• BIST 9524.59
  • Altın 2488.161
  • Dolar 32.533
  • Euro 34.6453
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Soma’nın Mahallelerine Sağlıklı Su Depolama Sistemi

Soma’nın Mahallelerine Sağlıklı Su Depolama Sistemi
MASKİ Genel Müdürlüğü, Soma ilçesine daha sağlıklı, temiz ve kesintisiz içme suyu temin etmek amacıyla başlattığı 27 mahallenin su deposu ve terfi merkezi bakım onarım çalışmalarından 13’ünü tamamladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Soma ilçesine daha sağlıklı, temiz ve kesintisiz içme suyu temin etmek amacıyla başlattığı 27 mahallenin su deposu ve terfi merkezi bakım onarım çalışmalarından 13’ünü tamamladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisalılara ulaşan suyun kalitesini daha da arttırmak için il genelindeki içme suyu depolarını yeniliyor. Bu kapsamdaki çalışmalarına hız veren MASKİ, ilk etapta 9 mahallede 251 adet su deposunun bakım ve onarımını gerçekleştiriyor.  Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı ekipleri, 1 Milyon TL’lik yatırımla Soma ilçesinde yenilenecek olan 27 depo ve terfi merkezinden 13’ünde yürüttüğü çalışmalarını tamamladı. Yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte mahallelerin su depolama sistemleri daha sağlıklı hale getirildi.

MAHALLELER SAĞLIKLI SUYA KAVUŞUYOR

Söz konusu iş kapsamında MASKİ; Kumköy, Heciz, Göktaş, Kızılören, Beyce, Hatunköy, Büyük Güney, Dualar, Büyük Işıklar, Karacahisar, Koyundere, Uruzlar ve Pirahmet mahallelerinde bulunan depo ve terfi merkezlerindeki çalışmalarını sonlandırdı. Çatalçam, Dereköy, Devlethan, Hacıyusuf, Hamidiye, Karaçam, Kayrakaltı, Kiraz, Kobaklar, Menteşe, Ilıca, Sarıkaya ve Vakıflı’daki çalışmalar ise farklı aşamalarda hızla devam ediyor.

TERFİ MERKEZLERİ DE YENİLENİYOR

İçme suyu depolarının fayans döşemelerinden iç tesisatlarına kadar tamamıyla yenilenmesinin yanı sıra; binaların boya, temizlik, izolasyon, aydınlatma ve çevre düzenlemeleri de titizlikle yapılıyor. Bunun yanında MASKİ, suyun hanelere arazideki kot farkından dolayı sorun yaşanmadan ulaştırılması amacıyla inşa edilen terfi merkezlerini de yenileyerek vatandaşa daha kesintisiz su temin ediyor.

 

“DEPOLARIMIZ DAHA ÖNCE BÖYLE BİR BAKIM GÖRMEDİ”

MASKİ tarafından yürütülen çalışmalarla sağlıklı suya kavuşan mahalle muhtarları, yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti şu şekilde dile getirdi:

Kumköy Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Kurt, “Büyükşehir Belediyemizden Allah bin kere razı olsun. Cengiz Başkanımıza binlerce teşekkürler. Bu depolar yapılalı 20 sene oldu ve hiç böyle bir bakım görmedi. Daha önce ben merdivenden bile çıkamıyordum deponun içine girmek için. O kadar eskiydi. Şimdi yepyeni, tertemiz oldu”

Göktaş Mahalle Muhtarı Bahri Yılmaz, “Altyapımız; kanalıyla, içme suyuyla tamamen yenilendi. Üstyapımız da aynı şekilde. İçme suyu depomuzun ve terfi merkezimizin de bakım onarımı yapıldı. Daha sağlıklı ve temiz bir depoya sahip olduk”

Kızılören Mahalle Muhtarı Ayhan Kurt, “Su depomuz A’dan Z’ye yenilendi. Fayansı, boyası, kapısı, penceresi komple yapıldı. Çok güzel oldu. Mahalle halkımız da bu hizmetlerden memnun”

Karacahisar Mahalle Muhtarı Sedat Işık, “İçme suyu depomuz yenilendi, tertemiz oldu. Halkımız artık daha temiz, buz gibi su içecek. Emeği geçenlere teşekkür ederiz”

Büyük Işıklar Mahalle Muhtarı Mücahit Çoban, “Depomuzun içlerindeki fayanslardan çevresine kadar yapılan bakımdan ötürü Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimi sunarım. Hizmetlerin devamını bekliyoruz”

 

 

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894