• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Soma İçin 1 Kuruşu Çok Gördüler

Soma İçin 1 Kuruşu Çok Gördüler
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, WEB TV ekranlarında yayınlanan ‘Başkanla Başbaşa’

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, WEB TV ekranlarında yayınlanan ‘Başkanla Başbaşa’ programında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen mecliste alınan kararları değerlendiren Başkan Ergün, Soma Bölgesel Isıtma Sisteminde yapılacak olan artışın yalnızca 1 kuruş olduğuna dikkat çekerek, 6 kuruş olarak devam eden ücret ile yatırımların artarak devam edeceğini vurguladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi WEB TV’de yayınlanan ‘Başkanla Başbaşa’ programına katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Aralık Ayı Meclis toplantısında alınan kararları değerlendirdi. Başkan Ergün, “Geçtiğimiz ay mevcut Büyükşehir Bütçesiyle ilgili, Soma Isıtma Sistemleriyle ilgili bizim bütçe hedeflerimiz açısından olumsuz kararlar alınması üzerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kanunun bana vermiş olduğu yetkiye istinaden aynı konuyu ikinci defa meclise getirerek tekrar görüşülme talebinde bulundum. Sonuçta Büyükşehir Meclisi’nin aldığı karara saygı duymak lazım. Tabi ki çelişkiler yok mudur vardır. Bir-iki madde öncesinde hem bütçe onayına evet diyorsunuz, 1 madde sonrası performans kriterlerine onay veriyorsunuz, ancak ondan sonraki gelir ücret tarifelerinde tam tezat olarak, onaylanmış olan bir bütçenin tamamen bozulmasına sebebiyet verecek faktörleri de bir alt kararda reddediyorsunuz. Bu bir yerde karşılıkla çelişkiyi getiriyor. Bir maddenin bir madde ile uyumsuzluğunu getiriyor. Hukuksal noktada olaya baktığınızda bütçe onayını vermiş olan meclisin gelir tarifelerinde bir değişiklik yapmaması söz konusudur. Bunu hukuka taşıdığınız da gerekçeleriyle izah ederek rahat bir şekilde kazanabilirsiniz. Bunu da buradan ilk defa ifade etmek istiyorum.  Hiçbir meclis kararını hukuka ve yargıya taşımayacağım. Böyle bir düşüncemiz vardı ama Büyükşehir Meclisi böyle bir karar almış. Bunun tüm kararını, takdirini Manisa halkına bırakacağım. Bizi WEB TV kanalıyla diğer sosyal medya ve TV kanallarında takip edenler her şeyin ne olduğu çok iyi gördü ve izledi. O açıdan alınan kararlar Manisa için hayırlara vesile olsun” dedi. 

“4 SENEDİR 6 KURUŞLUK ÜCRET DEVAM EDİYOR”

Mecliste Soma Bölgesel Isıtma Sistemleriyle ilgili güzel bir izahat yaptıklarını dile getiren Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Bölgesel Isıtma Sistemi’ne 2 yıllık süre içerisinde 138 milyon TL harcama yaptık. Hiçbir şekilde zam yapmadık. Bunun karşılığında Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yalnızca 20 milyon TL gibi bir gelir sağladık. 138 milyon TL harcadık, 20 milyon TL kazandık. AK Parti ve CHP buna ret vermek suretiyle bu sene 6 kuruştan 7 kuruşa yükselmesini reddettiler. 4 sene önce Soma Belediyesi'nin 6 kuruşluk aldığı ücret hala devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bu devredilmeden 4-5 ay öncesinde ne hikmetse Soma Belediyesi Isıtma Sistemini bize devretmeden önce toplanıyor. 6 kuruştan bu rakamı 4 kuruşa düşürüyor. Bize 2015'in Şubat ayında devrettiler. Sonuç itibariyle biz de 2015’in 11’inci ayında tekrar bunu Büyükşehir Meclisi’nde 6 kuruş olarak belirlemişiz. Biz çeşitli ödeme imkanları, kolaylıkları getirdik. Abonelik ücretini 12 aylık eşit taksite bölmüşüz.  220 civa

rında olan abone sayısını 7 binlere ulaştırdık. Sonuçta hem yatırım yapıyorsunuz ve abone sayısını arttırıyorsunuz. Helali hoş olsun. Soma’nın kirli havasının ortadan kalkması için de çok büyük bir örnek yatırım. Türkiye’de de örneği çok az. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Başlangıç yapılmış, biz de arkasını devam ettiriyoruz” diye konuştu.  

“37.5 MİLYON LİRALIK DAHA YATIRIM YAPILMASI GEREKİYOR”

Bugün gelinen noktada abone sayısının 7 bin olduğunu belirten Başkan Ergün, “Son aylarda yapmış olduğumuz ısı merkezi yatırımlarıyla beraber hedeflenen rakam 15 bin abone. Yatırımlar 15 bin aboneye hitap edebilecek bir kapasiteye ulaşacak. Arada kalan 8 bin abonenin bina altı eşanjörlerinin alınması ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce daha 37,5 milyon TL yatırım yapılması lazım. 138 milyonun üzerine 8 bin abone daha ilave etmek için 37,5 milyon liralık eşanjörü alarak bu sayı yükseltilebilecek. Bunun dışındaki gelir tarifeleri AK Parti ve CHP'nin oylarıyla onaydan geçti” dedi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894