• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Teknoloji Ve Yazılımın Havacılıktaki Eseri ‘Fast Bag’

Teknoloji Ve Yazılımın Havacılıktaki Eseri ‘Fast Bag’
Dünya havacılık sektörünün en iyileri Antalya'da başlayan Eurasia Airshow'da bir araya geldi

Dünya havacılık sektörünün en iyileri Antalya'da başlayan Eurasia Airshow'da bir araya geldi. Emse'nin havalimanlarında bagaj sırasını ve bagajların kaybolma sorununa son verecek Self Bag Drop cihazı 'Fast Bag' katılımcılardan büyük ilgi gördü. Bugüne kadar hep yabancı ülkelerden temin edilen havalimanı yolcu otomasyonu ile ilgili birçok teknolojik ürünü ilk defa yerli ve milli üreten firma olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Muslu Oğuz, "Çok yüksek ve sert rekabet ortamına rağmen teknoloji ve yazılım geliştirmek konusundaki kararlılığımızla bugün dünya markaları ile yarışabilecek ürünler üretiyoruz. Bugün bu fuarda gördüğümüz ilgi bunun sonucu diye düşünüyorum" dedi

Türkiye'nin şova dayalı ilk havacılık fuarı Eurasia Airshow, tüm coşkusuyla başladı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde Antalya Havalimanı'nda 5 gün sürecek organizasyonda havacılık ekosistemine yön veren 400 büyük şirket, 100'ün üzerinde ülkeden 150 sivil ve askeri delegasyon yer alıyor. Dünyaca ünlü akrobasi takımlarından havayolu şirketlerine, motor üreticilerinden parça tedarikçilerine, askeri platformlara kadar havacılık ekosisteminin tüm aktörleri organizasyona katılım gösteriyor.   

FAST BAG’E BÜYÜK İLGİ

Başta Avrupa olmak üzere uluslararası havacılık şirketleriyle Avrasya pazarının arasında yeni bir köprü kuran Eurasia Airshow'da dikkat çeken katılımcıların başında Türkiye'nin ilk Self Bag Drop cihazı 'Fast Bag'i üreten Emse geliyor. Sıra çağrı sistemlerinde (sıramatik) Türkiye’nin pazar lideri olan, aynı zamanda LCD ekranlı bilgi sunum panelleri (kiosk), elektronik mesaj panoları, hemşire çağrı sistemleri ve dijital bilgilendirme ekranları üreten Emse, yeni cihazı 'Fast Bag'i ilk kez 'Eurasia Airshow'da görücüye çıkarttı. Fast Bag, yolcuların havalimanlarında herhangi bir personel desteği olmadan bagaj teslimlerini kendi başlarına yapmalarını sağlıyor. Bir Self Bag Drop cihazı olan Fast Bag sayesinde yolcular işlemlerini sıra beklemeden hızlı bir şekilde tamamlayabiliyor ve bagaj teslimini gerçekleştirebiliyor. 

DÜNYA MARKALARIYLA YARIŞIYORUZ

Bugüne kadar hep yabancı ülkelerden temin edilen havalimanı yolcu otomasyonu ile ilgili birçok teknolojik ürünü ilk defa yerli ve milli üreten firma olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Muslu Oğuz, "Çok yüksek ve sert rekabet ortamına rağmen teknoloji ve yazılım geliştirmek konusundaki kararlılığımızla bugün dünya markaları ile yarışabilecek ürünler üretiyoruz. Bugün bu fuarda gördüğümüz ilgi bunun sonucu diye düşünüyorum. Tüm dünyada özellikle güvenlik ve yasal zorunluluklar gereği değişen otomasyon ihtiyaçlarına hızlıca çözümler sunuyoruz. Şu anda bu fuarda da ürünlerimizle sistemlerini geliştiren havayolu markaları var. Onları hızlandıran ve disipline eden çözümlerle yanlarındayız. Bunlar spesifik ve anlık ihtiyaçlarına yönelik çözümler" dedi.  

