• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Spor Yapmak Değil, Doğru Spor Yapmak Önemli

Spor Yapmak Değil, Doğru Spor Yapmak Önemli
Spor Yapmak Değil, Doğru Spor Yapmak Önemli

Yıllarca spor yapmasına rağmen bel ve boyun ağrıları sebebiyle büyük sıkıntılar yaşayan Milli Okçu İlke Beşken, hayatını zorlaştıran ağrılarından Fisoterapia’da gördüğü 2 aylık tedavinin ardından kurtuldu. Fisioterapia Egzersiz Eğitim Danışmanlığı Merkezi sahibi Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener, “Spor yapmak değil, doğru spor yapmak önemli” dedi.

1997 yılında henüz 12 yaşındayken başladığı okçuluk sporunda kısa sürede yükselen, henüz 15 yaşında Milli Takım’a davet edilerek Türkiye’yi farklı platformlarda temsil eden Beşken, sürekli spor yapmasına rağmen bel ve boyun ağrıları yaşamaya başladı. Aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni de olan Beşken’e, yapılan tetkikler sonucunda bel fıtığı teşhisi koyuldu. Uzun süre diğer yöntemleri denemesine rağmen ağrılarından kurtulamayan Beşken, çareyi 2 ay önce gelmeye başladığı Fisioterapia’da buldu.

AĞRILAR 2 AYDA SON BULDU
Yaşadığı bel ağrılarının boyun ağrılarını da tetiklediğini, zaman zaman parmaklarının ucuna kadar uyuşmalar yaşadığını belirten Beşken, “Aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni olmama ve düzenli spor yapmama rağmen, bu ağrıları yaşamaya başladım. Hastanede bel fıtığı teşhisi koyulmasının ardından fizik tedavi görmeme rağmen ağrılarımdan kurtulamadım. Daha sonra çocukluktan beri tanıdığım bir fizyoterapistin önerisiyle Fisioterapia ile tanıştım. Burada 2 ay boyunca yaptığımız egzersizlerle hayat kalitem ciddi seviyede yükseldi. Şu an ağrılarım yok denecek kadar az. Çok mutluyum” dedi.

“DOĞRU TEKNİK ÇOK ÖNEMLİ”
Toplum içerisinde spor yapan kişilerin sağlıklı insanlar olarak kabul edildiğini, oysa bunun her zaman doğru olmadığını belirten Dr. Fizyoterapist Hülya Özlem Şener, “Spor yapmak sağlıklı bir yaşamın anahtarlarından birisi olsa da, önemli olan yalnızca spor yapmak değil, doğru spor yapmaktır. Spor yaparken doğru tekniklerin kullanılması çok önemli. Ancak alt kas gruplarının da çalıştığı egzersizler yaparak tam anlamıyla sağlıklı olunabilir” dedi.

DOĞRU EGZERSİZLE BEL AĞRILARINA SON
Doğru egzersiz yöntemleri kullanılarak bel ve boyun ağrılarının ciddi ölçüde azaltılabildiğine de dikkat çeken Şener, “Bel ağrıları kişilerin yaşam kalitesini ciddi seviyede düşürebilen bir rahatsızlık. İlke Hanım’da uyguladığımız gibi profesyonel bir egzersiz programıyla çok kısa sürede bu ağrıları ciddi ölçüde azaltmak, hatta yok etmek mümkün” diye konuştu. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894