• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Türk Yoğun Bakım Hemşireliği Derneği'nin Hedefi: Sıfır Enfeksiyon

Türk Yoğun Bakım Hemşireliği Derneği'nin Hedefi: Sıfır Enfeksiyon
Türkiye’deki yoğun bakım hemşirelerinin mesleki gelişimine katkıda bulunmak ve desteklemek amacıyla, kurulduğu tarihten bugüne kadar çeşitli kongreler ve eğitim programları düzenleyen Türk Yoğun Bakım Hemşireliği Derneği, Becton Dickinson’ın koşulsuz dest

Türkiye’deki yoğun bakım hemşirelerinin mesleki gelişimine katkıda bulunmak ve desteklemek amacıyla, kurulduğu tarihten bugüne kadar çeşitli kongreler ve eğitim programları düzenleyen Türk Yoğun Bakım Hemşireliği Derneği, Becton Dickinson’ın koşulsuz desteği ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde “Yoğun Bakım Hemşireliği Sempozyumu”nu gerçekleştirdi. 

Kamu, üniversite ve özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde görev yapan 400’den fazla hemşire, hastane yöneticisi, hemşire akademisyen ve hemşirelik öğrencisini bir araya getiren sempozyum kapsamında konunun uzmanı isimler etkin bakım ve sıfır enfeksiyon hedefini, kateter ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde kılavuzların önemini ve ülkemizdeki kılavuz çalışmalarını katılımcıların bilgisine sundu.
 Toplantı, Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. Besey Ören’in, “Neden Etkin Bakım Sıfır Enfeksiyon?” başlıklı sunumu ile açıldı. Besey Ören, kateter kaynaklı enfeksiyonların yoğun bakım ünitelerinde yaşanan enfeksiyon vakalarının yaklaşık yüzde 20’sine sebep olduğunu belirtti ve bu enfeksiyonların önlenmesine ilişkin atılabilecek adımlardan bahsetti.

Hastane enfeksiyonları sağlık sistemine yük oluşturuyor

Hastane kökenli kan dolaşımı enfeksiyonları hastanın yatış süresini ortalama 5-20 gün uzatabiliyor ve bu da toplamda 34.000-56.000 dolar arasında değişebilen ek bir sağlık maliyeti yaratabiliyor. 
Ayrıca bu tarz enfeksiyonların %65 - %70‘inin kanıta dayalı uygulama stratejileriyle önlenebileceğini belirtiliyor. Daha çok kapalı sistem kateterlerin kullanılması ve bu alanda hazırlanmış kılavuzlara uygun hareket edilmesiyle hastane enfeksiyonları kontrol altına alınabiliyor.

Türk Yoğun Bakım Hemşireliği Derneği’nin gerçekleştirdiği eğitim ile ilgili konuşan Dernek Başkanı Besey Ören, “Bugün gerçekleştirdiğimiz sempozyum ile hastane enfeksiyonları içinde özellikle kateter kaynaklı olanları konuştuk, mercek altına aldık. Dernek olarak yaptığımız çalışmalar sonucu iyi uygulamalar, uygun ve kaliteli malzeme kullanımı ve hemşire eğitimleri ile hastane enfeksiyonlarını çok ciddi şekilde azaltabileceğimiz gerçeği ortaya çıktı. Verdiğimiz eğitimlerle farkındalığı artırabileceğimize ve uygulamadaki hataları engelleyebileceğimize inanıyoruz. Önümüzdeki aylarda bu konu ile ilgili bir kılavuz yayınlanacak. Birçok konu ile ilgili dal derneğinin ortak olarak hazırladığı kılavuz ile bu konudaki süreçleri standardize ederek iyileştirmeyi hedefliyoruz. Yoğun bakımda görev yapan hemşirelerimizin bu yöndeki mesleki gelişimlerine destek vererek eğitimlerimize de devam edeceğiz ” dedi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894