MALİYET AVANTAJI SUNUYORUZ

Havayolu yolculuğunun bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yaygınlaştığını anlatan Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Havayolları arasındaki yükselen rekabet maliyet yönetimini daha önemli kılıyor. Biz bu zorluklara hem maliyet avantajı getirecek hem de yolcuların seyahat deneyimini konforunu zenginleştirecek ürün ve hizmetler geliştiriyoruz. Standımızda 7 ayrı ürünümüz var. Self servis bagaj teslim ünitesi, self servis check-in kiosk, taşınabilir havalimanı biniş otomasyon ve bagaj etiketleme cihazları, dijital yolcu anket sistemi, kontuarda fazla bagaj ödeme cihazı ve havaalanları için elektronik sesli ve görüntülü danışma ünitesi sergilediğimiz ve ilgi gören ürünlerimiz arasında." 

HIZLI VE EKONOMİK ÇÖZÜMLER GELİŞTİRİYORUZ

Bu sistemlerde kullanılan yazılımların sürekli gelişmeye açık ve kurumsal özelleştirmeler gerektirdiğinin altını çizen Oğuz, sektördeki en büyük avantajlarının Türk mühendislik ve yazılım firması olarak bu yazılım ihtiyaçlarına hızlı ve ekonomik çözümler geliştirebilmeleri olduğuna işaret etti. Mekanik ve elektronik tasarımdan üretime, yazılım geliştirme ve satış sonrası destek hizmetlerine kadar tüm hizmetleri kendi bünyelerinde sağlamanın müşterilerine fiyat avantajı olarak döndüğünü de sözlerine ekledi. 
Emse, Türkiye’de ilk Self Bag Drop cihazı olma özelliğini taşıyan 'Fast Bag'i üreterek, aynı zamanda bu cihazı üretebilen dünyadaki sayılı firmalardan biri oldu. Tamamen yerli üretim olan cihaz, kısa süre sonra havalimanlarındaki yerini alacak.

HAVALİMANLARINDAKİ BAGAJ SIRASINA SON VERECEK FAST BAG CİHAZININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ İSE ŞÖYLE:   

- Cihazın üzerinde bulunan barkod okuyucu sayesinde yolcular biniş kartlarını kullanarak kendilerini sisteme tanıtabiliyorlar.
- Cihaz üzerindeki pasaport ve ID kart okuyucu sayesinde yolcular kimlik bilgilerini kullanarak da cihazı kullanabiliyorlar.
- Her işlem isteğe göre kamera ile güvenli bir şekilde kaydedilebiliyor.
- Yolcular işlemlerini dokunmatik ekran kullanarak rahatça gerçekleştirebiliyorlar.
- Cihazın üzerinde bulunan sensörler sayesinde yolcu bagaj ağırlık bilgileri tam olarak algılanarak sisteme aktarılıyor.
- Cihaz üzerindeki 2 istasyonlu bant sayesinde bagajlar conveyor’e tam kontrolü sağlanmış bir şekilde aktarılıyor.
- Paslanmaz çelikten üretilmiş metal dış gövde sayesinde cihaz vandalizm saldırılarına karşı korunuyor.
- Customize edilebilen yazılım sayesinde, cihaza talebe göre ek geliştirmeler eklenebiliyor. 

10 MİLYAR DOLARLIK İŞ HACMİ

Fuarda, 100'ü aşkın ülkeden 100 binin üzerinde uluslararası sektör profesyoneliyle toplamda 500 bin ziyaretçinin ağırlanması, yaklaşık 10 milyar dolarlık bir iş hacmi oluşturması hedefleniyor. Antalya ekonomisine 200 milyon lira katkı sağlanması beklenen Eurasia Airshow fuarının, Türk havacılık sanayisine de her yıl 100 milyon dolarlık ek sanayi oluşturması amaçlanıyor.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894