• BIST 9079.97
  • Altın 2318.654
  • Dolar 32.35
  • Euro 34.9565
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Soroptimistler Yeni Başkanını Seçti

Soroptimistler Yeni Başkanını Seçti
Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF)’nun Olağan Genel Kurulu kulüp yöneticileri ve üyelerinin yoğun katılımları ile İzmir Hilton Oteli’nde yapıldı.

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF)’nun Olağan Genel Kurulu kulüp yöneticileri ve üyelerinin yoğun katılımları ile İzmir Hilton Oteli’nde yapıldı.

Genel Kurul’da 2016-2018 dönemi TSKF Başkanı olarak İstanbul Soroptimist Kulübü üyesi Nilgün Pakkan seçildi. Genel kurul toplantısına Soroptimist Ege Giyim Sanayicileri Derneği(EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden ve Ege İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu da katılarak destek verdi. Yeni görev sürecinde federasyon olarak faaliyetlere hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Pakkan dönem sloganlarının “Barış, Birlik ve Bilim zamanı, 3B “olduğunu belirterek dönem logosu çınar ağacı yaprağı seçtiklerini açıkladı.

BARIŞ, HUZUR SEVGİ RÜZGÂRI ESECEK
Dönem logosu olarak çınar ağacı yaprağı seçilmesinin birçok nedeni olduğuna işaret eden Pakkan, “Çınar yaprağı sanki bir el; beş parmağı ile birlikte. Aynı zamanda Dünya beş kıta; Dünyamız için barış, huzur, sevgi diliyoruz. Ayrıca, Soroptimistler olarak, 5 etkili alanımız var. Eğitim, kadının ekonomik güçlendirilmesi, kadına karşı şiddetin önlenmesi, sağlık, sürdürülebilir çevredir. Bizler beş parmak gibi bir arada var isek, ancak o zaman her şeyi kavrayabiliyoruz, tutunabiliyoruz” dedi.

Dünyadaki en sosyal ağacın çınar ağacı olduğunu ifade eden Pakkan, “Her köyde, kasabada,yerleşim yerinde illa “çınar altımız” var. Kahve bahane, beraberlik sohbet şahane diyerek çoğu zaman vaktimizi çınar ağacının altında geçiriyoruz. Bunun dışında, TSKF ‘de kuruluşundan bugüne kadar olduğu gibi çınar kadar sağlam,uzun ömürlü, köklü,yeni sürgünler vererek yoluna devam etmeli diyoruz” diye konuştu.

“94 YILLIK DEV ÇINARIZ”
Soroptimist Teşkilatı’nın bugün Dünya’da bilinen kadın ve genç kızların gelişimine yönelik bir hizmet kuruluşu olduğuna dikkatleri çeken Pakkan, “1920 yılından beri dünya genelinde hizmet vermekteyiz.  Ülkemizde ilk Soroptimist faaliyeti 1948 yılında Cumhuriyet aydını Müfide Ferit Tek ve 14 Cumhuriyet kadını tarafından İstanbul’da başlatılmıştır.  İlk kurucu kulüp İstanbul Soroptimist Kulübü’dür. Bugün 39 kulüp ve yaklaşık 1000 üye ile hizmet veren Soroptimistler kadının ekonomik güçlendirilmesi, eğitim, sağlık, sürdürülebilir çevre ve kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda etkin projeler üretmektedir” dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894