• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Starbucks İletişimde Engelleri Aşıyor

Starbucks İletişimde Engelleri Aşıyor
Starbucks Türkiye yeni sosyal sorumluluk projesi ile iletişimde engelleri kaldırmayı hedefliyor

Starbucks Türkiye yeni sosyal sorumluluk projesi ile iletişimde engelleri kaldırmayı hedefliyor. Starbucks baristaları, Türk İşaret Dili öğrenerek, İşitme engelli misafirlere de Eşsiz Starbucks Deneyimi’ni yaşatmayı amaçlıyor.

İlk etapta Türkiye genelinde 50 mağazada pilot uygulaması yapılan 

‘Elden Ele’ projesi ile işitme engelli misafirler, Starbucks mağazalarında işaret dili konuşabilen partnerler tarafından karşılanacak.

Parçası olduğu toplumlara fayda sağlamak amacıyla kuruluşundan itibaren çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren Starbucks Türkiye, 2017 senesinde İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği ile birlikte Elden Ele projesini hayata geçirdi. Engelleri kaldırmak, farkındalık yaratmak ve işitme engellilerin günlük yaşamına dokunmak amacıyla tasarlanan proje ile tüm Starbucks çalışanlarının, Türk İşaret Dili’ni öğrenmesi hedefleniyor.

TUİK’in 2013 senesi raporuna göre Türkiye’de 4 milyonun üzerinde işitme engelli yaşıyor. Bu rakam toplam nüfusun yaklaşık %7’sine tekabül ederken, cümle yapısı ve kelime dağarcığı ile farklı bir dil olarak kabul edilen Türk İşaret Dili’nin bilinirliği ve kullanımı hala çok yayın değil.

Starbucks Türkiye, bu proje ile temel seviyede İşaret Dili öğrenen her bir bireyin, toplumda yaratabileceği farkındalık ve iletişim etkisinin önemine dikkat çekiyor.

Özenle seçilen kahve çekirdeklerinin, ustalıkla kavrulup sunulduğu mağazalarda kişiselleştirilmeseçenekleriyle misafirleriyle doğrudan iletişim kurmaya önem veren Starbucks, ‘Elden Ele’ projesi ile İşitme Engelli misafirlere doğrudan dokunmayı hedefliyor.

Tüm dünyada, ev ve İşyeri/okuldan sonra ziyaretçilerinin, kendilerini ait oldukları ve rahat hissettikleri bir 3.adres olma misyonuyla hizmet veren Starbucks, işitme engelli misafirlerine eşsiz ve kişisel Starbucks deneyimini en doğru ve etkili şekilde yaşatabilmek için bu projenin çalışmalarına başladı. İletişimde engelleri aşmak amacıyla İEEF ile biraraya gelerek, Türk İşaret Dili için bir kahve sözlüğü hazırlayan Starbucks Türkiye, baristalarına, mağazalarını ziyaret eden işitme engelli misafirlerine 3. adres deneyimini yaşatabileceği seviyede temel kavramları öğretmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında Starbucks baristaları İEEF Derneği’nden gelen eğitmenlerden günlük iletişim için gerekli genel/temel kavramları, sektörel terimleri ve Starbucks menüsünden oluşan Kahve Sözlüğü’nü öğreniyor. Baristaları eğitimleri tamamlayan ve sertifikalarını alan ‘İşitme Engelli Dostu Mağaza’lar, Eşsiz Starbucks Deneyimini yaşatmak için işitme engelli misafirlerini bekliyor.

İlk etapta 4 ildeki 50 pilot mağazasının çalışanlarının eğitimlerini tamamlayan Starbucks, uzun dönemde Türkiye’de 33 ilde bulunan mağazalarındaki 4 binden fazla çalışanının eğitimlerini tamamlayarak, işitme engelli misafirlerine de kendilerini rahat hissettikleri bir ortamda sosyalleşme imkanı sunmayı amaçlıyor. 

İçinde bulunduğu topluma katkı sağlamayı amaçlayan Starbucks Türkiye, Elden Ele ile mağazalarında işitme engelli misafirlerine, kendilerini rahatça ifade edebildikleri sosyalleşme alanları yaratmayı amaçlıyor. Starbucks, işitme engelli bireylerin günlük hayatına küçük bir dokunuşta bulunmayı hedeflerken, aynı zamanda toplumun dikkatini İşaret Dili öğrenmenin önemine çekiyor ve iletişim önündeki engellerin kalkması için farkındalığın artmasına destek veriyor. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894