• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Sivas'taydı

Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Sivas'taydı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" projesi Sivas'ta gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" projesi Sivas'ta gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca tarafından düzenlenen  "Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar" projesi kapsamında  15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbeci askerlerine karşı kahramanlık örneği sergileyen Mehmet Köse,Safiye Bayat ,Lütfi Çiçek ve Barış Dedebağ'ın katılımıyla Sivas Fidan Yazıcıoğlu Konferans Salonunda program düzenlendi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve Veysel Çelikdemir'in kum sanatı video gösterisiyle başlayan program, İsmail Hakkı moderatörlüğünde devam etti.

“VATANIMIZ İÇİN CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ”
15 Temmuz gecesi büyük bir badire atlatıldığını belirten Barış Dedebağı yaşadıklarını şöyle anlattı, "Ben o gece abdestimi aldım ve zırhlı birliklere doğru hareket ettim. Bu uğurda şehit olmak cennetin kapılarını sonuna kadar açıyor. Ama maalesef istediğimiz olmadı vatanımız al bayrağımız için canımızı vermeye hazırız.”
 
Demokrasi Kahramanlarından Mehmet Köse ise "Bu millet söz konusu vatan olduğunda bütün imkansızlıkların üstesinden gelir daha önce tank kullanmamış biri olarak tankı polisimize yardım etmek için kullandım" dedi.

“ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN”
15 Temmuz darbe gecesindeki demokrasi kahramanlarından biri olan Safiye Bayat " O gece köprüye çıkanlar bizim askerlerimiz değillerdi. Ben onları yaptıkları işten vazgeçirmeye çalıştım beni öldürmekle tehdit ettiler. Darbe girişimlerinin asla başarıya ulaşamayacağını biliyordum. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın" şeklinde konuştu.

“KENDİ KURŞUNUMLA VURULMAK BENİ BİTİRİRDİ”
Eski emniyet müdürü Lütfü Çiçek ise yaptığı konuşmada, “Esas kahraman, Niğde’nin Bor ilçesinin Çukurkuyu Şehitliği’nde yatıyor. Esas kahraman, Ankara Cebeci Şehitliği’nde. İstanbul Zincirlikuyu Şehitliği’nde. Biz Akıncılar üstüne giderken abdestimizi almıştık, kefenimizi giymiştik. Uğrunda öleceğiniz şey vatan ise, iman ise hiç aklınıza gelmiyor ölüm. Bir şey olsaydı çok zoruma giderdi. Güneydoğu’da çok mücadele ettim, askerde Şemdinli’deydim, Diyarbakır’daydım. PKK kurşunuyla, terörist kurşunuyla şehit olmak değil de kendi kurşunumla vurulmak beni bitirirdi. Gözümü kimse kapatamazdı benim” diye konuştu.

Söyleşilerin devamında Dursun Ali Erzincanlı'nın Şehit Ömer Halisdemir için yazdığı "30 Kuş" adlı şiirin video gösterimi yapılırken vatandaşlar ve konuklar duygu dolu anlar yaşadı.
 
Programın sonunda Şehit yakınlarına ve Kahramanlara Türk Bayrağı ve plaket takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894