• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Ticaretin Başkenti İzmir

Ticaretin Başkenti İzmir
Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV)’in 25’inci kuruluş yıl dönümü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımları ile İzmir Hilton Oteli’nde kutlandı.

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV)’in 25’inci kuruluş yıl dönümü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımları ile İzmir Hilton Oteli’nde kutlandı. Geceye Zeybekci ile birlikte İzmir Valisi Eroy Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TOBB Başkan Vekili Ender Yorgancılar ile Rektörler, sivil toplum örgütleri yöneticileri ile iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.  EGEV ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Söz konusu Ege ise gerisi teferruattır” dedi. Ekonomi Bakanlığı olarak EGEV’in bölgede yapacağı projelere tam destek mesajı veren Zeybekci, “Ne gerekiyorsa birlikte yapacağız. İzmir – Antalya hızlı tren hattını beraber hayata geçireceğiz” diye belirtti. EGEV’in gerçekleştireceği projeleri dile getiren EGEV Yönetim Kurulu Başkan Mehmet Ali Susam ise, projeleri başta hükümet olmak üzere tüm paydaşlarla koordinasyon içerisinde iş birliği ile başaracaklarını açıkladı. 

İzmir’in ticaretin başkenti olduğunu söyleyen Zeybekci, “İzmir’i yenilenebilir enerjinin başkenti yapmalıyız. Rüzgar türbinlerinin olduğu, dalga enerjilerinin geliştirildiği bir şehir haline getirmeliyiz” dedi.   

 Ekonomi Bakanı olduğu dönemde İzmir’i serbest bölgeler şehri yapmayı hedeflediğini dile getiren Zeybekci, İzmir’in günümüzde serbest bölgelerde Türkiye’ye örnek şehir olduğunu belirtti. Yeni serbest bölgelerin olması gerektiğine vurgu yapan Zeybekci, Türkiye’nin bölgede etken konumda olması gerektiğini açıkladı. Ege EXPO’su için İzmir’de bir çalıştay yapılması teklifini veren Zeybekci, “Serbest bölgelerle ilgili olarak da ayrı bir görüşme yapılmasını tavsiye etti. 

Merkezi hükümet ve yerel yönetimlerle birlikte bölgesel kalkınma için bir araya geleceklerini belirten Susam, Bakanlar Kurulu’ndan ayrılarak ve Ankara’da görüşmelerde bölge için yapılacak her işte elinden geleni yapacağını açıklayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye teşekkürlerini sunan Susam, “Sayın Zeybekci’yi anlatmama gerek yok. İş dünyasından gelmiş olmanın her türlü bilgi birikimi ile bütün karar alımında her türlü bireyselliğini ortaya koyarak uzlaşmacı kimliği ile bölgesel kalkınmada yaptığımız çalışmalar ile gelişme sağladık. Kendisinin de bu süreçte bize destek vereceğini biliyoruz” dedi. 

“EGEV KOORDİNASYON SAĞLAYACAK”
Ege Bölgesi hem Başbakan hem ana muhalefet lideri çıkaran bir bölge olduğunu dile getiren Susam, “EGEV’in merkezi hükümet ile yerel yönetimler arasında koordinasyon sağlayacağı görülecektir. Bu süreçte tüm milletvekillerimizin desteği önemlidir” diye konuştu. 

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun da çalışmalarının bölgesel kalkınmada önemli rol oynadığını söyleyen Susam, “İzmir büyük şehir olarak bölge belediyeler ile paralel çalışıyor. Bu noktada yerel yönetimlerin desteği de çok önemlidir. Sayın Kocaoğlu’ndan da EGEV’e tam destek geldi. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi. 

Geceye Ege Bölgesi valileri, büyükşehir belediye başkanları, üniversite ve kamu kuruluşlarından birçok yetkili de katıldı. Hiçbir maddi beklentisi olmadan böyle bir kuruluşta emek ve zaman harcayarak kaynak yaratıp onu toplumsal hizmet için   kullanma organizasyonunu başarmanın önemine değinen EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, EGEV’in 129 mütevelli üyesi ile hiçbir kurumun üstünde olmadığı kadar hiçbir kurumun emrine de olmadığını açıkladı. 

Konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü ile devam eden Susam, “Atatürk’ün söylediği gibi ‘Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar’ diyerek görevimizi en iyi sonucu almak için yerine getireceğiz. Bu dönem tüm yönetici arkadaşlarımız ve mütevelli heyetimizle bu anlayışla çalışacağız” dedi.

