır. Vatandaşımızın banka ve finans şirketlerine borcu 461 milyar TL’yi, özel sektörümüzün toplam dış borcu 298 milyar doları aşmış durumdadır. Aşırı borçluluğun sonucunda sosyal ve ekonomik maliyetler her kesim için gittikçe ağırlaşmaktadır” dedi.

“MANİSA EKONOMİSİ ALARM VERİYOR”
Konuşmasında Manisa’nın ekonomik durumundan da bahseden Tanrıkulu, Manisa ekonomisinin temel taşlarından olan tarımın kan kaybettiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Manisa, 2016 yılında kayıtlı çiftçi sayısı (2.150 kişi) azalan ilk 5 il arasındadır. Manisa’da 2015 yılında 12 bin adet olan protestolu senet sayısı2016’da 14 bine çıkmış, tutarı da 135 milyon TL’ye yükselmiştir. 2016’da 8.846 adet karşılıksız çekin tutarı 216 milyon TL’yi aşmış durumdadır. Son verilere göre 2015’te %51,8’lik vergi tahsilat oranı olan Manisa, ihtiyacı olan kişi başı kamu yatırımlarını halen yeteri kadar alamamaktadır. Bu karamsar tabloya neden olan diğer bazı gerçek hayatın rakamlarına bakıldığında; 2016’da Manisalı firmaların 14,5 milyar TL’lik kredi borcu bulunmaktadır. 2016’da gerçekleşen bu kötü rakamların neticesinde bin bir emekle kurulan Manisalı şirketlerimizin kârlılık oranları her geçen yıl daha da düşmektedir”

“15 TEMMUZ TÜRKİYE’NİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASIDIR”
Yakın bir tarihte hiçbir askerî teşebbüsün 15 Temmuz kadar vahşi, acımasız ve insanlık dışı olmadığını ifade eden Tanrıkulu, “5 Temmuz’daki hain girişimi ilk anda, duyar duymaz, hiçbir kuşku ve endişeye kapılmadan ‘dur’ diyen, milliyetçiliğin kaderini demokrasiyle bir gören Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olmuştur. Bu kapsamda Ankara’da tek siyasî lider olarak bulunan Sayın Genel Başkanımız Genel Merkez’e gelerek, ilk açıklamasını yapmış ve ‘Biz bu yaşananlara karşı devletin yanındayız’ mesajıyla darbecilerin moralini bozmuş, kahramanca mücadele eden milletimize ve polisimize güç vermiştir” dedi.

“TÜRKİYE HEPİMİZİNDİR, HEPİMİZİN ORTAK VATANIDIR”
Türkiye’nin bugün çok ağır ve olumsuz şartların hüküm sürdüğü kritik bir dönemden, bir ateş çemberinden geçtiğini, milliyetçi hareketin kaostan geçim, krizden seçim yapan bir parti olmadığını sözlerine ekleyen Tanrıkulu, anayasa değişikliği ile ilgili şöyle konuştu:” Değişikliklere genel olarak bakıldığında; esasen çoğunluğu halen Başbakanlık makamında olan yetkiler, Cumhurbaşkanı’na devredilmekte ve Başbakanlık makamı kaldırılmaktadır. Mevcut sistemin aksine yürütmenin tahakkümünden kurtarılmış olan TBMM kuvvetler ayrılığı ilkesine uygun olarak sahip olduğu yetkilerini tam olarak kullanabilecektir. Milletin karşısında artık hukuken sorumsuz ancak fiilen anayasayı zorlayan bir Cumhurbaşkanlığı olmayacaktır. Aldığı her kararda milletimize karşı hukuken sorumlu bir Cumhurbaşkanlığı olacaktır. Buradan şunu net olarak görebilmeliyiz: Sn. Genel Başkanımız; Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı karmaşık ve ilk etapta bir biriyle bağlantısı yokmuş gibi görünen sorunları bir bütün olarak tespit etmiştir. Bu sorunlara karşı gerçekçi çözüm önerileri sunan Partimiz, en ufak siyasî menfaat beklemeden, sadece ve sadece ülkemizin bekâsı adına bir duruş sergilemektedir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin derdi başkanlık sistemine geçiş değil, Cumhurbaşkanının yetki ve sorumluluklarının net olarak hukukî yönden belirlenmesi ve bu sınırlarda hareket edilmesidir.”

// EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

İzmir, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş,

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894