“BÖLGESEL EXPO’YU GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
EGEV’in önümüzdeki yıl gerçekleştirmeyi planladığı hedeflerinden de bahseden Susam, “Önümüzdeki hedeflerden ilki bu medeniyetin ortak çalışması olarak bölgesel EXPO’yu gerçekleştirmek, Cumhuriyetin 100.yılında bunu tüm Ege havzasında yapabilmektir. Sayın Bakanımızın bu düşüncede olduğunu, bunu içtenlikle savunduğunu biliyorum. Bölgeyi fuarlar kongreler için her türlü çalışmaya hazır hale getireceğimize inancımız tamdır” diyerek bu süreçte Ekonomi Bakanlığı’ndan destek istedi. Serbest Bölgeler hakkında da konuşan Susam, serbest bölgeler için en uygun yer olarak Ege Bölgesi’ni işaret ederek, bölgenin yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olacağını belirtti. Yenilenebilir enerji için üretim kaynaklarının ve üretim teknolojilerinin geliştireceği büyük bir potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Susam, “Bu çağda enerji ve özellikle yenilenebilir enerji için bölgemiz çok avantajlıdır. Bu konuda çalışmalar yakından takip edilecektir” dedi. 

ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞ BİRLİĞİ 
Kümeleşmeler hakkında da konuşan Susam, “Kümeleşmeler ve serbest bölgelerle birlikte havacılık ve Savunma Sanayi alanında katma değeri yüksek üretim için üniversitelerimizle birlikte önemli bir potansiyeli hayata geçirmek hedeflerimizdir. Sanayide ve bölgedeki yatırımcılar için üniversitelerimizdeki bilgi merkezleri ve insan kaynaklarımız vardır. EGEV bu çalışmalarda koordinasyon için her göreve hazırdır” diye konuştu. 

“TARIM TÜRKİYE’NİN GÜCÜ”
Tarım sektörünün Türkiye’ye yük değil güç kattığının altını çizen Susam, “Katma değeri yüksek ihracat hedefi ile tarıma dayalı sanayi geliştirilmelidir. Bu konuda bölgemizdeki başta İzmir Büyükşehir olmak üzere yerel kalkınma modelleri ile ihracatçılar birliği borsamızın yaptığı etkin çalışmaların arttırılarak devamı sağlanacaktır” dedi.  Konuşmasında turizm sektörüne de değinen Susam, sektörün her şey dahil değil herkes dahil anlayışla hizmet vermesi gerektiğini açıklayarak, “Geniş katılımlı bir potansiyel hayata geçirilmeli. Sağlık turizmi de dâhil dünyanın ilgisini çeken yatırımların olduğu bir bölge için çalışma yapmalıyız” diye belirtti. 

Ege Bölgesi’ndeki Ar-Ge ve inovatif faaliyetlerin geliştirileceği sinyalini veren Susam, “Bölgemiz için olmazsa olmazımız bilgi, teknoloji, inovasyon, Ar-Ge çalışmaları. Bu noktada, eğitim kalitesi, mesleki eğitim ve üniversitelerimizin güçlendirilmesi ve kaynaklarının arttırılması. Bilimsel çalışmaların önce patent daha sonra katma değeri yüksek ürüne dönüştürülmesi, yeni girişimciler için birer kuluçka merkezi olmasıdır” dedi.  Gerçekleştirilecek projelerin merkezine KOBİ’lerin yerleştirileceğini de belirten Susam, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına giderken Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi hedeflerinin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak olduğunu açıkladı. 

Konuşmasının ardından Susam, EGEV 25’inci yıl pastasını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve konuklarla birlikte kesti. Gece de ayrıca EGEV’e hizmet eden geçmiş dönem başkanlarına da teşekkür plaketleri verildi. // EGE BASIN GRUBU

 

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ             www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ                 www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ                  www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com                                             

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER                 www.aliagahaber.com

ARASTA HABER               www.arastahaber.com

YENİ SAZAN                      www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET                   www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON                     www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ                www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR                   www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                       www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                        www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET               www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR                www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                           www.azizizmir.com

EGE RAPOR                        www.egerapor.com

EGE İLAN                             www.egeilan.net

EGE İHALE                         www.egeihale.com

ALFA TİVİ                            www.alfativi.com

EGE VİDEO                         www.egevideo.com

EGEPLAY                            www.egeplay.com

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894